imperial DABMAN i400: Προσθέστε νέες δυνατότητες στο ξεχασμένο οικιακό σας ηχοσύστημα!

Είμαι σίγουρος ότι στα περισσότερα Ελληνικά σπίτια υπάρχει κάποιο λιγότερο ή περισσότερο παλιό στερεοφωνικό συγκρότημα. Γενικά τα ηχοσυστήματα είναι από τις ηλεκτρονικές / ηλεκτρικές συσκευές που δεν ανανεώνονται εύκολα σε ένα σπίτι, αν δεν χαλάσουν. Πολλές φορές μάλιστα μένουν ξεχασμένα σε μια γωνιά του σαλονιού μας χωρίς να χρησιμοποιούνται καθόλου. Αυτό συμβαίνει γιατί δύσκολα βρίσκει κανείς πια δίσκους βινυλίου ή κασέτες, ενώ ακόμα και τα CDs τείνουν τα καταργηθούν και γιατί τα ηχοσυστήματά μας δεν είναι ικανά να αναπαράγουν αρχεία μουσικής. Οπότε άντε να ακούσουμε κάποιες φορές λίγο ραδιόφωνο.

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω μια συσκευή με τη βοήθεια της οποίας θα μπορέσετε να δώσετε ζωή στο ξεχασμένο ηχοσύστημά σας, προσθέτοντάς του νέες δυνατότητες, συμβατές με την ψηφιακή εποχή που ζούμε. Πρόκειται για το imperial DABMAN i400. Η συσκευή αυτή είναι στην ουσία ένα πολύ-λειτουργικό ραδιόφωνο και όχι μόνο! Διαθέτει αναλογικό ραδιοφωνικό δέκτη FM με RDS, ψηφιακό ραδιοφωνικό δέκτη DAB/DAB+, λειτουργία Internet Radio, σύνδεση Bluetooth για ασύρματη αναπαραγωγή ήχου από συμβατές συσκευές (π.χ. κινητά τηλέφωνα), δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής από USB συσκευές αλλά και από δικτυακούς σκληρούς δίσκους (μέσω UPnP / DLNA) και άλλα πολλά ακόμα. Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε την συσκευή στην πρίζα και να την συνδέσετε στην θύρα AUX (Auxiliary) του ενισχυτή σας ή στην θύρα εισόδου εξωτερικής πηγής ήχου (line-in ή audio-in) του compact ηχοσυστήματός σας.


Περιγραφή

Το imperial DABMAN i400 είναι μια πολύ μοντέρνα και κομψή συσκευή με μινιμαλιστική σχεδίαση, που θα δέσει εύκολα με την διακόσμηση του χώρου σας. Κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, σε μαύρο και σε ασημί με μαύρο. Εγώ αγόρασα το ασημί με μαύρο γιατί ταιριάζει καλύτερα με το επίσης ασημί με μαύρο compact SONY ηχοσύστημά μου.


Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 150 x 140 x 81 mm (πλάτος x ύψος x βάθος) και το σχήμα της, από το πλάι (προφίλ), έχει το σχήμα του Αγγλικού γράμματος “L”. Το βάρος της δεν ξεπερνά το 300 γραμμάρια.

Στην πρόσοψή της βλέπουμε την έγχρωμη TFT LCD 3,2 ιντσών οθόνη, που βρίσκεται στο κέντρο και τα λογότυπα των βασικών λειτουργιών και της μάρκας της συσκευής. Στην πάνω πλευρά υπάρχουν εννέα κουμπιά, διακριτικά τοποθετημένα, για τον βασικό χειρισμό της συσκευής. Αυτά είναι: το κουμπί On/Off, τέσσερα κουμπιά κατευθύνσεων (πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά), ένα κουμπί επιλογής (Enter/OK) και τρία κουμπιά – μνήμες για γρήγορη πρόσβαση σε αγαπημένους σταθμούς. Στην πίσω πλευρά βλέπουμε τις υποδοχές συνδέσεων που είναι: μία θύρα κεραίας τύπου F, δύο θύρες εξόδου του ήχου, η μία 3,5 mm stereo jack και η άλλη RCA stereo (κόκκινη και λευκή), μια θύρα USB 2.0, μια θύρα ενσύρματου δικτύου LAN RJ-45, 10/100 Mbit/s και η θύρα για την τροφοδοσία με ρεύμα DC 5V/2A. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μια μικρή συσκευή, με μέγεθος αντιστρόφως ανάλογο των δυνατοτήτων της!

