Bluetooth ηχείο NOD B.Fab: Μικρό στο μάτι, μεγάλο στο… αυτί!

Μοίρασε την γνώση...

Η μουσική είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Ακούω πολλές ώρες την ημέρα, στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο. Στο κινητό μου τηλέφωνο έχω εγκατεστημένες αρκετές μουσικές εφαρμογές (mediaU, TuneIn Radio Pro, Spotify, Pure Connect) και πολλά αγαπημένα μου τραγούδια σε αρχεία mp3. Από καιρό ήθελα να αγοράσω ένα καλό ηχείο Bluetooth, χωρίς όμως να ξοδέψω πολλά χρήματα, ώστε να το συνδέω στο κινητό μου και να απολαμβάνω την αγαπημένη μου μουσική όταν βρίσκομαι στην βεράντα μου ή στις διακοπές. Έκανα λοιπόν μια έρευνα αγοράς και κατέληξα στο NOD B.Fab. Το αγόρασα από τον Κωτσόβολο της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στη Τσιμισκή 43, όταν ήμουν στην πόλη τον Ιούλιο, στην τιμή των 19,99 €. Το ηχείο αυτό είναι τελικά τόσο καλό που αποφάσισα να σας το παρουσιάσω!

Το ηχείο κατασκευάζεται στην Κίνα από μια εταιρεία που λέγεται NOD. Το μοντέλο λέγεται B.Fab BTS-200. Όσο κι αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία για την εταιρεία κατασκευής. Ούτε βρήκα προϊόντα της που να πωλούνται σε άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα. Μάλλον κατασκευάζονται μετά από παραγγελία της Ελληνικής εταιρείας εισαγωγής. Η εταιρεία αυτή λέγεται SUN A.E, ιδρύθηκε το 1981 και έχει έδρα το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Μπορούμε να δούμε όλα τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει και εμπορεύεται στην ιστοσελίδα της.

Περιγραφή

Το NOD B.Fab είναι ένα πολύ όμορφο και κομψό ηχείο. Έρχεται σε μια συσκευασία από χαρτόνι στην οποία κυριαρχεί το λευκό και το γαλάζιο χρώμα. Μέσα στο κουτί υπάρχει ένα USB καλώδιο φόρτισης και οι οδηγίες χρήσης στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα. Το ίδιο το ηχείο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει υφασμάτινη επένδυση στην μπροστινή και την πίσω πλευρά. Έχει σχήμα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο και οι διαστάσεις του είναι 155 x 62 x 26 mm. Το μέγεθός του είναι περίπου όσο ενάμισι πακέτο τσιγάρα. Το βάρος του είναι μόλις 260 gr. Το χρώμα του είναι μαύρο με ασημένιες ακμές. Η υφασμάτινη επένδυση είναι σε αποχρώσεις του γκρι. Tο ηχείο είναι μικρό, ελαφρύ και εύχρηστο με compact design και κομψή κατασκευή. Η υφασμάτινη επένδυση στην πρόσοψη και την πίσω όψη του προσθέτει μοναδικό στυλ και μια αίσθηση πολυτέλειας.

Στην πάνω πλευρά υπάρχουν, αριστερά το λογότυπο NOD και δεξιά τα τέσσερα κουμπιά χειρισμού, σε ασημένιο χρώμα. Το πιο δεξιά κουμπί είναι το πλήκτρο ενεργοποίησης και λειτουργίας. Δίπλα υπάρχουν τα δύο κουμπιά αυξομείωσης της έντασης. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την επιλογή του προηγούμενου και του επόμενου κομματιού. Το τέταρτο κουμπί είναι το Play / Pause. Αυτό χρησιμοποιείται και για την απάντηση μιας κλήσης. Στην πίσω πλευρά βλέπουμε μια είσοδο ήχου (AUX) των 3,5 mm. Δίπλα υπάρχει μια υποδοχή κάρτας micro-SD και πιο πέρα η micro-USB θύρα φόρτισης και το led για την ένδειξη της φόρτισης. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχει ένα πολύ διακριτικό led χρώματος μπλε. Αυτό αναβοσβήνει γρήγορα όταν το ηχείο δεν βρίσκεται σε σύνδεση με κάποια συσκευή, ανάβει συνεχόμενα όταν υπάρχει σύνδεση και αναβοσβήνει αργά κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής του ήχου. Όταν το ηχείο είναι κλειστό, το led δεν φαίνεται καθόλου. Όταν ανοίγουμε ή κλείνουμε το ηχείο κι όταν γίνεται σύνδεση ή αποσύνδεση του Bluetooth, ακούγονται χαρακτηριστικοί ήχοι επιβεβαίωσης. Το ηχείο διαθέτει ακόμα κι ένα μικρόφωνο για χρήση με την λειτουργία hands free, αλλά μην με ρωτήσετε που βρίσκεται γιατί δεν μπόρεσα να το εντοπίσω! Πιθανότατα βρίσκεται σε κάποιο σημείο κάτω από την υφασμάτινη επένδυση.

