Βελτιώστε την φυσική σας κατάσταση με την ζυγαριά της Xiaomi Mi Smart Scale 2

Μοίρασε την γνώση...

Η Xiaomi είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει μια τεράστια γκάμα ποιοτικών καταναλωτικών έξυπνων προϊόντων. Στην ιστοσελίδα μας έχουμε ασχοληθεί κατά καιρούς με πολλά από τα προϊόντα της. Σήμερα επέλεξα να σας παρουσιάσω την έξυπνη ζυγαριά της Xiaomi, Mi Smart Scale 2 που έχω αγοράσει από την GearBest. Την χρησιμοποιώ για περισσότερους από έξι μήνες.

Η ζυγαριά αυτή μπορεί να σας δείξει όχι μόνο το βάρος αλλά και τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), το σωματικό λίπος, την ποσότητα νερού, τον βασικό μεταβολισμό, το σπλαχνικό λίπος, την μυϊκή μάζα, την οστική μάζα και τον σωματότυπό σας. Τα δεδομένα καταγράφονται και διαβιβάζονται στην εφαρμογή Mi Fit, που εκτελείται σε τηλέφωνο Android ή iOS μέσω Bluetooth 4.0.


Περιγραφή

Η Mi Scale 2 είναι το δεύτερο βελτιωμένο μοντέλο ζυγαριάς της Xiaomi. Το πρώτο μοντέλο είναι φθηνότερο, δείχνει μόνο το βάρος και τον ΔΜΣ και συνεργάζεται επίσης με την εφαρμογή Mi Fit.


Η Mi Scale 2 έρχεται σε ένα λευκό κουτί από χαρτόνι που έχει επάνω του την φωτογραφία της ζυγαριάς. Σχεδιαστικά η ζυγαριά ακολουθεί την λιτή, απόλυτα συμμετρική αλλά συγχρόνως πολύ ελκυστική σχεδιαστική φιλοσοφία της Xiaomi. Είναι κατασκευασμένη από σκληρό ABS πλαστικό λευκού χρώματος και το σχήμα της είναι τετράγωνο με στρογγυλεμένες γωνίες. Στην επάνω επιφάνεια, εκτός από το λογότυπο Mi στο κέντρο, έχει τέσσερα κυκλικά ελάσματα από αλουμίνιο (ηλεκτρόδια). Υπάρχει ακόμα μια κρυφή LED οθόνη που απεικονίζει το βάρος σε λευκό φωτισμό καθώς και πέντε φωτεινές λευκές μπάρες που ανάβουν διαδοχικά, δείχνοντας την πρόοδο των μετρήσεων που πραγματοποιεί η ζυγαριά. Η οθόνη έχει πολύ καλή απεικόνιση τόσο στο σκοτάδι όσο και στο άπλετο φως μιας ηλιόλουστης μέρας. Όταν η ζυγαριά είναι σε αδράνεια, η οθόνη αυτή είναι αόρατη. Δυστυχώς η ποιότητα της οθόνης δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τις φωτογραφίες που έχω βάλει στο άρθρο, παρόλο που έκανα δοκιμές με διάφορες ρυθμίσεις της κάμερας. Δεν κατάφερα να εντοπίσω που ακριβώς οφείλεται αυτό. Ας είναι!

Στην κάτω επιφάνεια της ζυγαριάς υπάρχει η θήκη για τις 4 AAA μπαταρίες, τέσσερα λαστιχένια κυκλικά ελάσματα για την στήριξή της και μια πινακίδα με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος στα Κινέζικα. Οι διαστάσεις της είναι 30 Χ 30 εκατοστά και το ύψος της μόλις 1,50 εκατοστά. Το βάρος της είναι 1,63 κιλά. Γενικά η ζυγαριά είναι όμορφη σχεδιαστικά και δείχνει ποιοτική και στιβαρή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Mi Scale 2 δεν διαθέτει κανενός είδους κουμπί ούτε κάποιον διακόπτη.

Παρόλο που υπάρχει και η Διεθνής έκδοση της ζυγαριάς, εγώ επέλεξα την Κινέζικη που ήταν φθηνότερη. Η διαφορά της από την Διεθνή έκδοση είναι ότι τα αναγραφόμενα στην συσκευασία, στο φυλλάδιο οδηγιών και στο κάτω μέρος της ζυγαριάς είναι στα Κινέζικα αντί για τα Αγγλικά. Μικρό το κακό αφού η χρήση της ζυγαριάς είναι προφανής και δεν απαιτεί οδηγίες. Η εφαρμογή Mi Fit άλλωστε είναι στα Ελληνικά οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την σύνδεση και χρήση της ζυγαριάς, ανεξάρτητα αν είναι η Διεθνής ή η Κινέζικη έκδοση.