Στο κουτί της συσκευασίας, εκτός από το ίδιο το imperial DABMAN i400, θα βρούμε τον μετασχηματιστή ρεύματος, ένα τηλεχειριστήριο υπέρυθρων, δύο καλώδια ήχου (το ένα stereo RCA – stereo RCA και το άλλο stereo RCA – stereo mini jack 3,5 mm), δύο κεραίες (η μία τηλεσκοπική και η άλλη τύπου εύκαμπτου καλωδίου), ένα βιβλίο με αναλυτικές οδηγίες σε τέσσερις γλώσσες (Γερμανικά, Αγγλικά, Ολλανδικά και Γαλλικά), το φυλλάδιο εγγύησης και ένα διαφημιστικό φυλλάδιο με άλλα σχετικά προϊόντα της εταιρείας. Όπως βλέπετε το πακέτο είναι υπερπλήρες, εκτός από το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται οδηγίες στα Ελληνικά. Όμως με μια σχετική γνώση Αγγλικών, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει τον χειρισμό της συσκευής.

Η εταιρεία που κατασκευάζει το imperial DABMAN i400 λέγεται TELESTAR DIGITAL και είναι Γερμανική. Η σειρά imperial DABMAN περιλαμβάνει πολλά μοντέλα που καλύπτουν κάθε σας ανάγκη. Η εταιρεία, εκτός από πολύ-λειτουργικά ραδιόφωνα, κατασκευάζει και αξεσουάρ ψηφιακής τηλεόρασης (ψηφιακούς δέκτες, καλώδια, LNBs, κεραίες κλπ) με την επωνυμία TELESTAR, είδη φωτισμού LED με την επωνυμία inolight, ενώ αντιπροσωπεύει στη Γερμανία και τα πολύ-λειτουργικά ραδιόφωνα μιας άλλης γνωστής Αγγλικής εταιρείας που λέγεται REVO. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα τους, που είναι όμως μόνο στα Γερμανικά. Με χρήση βέβαια του Google Chrome μπορείτε εύκολα να έχετε μια μετάφρασή της στα Ελληνικά!

Λειτουργίες

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, το imperial DABMAN i400 ΔΕΝ διαθέτει δικά του ηχεία. Για να έχουμε ήχο χρειάζεται να το συνδέσουμε με έναν ενισχυτή ηχοσυστήματος ή με ενεργά ηχεία. Ακόμα ΔΕΝ διαθέτει κάποιου είδους μπαταρία, αλλά λειτουργεί μόνο με ρεύμα. Εγώ όμως το συνέδεσα εύκολα με ένα Power Bank, αφού η τάση του είναι στα 5V, και με χρήση ενεργών ηχείων με μπαταρία επίσης, το μετέτρεψα σε, ας πούμε, φορητό! Με συνεχή λειτουργία πάνω από πέντε ώρες, το Power Bank των 10000 mAh έπεσε από το 100% στο 75%. Καθόλου άσχημα νομίζω!

Οι λειτουργίες του εμφανίζονται στην οθόνη με την μορφή έγχρωμων εικονιδίων που μπορούμε να επιλέξουμε με το τηλεχειριστήριο ή τα κουμπιά που υπάρχουν στη συσκευή. Ας τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Ραδιόφωνο FM με RDS. Το imperial DABMAN i400 διαθέτει αυτόματο δέκτη FM με RDS. Αρχικά κάνουμε μια πλήρης σάρωση της μπάντας των FM και το ραδιόφωνο αποθηκεύει αυτόματα όλους τους σταθμούς που θα εντοπίσει. Στην οθόνη του, εκτός από την συχνότητα του σταθμού που ακούμε, μπορούμε να δούμε και τα μηνύματα που τυχόν εκπέμπει ο σταθμός (Radio Data System). Υπάρχει και η δυνατότητα να ορίσουμε αγαπημένους σταθμούς και να τους επιλέγουμε εύκολα και γρήγορα πατώντας το σχετικό κουμπί του τηλεχειριστηρίου.

