Bluetooth 5.0 – Δείτε ποιες συσκευές υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση

Μοίρασε την γνώση...

Το Bluetooth 5.0 έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό. Από τεχνική άποψη, η έκδοση του Bluetooth 5.0 μας έφερε πολλές “ανατρεπτικές” βελτιώσεις.

Το νέο Bluetooth 5.0 από θέμα ταχύτητας μετάδοσης είναι 4 φορές πιο γρήγορο από τα υφιστάμενα πρότυπα, η κάλυψη είναι διπλάσια από την προηγούμενη τεχνική. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το Bluetooth 5.0 υποστηρίζει TWS ασύρματη υποστήριξη για διμερή συζήτηση εφόσον βέβαια το υποστηρίζει και τ’ ασύρματα ακουστικά. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη…όταν πραγματοποιείτε μια κλήση, τόσο τα αριστερά όσο και τα δεξιά ακουστικά μπορούν να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις. Επιπλέον, η νέα έκδοση του Bluetooth μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εσωτερική ακρίβεια τοποθέτησης.

Σήμερα αρκετές εταιρείες έχουν βγάλει μοντέλα τους που υποστηρίζουν το νέο Bluetooth 5.0. Ουσιαστικά εάν το ψάξει κάποιος, θα δει ότι εννέα εμπορικά σήματα υποστηρίζουν το νέο πρωτόκολλο με 23 κινητά συνολικά. Ο αριθμός αυτός που σίγουρα θ’ αυξάνετε σιγά-σιγά, είναι ένα πολύ καλό θεμέλιο για να στηριχτεί το νέο πρωτόκολλο αλλά και ν’ αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Εξάλλου εάν σκεφτείτε πόσα πράγματα κάνετε με το Bluetooth, θα δείτε ότι πάντα θα χρειάζεται.

Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω λίστα, μέχρι και σήμερα θα βρείτε εννέα εταιρείες με 23 μοντέλα που το υποστηρίζουν:

1) Apple

Η εταιρεία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη νέα σειρά iPhone που παρουσίασε, τα μοντέλα της άρχιζαν να υποστηρίζουν το νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας Bluetooth 5.0. Συγκεκριμένα τα μοντέλα αυτά είναι το iPhone 8, το iPhone 8 Plus και το iPhone X.

2) HTC

Η HTC ξεκίνησε να υποστηρίζει το νέο πρωτόκολλο από το περασμένο έτος με το U11 που είναι εφοδιασμένο με τον Snapdragon 835. Το HTC U11 μέσω ενημέρωσης του firmware είχε την δυνατότητα να το υποστηρίζει, ενώ από που βγήκε είχε λάβει την πλήρη πιστοποίηση για Bluetooth 5.0. Το επόμενο μοντέλο της εταιρείας το U12+, υποστήριζε το Bluetooth 5.0 με το που κυκλοφόρησε στην αγορά.

3) Meizu

Το Meizu 16 είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας που φέρει Snapdragon επεξεργαστή και συγκεκριμένα τον 845. Αυτό το κάνει ακι το πρώτο κινητό της εταιρείας που υποστηρίζει πλήρως το νέο Bluetooth 5.0.

4) Xiaomi

Η εταιρεία με το Mi 6 ακύρωσε και την θύρα ακουστικών 3.5 mm, οπότε έπρεπε να βρει κάτι για να την αναπληρώσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσει το Bluetooth 5.0. Μία πολύ καλή συσκευή που συνδυάζει την εμπειρία μία πολύ καλής ακρόασης.

5) ONEPLUS

Τα κινητά της OnePlus φέρουν πάντα τις πιο προηγμένες ρυθμίσεις υλικού στους χρήστες και η έκδοση Bluetooth δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι η OnePlus άρχισε να υποστηρίζει το Bluetooth 5.0 από το OP5 ενώ θα το βρείτε φυσικά και στα επόμενα μοντέλα, 5T και 6.

6) OPPO

Το OPPO Find X χρησιμοποιεί για κάμερα ένα pop-up χαρακτηριστικό, ώστε να μπορέσει να έχει κάμερα και μεγαλύτερη οθόνη ταυτόχρονα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η θύρα των 3.5 χιλιοστών για τ’ ακουστικά να αφαιρεθεί, αλλά ευτυχώς είναι εξοπλισμένο με τον Qualcomm Snapdragon 845 επεξεργαστή που υποστηρίζει Bluetooth 5.0.

7) Samsung

Τα Samsung Galaxy S8 / S8+ είναι τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας που υποστηρίζουν το Bluetooth 5.0. Φυσικά το 5.0 το υποστηρίζει και η τελευταία ναυαρχίδα της εταιρείας το Samsung Galaxy Note 9.

8, SONY Sony

Η SONY έχει πολλά πλεονεκτήματα στον τομέα του ασύρματου ήχου. Τα πρωτόκολλα μετάδοσης όπως το LDAC μπορούν να φέρουν ασύρματο ήχο χωρίς απώλειες CD. Στο Sony Xperia XZ Premium, το πρώτο κινητό τηλέφωνο που είναι εξοπλισμένο με το Qualcomm Qualcomm 835, το Bluetooth 5.0 φυσικά δεν λείπει.

9, Vίνο

Η εταιρεία Vivo δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην οπτικοακουστική εμπειρία. Έτσι τα κινητά της εκτός από το ενσωματωμένο Hi-Fi κύκλωμα ήχου που έχουν, η σειρά Life NEX υποστηρίζει και το Bluetooth 5.0, επιτρέποντας στους χρήστες με το ασύρματο ακουστικό να έχουν μία πολύ καλή εμπειρία.

Με την κυκλοφορία των τριών νέων iPhones που θα παρουσιάσει η Apple τον Σεπτέμβριο του 2018, η Sony, η Samsung αλλά και άλλες μάρκες θα κυκλοφορήσουν νέα δικά τους μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους. Όλο και περισσότερα κινητά τηλέφωνα θα υποστηρίζουν το Bluetooth 5.0 με το Android8.0. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότερα κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να υποστηρίξουν aptX και LDAC και ο ήχος Bluetooth θα αρχίσει να αναπτύσσεται σε υψηλότερη ποιότητα ήχου, γεγονός που αποτελεί αναμφισβήτητα ένα τεράστιο συν για να βγούνε υψηλής ποιότητας ακουστικά Bluetooth όπως και άλλες smart IoT συσκευές.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com