Χρήση

Η χρήση της ζυγαριάς είναι εξαιρετικά απλή υπόθεση. Ενεργοποιείται αμέσως μόλις κάποιος ανέβει πάνω της και απαιτείται συγχρονισμός με την εφαρμογή Mi Fit, μόνο στην πρώτη χρήση. Όταν λοιπόν ανεβαίνουμε στη ζυγαριά, ενώ έχουμε ήδη ανοίξει το Mi Fit στο κινητό μας, ξεκινάει αυτόματα ο υπολογισμός των στοιχείων που μετράει η ζυγαριά και βλέπουμε τις μετρήσεις στην οθόνη του κινητού μας.

Εννοείται ότι έχουμε εγκαταστήσει ήδη το Mi Fit στο κινητό μας, έχουμε φτιάξει λογαριασμό, ακολουθώντας τα απλά βήματα της εφαρμογής και έχουμε ανοιχτό το Bluetooth ώστε να μπορεί να επικοινωνεί η ζυγαριά με το κινητό μας. Ο υπολογισμός ολοκληρώνεται όταν ανάψουν και οι πέντε μπάρες προόδου και οι μετρήσεις απεικονίζονται αναλυτικά στην εφαρμογή Mi Fit. Η εφαρμογή κρατάει όλες τις μετρήσεις για πολλούς διαφορετικούς χρήστες και παρουσιάζει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία των μετρήσεων και γραφήματα. Μπορούμε να προσθέσουμε όσους χρήστες θέλουμε, ορίζοντας όνομα, φύλο, ημερομηνία γέννησης, ύψος, στόχο βάρους και, αν θέλουμε, φωτογραφία. Μάλιστα η εφαρμογή, τις περισσότερες φορές, αναγνωρίζει αυτόματα ποιος χρήστης ζυγίζεται οπότε δεν χρειάζεται να τον επιλέξουμε εμείς.

Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι το μόνο που απεικονίζεται στη οθόνη της ζυγαριάς είναι το βάρος μας και η πρόοδος των μετρήσεων, ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία που μετριούνται βρίσκονται στο κινητό μας στην εφαρμογή Mi Fit.

Με την ζυγαριά Mi Smart Scale 2 μπορούμε, όπως είπαμε, να καταγράψουμε πολλά δεδομένα για το σώμα μας και την κατάστασή του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ανέβουμε πάνω στη ζυγαριά με γυμνά πόδια, προσέχοντας οι άκρες από τις πατούσες μας να εφάπτονται στα τέσσερα μεταλλικά ηλεκτρόδια που διαθέτει η ζυγαριά. Αμέσως μόλις γίνει αυτό, η ζυγαριά ενεργοποιείται και ξεκινά η διαδικασία της μέτρησης. Μέσω των ηλεκτροδίων διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα στο σώμα μας και από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ρεύματος που καταγράφει η ζυγαριά, προκύπτουν οι μετρήσεις των δεδομένων του σώματός μας.

Δεν μπορώ να πω σε ποιο βαθμό είναι σωστές κι ακριβής αυτές οι μετρήσεις, γιατί δεν γνωρίζω τίποτα για τους αλγορίθμους από τους οποίους προκύπτουν. Αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι αυτές οι μετρήσεις είναι συνεπείς για το κάθε διαφορετικό πρόσωπο που ζυγίζεται και αλλάζουν με αξιόπιστο τρόπο, μέρα με την μέρα, ανάλογα με τον καλύτερο ή χειρότερο τρόπο ζωής που επιλέγουμε να ζούμε. Εξάλλου τι σημασία έχει αν είναι απόλυτα σωστές οι μετρήσεις των μεγεθών που καταγράφονται; Αυτό που έχει αξία είναι οι σχετικές μεταβολές τους προς το καλύτερο ή χειρότερο, ανάλογα με την ζωή και την διατροφή που κάνουμε. Κατά την γνώμη μου, η βελτίωση ή η χειροτέρευση των δεδομένων μας θα αποτελέσουν το κίνητρο και την συνέχιση ή αλλαγή του τρόπου ζωής μας και της διατροφής μας.