Ραδιόφωνο DAB/DAB+. Η συσκευή διαθέτει ένα ψηφιακό ραδιοφωνικό δέκτη για λήψη των ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών. Για όσους δεν γνωρίζουν, το ψηφιακό ραδιόφωνο, Digital Audio Broadcasting, είναι κάτι ανάλογο με την ψηφιακή τηλεόραση. Προς το παρόν στη χώρα μας λειτουργούν ψηφιακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί μόνο από την ΕΡΤ. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που πιάνουμε και στην ψηφιακή τηλεόρασή μας, δηλαδή: Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο Πρόγραμμα, ERASPORT, Cosmos, Φωνή της Ελλάδας και ERA 7. Το ενδιαφέρον είναι ότι εκτός από τον ήχο, το ψηφιακό DAB ραδιόφωνο λαμβάνει εικόνες και κείμενα τύπου RDS, οπότε στην οθόνη του imperial DABMAN i400 βλέπουμε και το έγχρωμο λογότυπο του σταθμού που ακούμε, μαζί με διάφορες άλλες πληροφορίες που τυχόν εκπέμπει. Δεν γνωρίζω το ποσοστό κάλυψης της Χώρας μας στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Πάντως στην Ναύπακτο, Πάτρα και Αθήνα που το δοκίμασα, πιάνει τέλεια. Ο τρόπος χειρισμού της λειτουργίας του DAB/DAB+ ραδιοφώνου είναι όμοιος με αυτόν του ραδιοφώνου FM. Το ίδιο ισχύει και για τους αγαπημένους DAB σταθμούς.

Ραδιόφωνο Internet. Είναι νομίζω η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία του imperial DABMAN i400. Η συσκευή βρίσκεται σε σύνδεση μέσω του διαδικτύου (WiFi ή Ethernet) με το ραδιοφωνικό portal mediaU και μπορεί να αναπαράγει όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που υπάρχουν σε αυτό.

To portal mediaU χρησιμοποιείται και ανεξάρτητα από το imperial DABMAN i400 σε υπολογιστή, από οποιονδήποτε browser για την αναπαραγωγή του προγράμματος ραδιοφωνικών σταθμών. Να αναφέρουμε εδώ ότι είναι από τα πιο ενημερωμένα και καλοσχεδιασμένα του είδους. Το περιβάλλον του είναι και στα Ελληνικά. Υπάρχει ακόμα και ως εφαρμογή για iOS ή Android.

Οι σταθμοί είναι χωρισμένοι κατά Ήπειρο, Χώρα και Πόλη, αλλά υπάρχει και κατηγοριοποίηση ανάλογα με το είδος του σταθμού (Ειδήσεις, Αθλητικά, Είδη Μουσικής, Θρησκείες κλπ). Στο portal και κατ’ επέκταση στην συσκευή, υπάρχουν στην κυριολεξία εκατοντάδες χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί  απ’ όλο τον κόσμο. Μόνο για την Ελλάδα υπάρχουν αυτή την στιγμή 494 σταθμοί! Για να καταλάβετε την ποσότητα των σταθμών, θα αναφέρω ενδεικτικά ότι μόνο για την πολιτεία της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχουν 871 σταθμοί και για την Γαλλία 1854! Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να προσθέσουμε ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν περιλαμβάνονται, αρκεί να γνωρίζουμε το URL αναπαραγωγής του σταθμού. Αυτό το βρίσκουμε σχετικά εύκολα,  στον κώδικα της ιστοσελίδας του σταθμού που μας ενδιαφέρει. Εγώ έχω προσθέσει ήδη τρεις τέτοιους σταθμούς και τους έχω προτείνει για προσθήκη και στην βάση των σταθμών του mediaU. Όταν παίζει ένας σταθμός στο internet radio, στην οθόνη της συσκευής βλέπουμε το έγχρωμο εικονίδιο του σήματος του σταθμού και το όνομα του τραγουδιού και τον καλλιτέχνη που ακούμε, αν στέλνεται αυτή η πληροφορία από τον σταθμό. Και στη λειτουργία internet radio μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα λίστα με τους αγαπημένους μας σταθμούς, για γρήγορη πρόσβαση σε αυτούς.

