Η Mediatek μόλις παρουσίασε το δικό της 5G modem πάνω σε πραγματική συσκευή!

Μοίρασε την γνώση...

Όπως έχετε καταλάβει σίγουρα, η εμφάνιση του 5G έχει φέρει τα πάνω κάτω στους κατασκευαστές κινητών, αλλά και στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που απ’ όλους θεωρείται το επόμενο “Big thing” όπως το λένε. Λογικό είναι λοιπόν όλοι να είναι στην μάχη ποιος θα πρωτοεμφανίσει κινητό που θα έχει την δυνατότητα σύνδεσης με 5G. Πριν μερικές ημέρες είδαμε ένα Mi Mix 3 όπου ο πρόεδρος της Xiaomi, Lin Bin έδειχνε ότι συνδεόταν στα 5G. Σήμερα έρχεται η Mediatek Να μας δείξει το δικό της πρωτότυπο κινητό που μπορεί να συνδεθεί στα 5G επίσης. Η πρώτη επίδειξη του κινητού έγινε στο Taipei Computer Show στα μέσα του Ιούνη, ανακοινώνοντας έτσι την ύπαρξη του πρώτου ανεξάρτητου 5G baseband “Helio M70”, αλλά για κάποιο λόγο δεν υπήρξε η ανταπόκριση από το κοινό που περίμενε.

Στην πρόσφατη IC60 Special Έκθεση για τα 60στα γενέθλια των τυπωμένων κυκλωμάτων που έγινε στην Ταϊβάν, η MediaTek παρουσίασε το πρώτο δικό της 5G δοκιμαστικό πρωτότυπο, που βασίζεται πάνω στο Helio M70 που είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο.


Σύμφωνα και με τις πληροφορίες που ξέρουμε μέχρι στιγμής, το Helio M70 υποστηρίζει 5G NR, είναι σύμφωνο με τις κατευθυντήριες οδηγίες του 3GPP έκδοση 15. Η ταχύτητα στο κατέβασμα φτάνει μέχρι και τα 5Gbps, ενώ αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό μέσα στο 2019.

Η MediaTek δεν έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το πρότυπο, αλλά το πρωτότυπο που έδειξε χρησιμοποιείται για να μελετήσουν τις αποδώσεις του, να διορθώσουν τα όποια λάθη επικοινωνίας εμφανιστούν και να ελέγξουν ότι τα κυκλώματα είναι σωστά σχεδιασμένα και δεν θα δημιουργείται πρόβλημα, έτσι ώστε στο τέλος να επιτύχουν την ταχύτητα που θέλουν.


Εάν προσέξετε την φωτογραφία, θα δείτε ότι το κινητό έχει δύο τρύπες! Η Mediatek ανέφερε ότι επίτηδες υπάρχουν οι τρύπες, ώστε να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην πλακέτα και να διορθώνουν επί τόπου τα όποια λάθη ανακαλύψουν.

Το άλλο που επισήμανε η MediaTek είναι ότι λόγο η ταχύτητα μετάδοσης του 5G είναι πολύ πιο υψηλή από αυτή του 4G, αναπτύσεται μεγαλύτερη θερμοκρασία μέσα στο κινητό, οπότε οι τρύπες αυτές στην παρούσα φάση τουλάχιστον, το τσιπ είναι εφοδιασμένο και με πολλαπλά ανεμιστηράκια. Βέβαια επισήμαναν ότι η τελική εμπορική έκδοση δεν θα έχει τέτοιο τρόπο ψύξης, αλλά θα χρησιμοποιεί τον μοναδικό χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σχεδιασμό της Mediatek, που φυσικά δεν χρειάζεται ανεμιστηράκια!

Η MediaTek ανέφερε ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν εμπλακεί με την τεχνολογία του 5G πάρα πολύς κόσμος και έχει γίνει πάρα πολύ έρευνα και μελέτη για να φτάσουν έως εδώ. Χάρις σε όλα αυτά, έχουν ενεργή συμμετοχή πια στην δημιουργία και στις τελικές αποφάσεις που παίρνονται αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 5G. Επίσης έχουν μεγάλο αριθμό από πατέντες στο όνομά της η εταιρεία αναφορικά με το 5G, που έχουν γίνει μαζί και με άλλους κατασκευαστές επεξεργαστών.

 

Τον Φεβρουάριο του 2018 στο MWC 2018, η MediaTek υπέγραψε ένα memorandum από συνεργασίες με την Huawei, Nokia, China Mobile, NTT Docomo αλλά και άλλους συνεργάτες της που θα προωθήσουν το 5G το 2020 εμπορικά πια.

Προσφορές και κουπόνια από το Banggood μόνο για τους αναγνώστες του iTechNews.gr

Qualcomm Snapdragon X50, Intel XMM 8060, Huawei Baron 5000, MediaTek Helio M70, Samsung Exynos Modem 5100… Όπως βλέπετε όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν να μας δείξουν την δικιά τους εκδοχή για το 5G. Ποιος λέτε να υπερτερήσει? Ακούω γνώμες…

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com