Εφαρμογή Mi Fit

Η εφαρμογή Mi Fit χρησιμοποιείται και με άλλες έξυπνες συσκευές της Xiaomi όπως τα Mi Band 1, 2 και 3, τα έξυπνα παπούτσια κλπ. Ανάλογα με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες, διαφέρουν οι λειτουργίες και οι ενδείξεις που παίρνουμε σε αυτή. Εγώ διαθέτω, εκτός της Mi Scale, κι ένα Mi Band 2. Έτσι στο προσωπικό μου προφίλ χρήστη εμφανίζονται τα δεδομένα που καταγράφονται από αυτές τις δύο έξυπνες συσκευές. Στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχουν στοιχεία για τα βήματα που έχω κάνει σήμερα, την απόσταση που έχω διανύσει, τις θερμίδες που έχω κάψει και στο κάτω μέρος της οθόνης τους καρδιακούς μου παλμούς. Αυτά τα στοιχεία έρχονται από το Mi Band 2. Στη μέση της οθόνης υπάρχει το βάρος μου με ένα γράφημα των μεταβολών του κι από κάτω η βαθμολογία του σώματός μου μαζί με άλλες τρεις μετρήσεις: του σωματικού λίπους, της μυϊκής μάζας και του ποσοστού νερού. Αυτά τα στοιχεία έρχονται από την Mi Scale 2.

Επιλέγοντας το τμήμα με το βάρος, μεταφερόμαστε σε μια οθόνη που βλέπουμε εκτός από το βάρος, τον ΔΜΣ, στατιστικά στοιχεία για την πρόοδο του βάρους, ένα γράφημα με την σύγκριση του βάρους μας με άλλους ανθρώπους παρόμοιου ύψους και ηλικίας και μια μπάρα που δηλώνει την σωματική μας κατάσταση, ανάλογα με το βάρος μας. Η πράσινη περιοχή δηλώνει το κανονικό βάρος, η μπλε την έλλειψη βάρους και οι περιοχές από κίτρινη ως κόκκινη τις υπέρβαρες καταστάσεις.

Επιλέγοντας το τμήμα με την βαθμολογία σώματος βλέπουμε πλέον αναλυτικά όλες τις μετρήσεις που πραγματοποιεί η ζυγαριά μας, μαζί με σχετικά σχόλια για την κάθε μια και ένα σχετικό γράφημα τύπου μπάρας.

Η βαθμολογία σώματος είναι ένα νούμερο που συνοψίζει την συνολική σωματική μας κατάσταση. Όσο πιο κοντά στο 100 είναι το νούμερο αυτό, τόσο σε καλύτερη φυσική κατάσταση βρισκόμαστε. Η δική μου τιμή είναι στους 56 πόντους και το βάρος μου στα 70,1 kg. Κατά την γνώμη μου η βαθμολογία σώματος αποτελεί ένα πρώτης τάξεως κίνητρο για αλλαγή τρόπου ζωής και διατροφής με σκοπό την αύξησή του. Προσωπικά ζυγίζομαι κάθε Σάββατο πρωί και βλέπω την πρόοδο που έχω προς το καλύτερο ή το χειρότερο! Αυτό συμβαίνει συνήθως τις περιόδους των γιορτών και των διακοπών που ξεφεύγω λίγο ή περισσότερο στο φαΐ!

Κάτω από την βαθμολογία σώματος βλέπουμε κάθε μια από τις μετρήσεις, τις τιμές αναφοράς και τις συστάσεις. Για παράδειγμα, το σωματικό μου λίπος είναι στα 23,9% και θεωρείται αυξημένο. Για το σώμα μου θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 18,0% και 23.,0%. Οπότε η σύσταση είναι να χάσω τουλάχιστον 0,6 kg (ή 0,9%) λίπους.

Στη συνέχεια έρχεται το ποσοστό του νερού. Στην περίπτωσή μου είναι στο 52,1% που θεωρείται ανεπαρκές. Το φυσιολογικό είναι πάνω από 55%. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να αυξήσω αυτό το ποσοστό ότι κι αν έχω δοκιμάσει!

Το επόμενο στοιχείο είναι ο βασικός μεταβολισμός. Στην περίπτωσή μου βρίσκεται στα 1333 kcal, και με αυτό παίρνω ένα “στόχο που δεν επιτεύχθηκε”. Σύμφωνα με το σώμα μου θα πρέπει να ήταν στα 1356 kcal. Βρίσκομαι πολύ κοντά! Η σύσταση είναι να προσπαθήσω να περπατάω μετά τα γεύματα και να τρέχω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Πραγματικά δεν κάνω καμία άσκηση μετά τα γεύματα.