Για την λειτουργία του internet ραδιοφώνου παρέχονται τρία διαφορετικά εικονίδια για γρηγορότερη πρόσβαση. Το ένα είναι το γενικό, με το όνομα internet radio, το άλλο λέγεται local radio και περιλαμβάνει μόνο τους σταθμούς της Ελλάδας ή όποιας χώρας έχουμε επιλέξει σαν τοπική και το τελευταίο λέγεται my mediaU και περιλαμβάνει όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που έχουμε ορίσει και κατηγοριοποιήσει μόνοι μας σαν αγαπημένους στο portal mediaU ή που τους έχουμε προσθέσει χειροκίνητα, επειδή δεν υπήρχαν.

Αναπαραγωγή μέσω Bluetooth. Το imperial DABMAN i400 έχει τη δυνατότητα να συνδέεται μέσω Bluetooth με κινητά, tablets ή υπολογιστές και να αναπαράγει ήχο που προέρχεται από αυτά. Έτσι μπορούμε να βλέπουμε YouTube ή ταινίες στο κινητό, το tablet ή το Notebook μας και να ακούμε τον ήχο στο ηχοσύστημα που είναι συνδεδεμένο το imperial DABMAN i400. Ή να ακούμε μουσική από το Spotify που έχουμε εγκατεστημένο στο κινητό μας ή που το έχουμε ανοίξει στο PC μας. Η χρήση αυτή είναι ακριβώς όμοια με αυτή των Bluetooth Ηχείων ή Ακουστικών, μόνο που η αναπαραγωγή γίνεται στο HiFi στερεοφωνικό μας συγκρότημα.

 

Λειτουργία Media Center. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα λειτουργία της συσκευής, μέσω της οποίας μπορούμε να αναπαράγουμε αρχεία ήχου ή μουσικής που βρίσκονται αποθηκευμένα σε δικτυακό σκληρό δίσκο που είναι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο με αυτό που έχουμε συνδέσει και το imperial DABMAN i400 ή που βρίσκονται αποθηκευμένα σε κοινόχρηστους φακέλους υπολογιστή ή tablet που είναι επίσης στο ίδιο δίκτυο. Ακόμα μπορούμε να αναπαράγουμε μουσική που είναι αποθηκευμένη σε USB φλασάκια, USB σκληρούς δίσκους ακόμα και USB CD/DVD ROM Drives, μέσω της θύρας USB 2.0 που διαθέτει το imperial DABMAN i400.

Information Center. Επιλέγοντας το εικονίδιο αυτό μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες καιρού, οικονομικές πληροφορίες και πληροφορίες συστήματος. Μπορούμε να δούμε την πρόγνωση του καιρού για πάρα πολλές πόλεις του κόσμου. Για την Ελλάδα περιλαμβάνονται 62 πόλεις. Ακόμα μπορούμε να δούμε τον γενικό δείκτη τιμών 11 μεγάλων χρηματιστηρίων του κόσμου. ΟΧΙ βέβαια της Ελλάδας! Τέλος μπορούμε να δούμε τις πληροφορίες συστήματος που μας είναι απαραίτητες για την εγγραφή του  imperial DABMAN i400 στο λογαριασμό που έχουμε ήδη δημιουργήσει στο portal mediaU. Είναι κάτι πολύ απλό και απαραίτητο για τον συγχρονισμό των αγαπημένων μας σταθμών που έχουμε ορίσει στο portal (επιλογή my mediaU από το μενού λειτουργιών).

