Η λέξη που δεν σας αφήνει να γράψετε το πληκτρολόγιο του iPhone!

Μοίρασε την γνώση...

Μπορεί να ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν βρίζουν στην καθημερινότητά τους. Υπάρχουν όμως και οι υπόλοιποι που βρίζουν, τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο – και αναφερόμαστε στα μηνύματα.

Αν λοιπόν είστε κάτοχος ενός iPhone μπορεί με έκπληξη να έχετε διαπιστώσει όταν όταν εσείς γράφετε την λέξη «[email protected]@@» το τηλέφωνο την αλλάζει και την κάνει «ducking».

Σύμφωνα με τον Κεν Κοτσιέντα, πρώην σχεδιαστής της Apple που ανέπτυξε για πρώτη φορά το πληκτρολόγιο του iPhone προτού κυκλοφορήσει, αλλά ήταν ένας συμβιβασμός που έπρεπε να γίνει. «Αποφασίσαμε να το διορθώνουμε προκειμένου να μην εισάγονται λέξεις στο κείμενο που δεν θα θέλατε ποτέ να στείλετε στην γιαγιά σας» ανέφερε ο Κοτσιέντα σε συνέντευξή του στο Business Insider.

Το κλειδί στο πληκτρολόγιο του iPhone είναι η λειτουργία αυτόματης διόρθωσης. Το πληκτρολόγιο είναι μια δέσμη κουμπιών σε μια μικροσκοπική οθόνη αφής και βασίζεται στο iPhone για να μαντέψει τι πραγματικά θέλατε να πληκτρολογήσετε.

Αλλά μερικές φορές το να μαντέψει τι λέξη προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε, είναι πολύ δύσκολο, εξήγησε ο Κοτσιέντα.

«Το γεγονός είναι πως όταν πληκτρολογείτε την άσχημη αυτή λέξη, ίσως προσπαθούσατε να πληκτρολογήσετε το όνομα των υδρόβιων πτηνών, κι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα πλήκτρα f και d βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο» εξήγησε. Έτσι έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση κι αυτό κάναμε. Συζητήσαμε για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρεται αυτό το λογισμικό. Είναι δύσκολο. Οι αποφάσεις αυτές μερικές φορές είναι πολύ κρίσιμες».​

  Lenovo Z5 vs Xiaomi 8 Youth Edition – Τι θα διαλέγατε εσείς από τα δύο!?

Στην πραγματικότητα, προτού κυκλοφορήσει το iPhone, ο Κοτσιέντα έπρεπε να διερευνήσει τις πραγματικά κακές λέξεις – αυτές που ποτέ δε θα θέλατε να πείτε, για να βεβαιωθεί ότι δεν θα αναδυθούν τυχαία εξαιτίας μιας αυτόματης διόρθωσης.

«Ανακαλύψαμε ότι έπρεπε να προσθέσουμε λέξεις που δεν θα έλεγες ποτέ σε μια ευγενική ομιλία – όπως φυλετικές ή εθνολογικές βρισιές. Έπρεπε να ερευνήσουμε και να συλλέξουμε αυτές τις λέξεις και να τις προσθέσουμε στο λεξικό του iPhone» είπε ο Κοτσιέντα.

«Μοιάζει με μια περίεργη άσκηση, αλλά αυτές οι λέξεις ήταν στο λεξικό, με ειδική επισήμανση να μην προσφέρονται ποτέ ως διόρθωση, έτσι ώστε το λογισμικό να μην σας βοηθάει ποτέ να πληκτρολογήσετε αυτές τις λέξεις» συνέχισε.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com