Μετά έρχεται το σπλαχνικό λίπος. Η μέτρησή μου είναι στα 13 που θεωρείται υψηλό. Το ιδανικό θα ήταν να μειωθεί σε λιγότερο από 9. Η σύσταση λέει να συνεχίζω να ασκούμαι και να κάνω μια ισορροπημένη διατροφή.

Το επόμενο στοιχείο είναι ο η μυϊκή μάζα. Σύμφωνα με την μέτρηση, έχω 50,6 κιλά μυών. Αυτό βρίσκεται κοντά στο κατώτερο φυσιολογικό. Η σύσταση είναι περισσότερη σωματική άσκηση. Μάλιστα αναφέρεται ότι μεγαλύτερη αναλογία μυϊκής μάζας βοηθάει στην εξασφάλιση υγιέστερου τρόπου ζωής.

Ακολουθούν τα δύο τελευταία στοιχεία που βρίσκονται μέσα στα φυσιολογικά όρια. Αυτά είναι ο ΔΜΣ και η οστική μάζα. Για τον ΔΜΣ αναφέρεται ότι πολλά άτομα με φυσιολογικό ΔΜΣ μπορούν να έχουν περισσότερο λίπος από μυς και να θεωρούνται παχύσαρκα. Για την οστική μάζα αναφέρεται ότι πρέπει να προσπαθήσω να διατηρήσω ισορροπημένη πρόσληψη ασβεστίου και να κάνω ηλιοθεραπεία για 15 λεπτά και να ασκούμε 20 λεπτά την ημέρα.

Η τελική ένδειξη είναι ότι χαρακτηρίζομαι υπέρβαρος. Κι αυτό όχι λόγω του βάρους μου, που είναι κανονικό, αλλά λόγω της αναλογίας λίπους / μυών που εμφανίζω.

Υπάρχει επίσης μια οθόνη που δείχνει τις αλλαγές του βάρους και του σωματικού μου λίπους καθώς και στατιστικά στοιχεία γι’ αυτά. Τέλος υπάρχει και μια ακόμα που συνοψίσει όλες τις μετρήσεις.

Η εφαρμογή Mi Fit παρέχει και την δυνατότητα ζύγισης Μωρού. Αυτό μπορεί να γίνει καταγράφοντας πρώτα το απόβαρου αυτού που κρατάει το Μωρό, σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής.

Για όλες τις λειτουργίες του Mi Fit καθώς και για την διαδικασία της ζύγισης, υπάρχουν πολλές οθόνες με αναλυτικές οδηγίες.

Τελικές εκτιμήσεις

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την Xiaomi Mi Smart Scale 2. Την χρησιμοποιώ σταθερά μια φορά την εβδομάδα και εγώ και η σύζυγός μου. Οι πληροφορίες που μας δίνει είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο ενδιαφέρουσες από ότι μια απλή ζυγαριά. Φαίνεται να είναι πολύ ακριβής, τουλάχιστον στη μέτρηση του βάρους και σταθερή με τις υπόλοιπες μετρήσεις. Η εφαρμογή Mi Fit είναι καλά οργανωμένη, διατηρεί ένα πλούσιο ιστορικό και συγχρονίζεται με το Google Fit.

Εκτός από την έξυπνη ζυγαριά της Xiaomi μπορείτε να προμηθευτείτε και το κάλυμμα από σιλικόνη που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία για την προστασία της ζυγαριάς από την βρωμιά και την σκόνη. Υπάρχει σε δύο χρώματα, σε γκρι και σε ροζ. Εγώ έχω πάρει το γκρι.

Οι έξυπνες συσκευές Mi Scale 2 και Mi Band 2, σε συνδυασμό με την εφαρμογή Mi Fit, είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην προσπάθειά μου για την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Αν θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε την έξυπνη ζυγαριά της Xiaomi μπορείτε να επισκεφτείτε το Banggood όπου θα βρείτε την ζυγαριά στα 60 € και το κάλυμμα από σιλικόνη στα 12 €. Υπάρχει επίσης και η πρώτη έκδοση της ζυγαριάς στα 51 €. Νομίζει όμως ότι δεν αξίζει η αγορά της σε σχέση με την Mi Scale 2.

Σε απίστευτη τιμή μπορείτε να την βρείτε και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα υπάρχει στο bbshop, στην Πάτρα, στα  35 €! Προλάβετε όσο υπάρχει απόθεμα!!!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com