 Λειτουργία επιτραπέζιου ρολογιού. Αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται όταν το imperial DABMAN i400 μπει σε κατάσταση αναμονής. Τότε μετατρέπεται σε επιτραπέζιο ρολόι, αφού μας δείχνει την τρέχουσα ώρα και την ημερομηνία καθώς και τα δύο ξυπνητήρια που διαθέτει. Επιπρόσθετα η οθόνη εναλλάσσεται δείχνοντας και την πρόγνωση του καιρού για την προεπιλεγμένη πόλη που έχουμε ορίσει. Ο καιρός μάλιστα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο αυτόματα μέσω του διαδικτύου. Η λειτουργία επιτραπέζιου ρολογιού του ταιριάζει γάντι τόσο λόγω του μεγέθους του όσο και λόγο του σχεδιασμού του!

 Configuration. Αυτό είναι το εικονίδιο των ρυθμίσεων. Από εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε την μορφή που θέλουμε να έχει ή ώρα και η ημερομηνία, το δίκτυο WiFi που θέλουμε να συνδεθούμε ή τα ξυπνητήρια. Αυτά μπορούν να ρυθμιστούν να έχουν ήχο που να προέρχεται από οποιαδήποτε λειτουργία του imperial DABMAN i400  (FM, DAB, Internet radio, beep, USB κλπ). Ακόμα υπάρχει ρύθμιση αντίστροφης μέτρησης (timer), ρύθμιση της γλώσσας (υπάρχουν 17 γλώσσες αλλά ΟΧΙ Ελληνικά, ΟΥΤΕ  υποστηρίζει απεικόνιση Ελληνικών χαρακτήρων), ρυθμίσεις της οθόνης (έγχρωμη ή μονόχρωμη, φωτεινότητα κλπ) και ρύθμιση του Equalizer. Σε αυτό υπάρχουν οκτώ προκαθορισμένες ρυθμίσεις (Normal, Flat, jazz, Rock, Pop, Classical, Soundtachs, News) και μια προσωπική (my EQ). Εδώ να πούμε ότι το Equalizer ΔΕΝ διαθέτει ρυθμίσεις για συγκεκριμένες συχνότητες αλλά μόνο για Πρίμα, Μπάσα και Loudness. Υπάρχουν και μερικές δευτερεύουσες ρυθμίσεις όπως Firmware Update, Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις κλπ.

Ποιότητα Λήψης και Αναπαραγωγής

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η ποιότητα λήψης του imperial DABMAN i400. Τόσο ο δέκτης FM όσο και ο δέκτης DAB/DAB+ κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Δεν χάνεται κανένας σταθμός κατά τον συντονισμό, ακόμα κι αν το σήμα του είναι χαμηλό. Αυτό το καταλαβαίνουμε γιατί στην οθόνη της συσκευής φαίνεται η ισχύς του σήματος του σταθμού που παίζει. Έτσι βλέπουμε ότι ακόμα και σταθμοί με καθόλου ή μόνο μια γραμμή ισχύος, αποθηκεύονται αυτόματα και παίζουν κανονικά.

Η επιλογή της εταιρείας να τοποθετήσει στη συσκευή μία θύρα κεραίας τύπου F, αντί για κάποια μη αποσπώμενη κεραία, είναι πράγματι πολύ πετυχημένη. Έτσι μπορούμε να συνδέσουμε στην θύρα αυτή, είτε την τηλεσκοπική κεραία, είτε την τύπου εύκαμπτου καλωδίου, που παρέχονται μαζί με την συσκευή, ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο που υπάρχει πάνω από το imperial DABMAN i400. Εναλλακτικά μπορούμε να συνδέσουμε οποιαδήποτε κεραία με βύσμα τύπου F. Εγώ για παράδειγμα έχω συνδέσει το πολύ-λειτουργικό ραδιόφωνο με μια κεντρική κεραία ραδιοφώνου που έχω εγκαταστήσει στο σπίτι. Πάντως και με τις τρεις κεραίες, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο καλό. Ίσως η κεραία τύπου εύκαμπτου καλωδίου να λαμβάνει λίγο καλύτερο σήμα για το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος γι’ αυτό.

