Νokia: Δάνειο 500 εκατ. από την ΕΤΕπ για ανάπτυξη 5G δικτύων

Μοίρασε την γνώση...

Δάνειο ύψους 500 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η φινλανδική εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων, Nokia, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) με στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξη των δικτύων 5G.

Τα δίκτυα αυτά που σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς της τεχνολογίας θα ανοίξουν καινούργιες και προσοδοφόρες αγορές, βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξής τους. Ωστόσο Ευρώπη, Αμερική και Κίνα συναγωνίζονται έντονα για την πρωτιά με στόχο να εκμεταλλευτούν το πλήθος ευκαιριών σε σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους όπως η αυτόνομη οδήγηση.

Να σημειωθεί ότι τα δίκτυα νέας γενιάς θα προσφέρουν 50 και 100 φορές γρηγορότερες ταχύτητες σε σχέση με τα τρέχοντα 4G δίκτυα.

«Πρέπει να καταλάβουμε πως Κίνα και ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει μεγάλα βήματα στην ανάπτυξη του 5G και είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν προχωρήσει με το 5G. Γι αυτό και είναι άκρως σημαντικό να υπάρξουν ευρωπαϊκές εταιρείες ικανές να συναγωνιστούν στον τομέα αυτό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της (EIB) Αλεξάντερ Σταμπ.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα μέσα στο 2018 είχε συμφωνήσει σε δάνειο 250 εκατ. ευρώ με την ανταγωνίστρια της Νokia, Ericsson, ωστόσο όπως διευκρίνισε οι όροι ήταν εντελώς διαφορετικοί.

Του αγώνα των γρήγορων δικτύων παγκοσμίως ηγούνται η Huawei και οι δύο προαναφερθείσες εταιρείες. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που στρέφουν την προσοχή τους στο 5G δεδομένης και της επιδείνωσης της αγοράς εξοπλισμού κινητών δικτύων 4G την κορύφωση της οποίας παρακολουθήσαμε το 2015.

Προσφορές και κουπόνια από το Banggood με καθημερινή ενημέρωση για τους αναγνώστες μας

Πέρα από το δάνειο με την ΕΤΕπ η φινλανδική εταιρεία, , που δεν έχει καμία σχέση με τα προσφάτως επανεμφανιζόμενα κινητά, κάνει γοργά βήματα στον εν λόγω τομέα. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα ότι σύναψε μια συμφωνία ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile για την ανάπτυξη των δικτύων, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη συμφωνία 5G παγκοσμίως.

Μέχρι το 2025, 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα έχουν πρόσβαση σε δίκτυα 5G – το ένα τρίτο εξ αυτών θα βρίσκεται στην Κίνα, σύμφωνα με την GSMA.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή: Insider


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com