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το NOD B.Fab έχει τρεις τρόπους λειτουργίας. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm ή τέλος μέσω κάρτας micro-SD στην οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε την συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα την μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Η ισχύς του είναι 2 x 5 W και ο ήχος του είναι στερεοφωνικός, αφού διαθέτει δύο ηχεία διαμέτρου 5,2 mm και αντίστασης 4 ohm το καθένα. Ο ήχος του είναι δυνατός και καθαρός. Όταν το άκουσα για πρώτη φορά, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα τόσο μικρό ηχείο βγάζει τόσο δυνατό και γεμάτο ήχο! Αποδίδει πολύ καλά τόσο τις υψηλές όσο και τις χαμηλές και μέσες συχνότητες. Έχει δυνατό μπάσο, όσο χρειάζεται, χωρίς να κάνει τον ήχο αφύσικο. Όταν όμως ανοίξουμε την ένταση στο τέρμα και στο ηχείο και στο κινητό και το τραγούδι έχει πολλά μπάσα, τότε το ηχείο μπουκώνει κάπως. Αν το συνδυάσουμε με μια εφαρμογή ισοστάθμισης ήχου, τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά. Εγώ χρησιμοποιώ το Equalizer FX Pro. Μάλιστα αν κάνουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στην εφαρμογή, μπορούμε να εξαλείψουμε το μπούκωμα που ανέφερα παραπάνω.

Η σύνδεση μέσω Bluetooth γίνεται απροβλημάτιστα, εύκολα και γρήγορα. Το δοκίμασα με τέσσερα διαφορετικά κινητά, δύο tablets, ένα notebook κι ένα mini PC. Σε όλα δούλεψε το ίδιο καλά. Στην λίστα των συσκευών Bluetooth φαίνεται ως «NOD BTS-200». Στο OnePlus 5T μάλιστα εμφανίζεται δίπλα στο Bluetooth σύμβολο και η στάθμη της μπαταρίας του ηχείου. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή BatON με την βοήθεια της οποίας μπορούμε να δούμε και το ποσοστό της μπαταρίας του ασύρματου ηχείου.

Το NOD B.Fab είναι εξοπλισμένο με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1.200 mAh. Η αυτονομία του ανέρχεται στις 5 ώρες, για χρήση στην μέση ένταση και στις 2,5 ώρες, στην μέγιστη ένταση. Από ότι διαπίστωσα, οι προδιαγραφές αυτές ανταποκρίνονται απόλυτα με την πραγματικότητα. Όταν η μπαταρία πρέπει να φορτιστεί, το ηχείο μας ειδοποιεί με έναν χαρακτηριστικό ήχο. Η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε περίπου μιάμιση ώρα. Κατά την διάρκεια της φόρτισης το led δίπλα στην θύρα micro-USB ανάβει κόκκινο και μόλις η φόρτιση ολοκληρωθεί σβήνει.

Η εταιρεία Sun A.E. δίνει για το ασύρματο ηχείο 2 χρόνια εγγύηση.

Συμπεράσματα

Το Bluetooth ηχείο NOD B.Fab BTS-200 είναι πραγματικά μια πολύ καλή επιλογή γι’ αυτούς που χρειάζονται ένα ασύρματο ηχείο για να ακούνε μουσική. Είναι ποιοτικό, κομψό, ελαφρύ και έχει φοβερή απόδοση για το μέγεθός του, με δυνατό και καθαρό ήχο. Μπορεί άνετα να σταθεί ως πηγή ήχου π.χ. σε ένα αυθόρμητο πάρτι της παρέας, κάποιο καλοκαιρινό βραδάκι στην παραλία. Ή σε ένα τραπέζι στο κήπο με τους φίλους!

Αν με ρωτούσατε για αρνητικά θα σας έλεγα ότι δεν βρήκα κάτι αξιοσημείωτο. Ωστόσο μια χρήσιμες δυνατότητες που θα μπορούσε να ενσωματώνει, είναι ένας ραδιοφωνικός δέκτης FM και μια θύρα USB για να μπορεί να διαβάζει flash memory sticks. Θα ήθελα ακόμα να είχε μέσα στην συσκευασία έναν USB φορτιστή και μια θήκη μεταφοράς.

Τρέξτε να το αγοράσετε όσο υπάρχει ακόμα στην αγορά!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com