Πολύ καλής ποιότητας είναι και οι λήψεις WiFi και Bluetooth. Το WiFi πιάνει απροβλημάτιστα από router που βρίσκεται δύο ορόφους πάνω. Το Bluetooth έχει σταθερή σύνδεση, χωρίς διακοπές στην αναπαραγωγή, ακόμα και μεταξύ δύο διαφορετικών δωματίων του σπιτιού.

Η ποιότητα αναπαραγωγής του imperial DABMAN i400 είναι επίσης πολύ καλή. Ακούγεται κρυστάλλινα και με γεμάτο μπάσο, τόσο μέσω του ηχοσυστήματος, όσο και μέσω ενεργών φορητών ηχείων. Το περίεργο όμως είναι ότι δεν έχει καθόλου καλή απόδοση αναπαραγωγής αν συνδέσουμε απευθείας σε αυτό ακουστικά. Ο ήχος είναι χάλια! Σαν να βγαίνει από ακουστικό τηλεφώνου. Αυτό συμβαίνει ίσως γιατί το imperial DABMAN i400 δεν είναι κατασκευασμένο για τέτοια χρήση.

Εφαρμογή mediaU AirMusic Control 

Η mobile εφαρμογή mediaU AirMusic Control είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android και επιβάλλεται η εγκατάστασή της στο κινητό κάθε κατόχου ενός imperial DABMAN i400. Και αυτό γιατί του προσθέτει επιπλέον λειτουργίες. Αν συνδέσουμε το κινητό μας στο ίδιο δίκτυο με αυτό που είναι συνδεδεμένο το imperial DABMAN i400, μπορούμε να το χειριζόμαστε μέσα από την εφαρμογή AirMusic Control. Επιλέγουμε τις λειτουργίες του και τους σταθμούς που θέλουμε να ακούσουμε, απευθείας από την οθόνη αφής του κινητού μας. Είναι σαν να προσθέτουμε σε αυτό μια δεύτερη οθόνη αφής.

Η εφαρμογή προσθέτει στο imperial DABMAN i400 και την λειτουργία Multi Room. Μέσω αυτής μπορούμε να οδηγήσουμε τον ήχο του σε WiFi ηχεία που διαθέτουμε και τα έχουμε τοποθετήσει σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού, αρκεί να τα έχουμε συνδέσει στο ίδιο δίκτυο, με αυτό που είναι συνδεδεμένο το imperial DABMAN i400.

Άλλες δευτερεύουσες λειτουργίες που προστίθενται με την χρήση της εφαρμογής είναι: Η δυνατότητα αλλαγής της εικόνας που φαίνεται όταν ανοίγει το imperial DABMAN i400, Η λειτουργία Push to Talk, Η αναπαραγωγή των μουσικών αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο κινητό, η γρήγορη επιλογή αγαπημένων σταθμών και μερικές ακόμα.

Άφησα για το τέλος τη λειτουργία τηλεχειριστηρίου που παρέχει η εφαρμογή mediaU AirMusic Control. Μέσω αυτής, μετατρέπεται η οθόνη του κινητού σε τηλεχειριστήριο με το οποίο μπορούμε να χειριστούμε την συσκευή με όμοιο τρόπο με το τηλεχειριστήριο που έρχεται μαζί με αυτήν. Η σημαντική διαφορά είναι ότι επειδή το τηλεχειριστήριο της εφαρμογής συνδέεται μέσω WiFi, δεν απαιτεί οπτική επαφή με το imperial DABMAN i400 για να λειτουργήσει, όπως το απλό τηλεχειριστήριο υπέρυθρων.

Συμπεράσματα

Το imperial DABMAN i400 είναι πραγματικά μια μοναδική συσκευή! Και όταν λέω μοναδική κυριολεκτώ! Όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα κάτι ανάλογο στην Ελληνική αγορά. Αλλά και στη διεθνή αγορά, μέσω διαδικτύου, βρήκα άλλα δυο – τρία αντίστοιχα. Κυκλοφορούν πολλά πολύ-λειτουργικά ραδιόφωνα, από διάφορες εταιρείες, αλλά ελάχιστα προορίζονται μόνο για σύνδεση / αναβάθμιση υπάρχοντος στερεοφωνικού συγκροτήματος. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυτόνομες στερεοφωνικές ή μονοφωνικές συσκευές, με δικά τους ηχεία.

Προσθέτει στο ηχοσύστημα που διαθέτουμε όλες τις δυνατότητες που έχει ένα μοντέρνο ηχητικό συγκρότημα τελευταίας τεχνολογίας! Ραδιόφωνα FM με RDS, DAB/DAB+, internet radio, WiFi, Bluetooth. Αναπαραγωγή από αποθηκευτικά μέσα USB, από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από σκληρούς δίσκους USB ή δικτυακούς και από CD/DVD. Ακόμα μας δείχνει τον καιρό, οικονομικά στοιχεία χρηματιστηρίων, λειτουργεί σας επιτραπέζιο ρολόι, υποστηρίζει λειτουργία Multi Room. Μπορούμε να την χειριστούμε με τηλεκοντρόλ ή με το κινητό μας και άλλα πολλά. Και τα κάνει όλα πολύ καλά, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Το έχω δουλέψει πολύ, εδώ και δύο βδομάδες, που το έχω αγοράσει και πραγματικά δεν έχω βρει κάποιο μειονέκτημα. Ωστόσο θα ήθελα να προτείνω κάποιες βελτιώσεις που θα μπορούσαν να προστεθούν στο επόμενο ίσως μοντέλο που θα κυκλοφορήσει. Αυτές είναι: Μια λίγο μεγαλύτερη οθόνη, ίσως 5’’ ή 7’’, που να είναι αφής. Υποστήριξη Spotify από το μενού λειτουργιών, χωρίς να απαιτείται κινητό. Μια θύρα για απευθείας σύνδεση με ακουστικά. Ένα πιο εξελιγμένο Equalizer. Δυνατότητα ηχογράφησης αυτών που ακούμε σε αποθηκευτικό μέσο USB που θα συνδέσουμε. Δυνατότητα επιλογής Ελληνικής γλώσσας στα μενού και Οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά. Η αλήθεια είναι ότι οι οδηγίες δεν είναι τόσο απαραίτητες, αφού η χρήση του γίνεται εύκολα αντιληπτή στον καθένα από μας, αν έχει μια σχετική εξοικείωση με την χρήση ενός κινητού τηλεφώνου.

Δείτε το ενημερωτικό βίντεο του imperial DABMAN i400, στα Γερμανικά, από την εταιρεία παραγωγής TELESTAR DIGITAL.

Το imperial DABMAN i400 το αγόρασα από το διαδικτυακό κατάστημα Techstores.gr που βρίσκεται στο Μοσχάτο, στην τιμή των 115,90 € και σε έξι άτοκες δόσεις, με χρήση πιστωτικής κάρτας. Έτσι πληρώντας κάτω από 20 € τον μήνα, για έξι μήνες, δεν θα καταλάβω καθόλου τα χρήματα που ξόδεψα για να το αποκτήσω! Το παρέλαβα στη Ναύπακτο όπου κατοικώ, σε τρεις εργάσιμες μέρες με ΕΛΤΑ Courier και κόστος μεταφορικών στα 3,5 €.

Η τιμή του είναι πραγματικά πολύ συμφέρουσα αφού στο δικτυακό κατάστημα της εταιρείας TELESTAR, που το παράγει, στοιχίζει 159,99 €, χωρίς δυνατότητα άτοκων δόσεων και στο Ebay, η τιμή του ξεκινάει από 134,09 €, συν τα έξοδα αποστολής, 14,65 €, από την Γερμανία και πάλι χωρίς δόσεις.     

Στο Techstores μπορείτε ακόμα να βρείτε όλη την σειρά imperial DABMAN της TELESTAR σε πολύ συμφέρουσες τιμές και πληρωμή με άτοκες δόσεις.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο