Xiaomi Mi 8 – Τι πρέπει να κάνουμε εάν το παραλάβουμε με Global και ξεκλείδωτο Bootloader

Μοίρασε την γνώση...

Πριν από μερικές ημέρες παρέλαβα και εγώ επιτέλους το Mi 8 μου από την Κίνα. Συγκεκριμένα εγώ πήρα την έκδοση 6GB RAM/256GB ROM, όπου δεν πρόκειται να έρθει επίσημα Ελλάδα, ούτε θα βγει σε Global έκδοση. Κανονικά λοιπόν είναι να κυκλοφορήσει μόνο με την αγγλοκινέζικη ROM που έχει βγάλει η Xiaomi. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, καθότι δεν έχει ελληνικά. Για να μπορεί λοιπόν τ’ οποιοδήποτε κινεζομάγαζο να το πουλήσει Ελλάδα, το ξεκλειδώνει με δικό του λογαριασμό και του περνάει Globla Stable όπου έχει Ελληνικά. Αυτό όμως δημιουργεί δύο προβλήματα:

1. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Xiaomi ότι τα κινέζικα κινητά θα παίρνουν μόνο κινέζικη ROM και τα Global μόνο Global, το κινητό αυτό είναι υποψήφιο για να “μπρικάρει” εάν κάτι δεν μπει σωστά. Επειδή για να επανέλθει μπορεί να γίνει μόνο εάν το έχετε ξεκλειδώσει πριν εσείς, εάν δεν το κάνετε με το που θα το παραλάβετε από το μαγαζί, είστε επικίνδυνοι για να βρεθείτε με μία άχρηστη συσκευή. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση θέλετε πιστοποιημένο λογαριασμό από την Xiaomi σε EDL.


2. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί πάρα πολλά μπρικαρισμένα Mi 8 και στο ελληνικό fan club, αλλά και στο επίσημο φόρουμ της en.miui, όπου και στα δύο προτείνουν αυτό που γράφω πιο πάνω…ξεκλειδώστε τον bootloader με τον δικό σας λογαριασμό. Τις οδηγίες που θα δείτε πιο κάτω, θα τις βρείτε και στο ελληνικό fan club της Xiaomi.

Να ξεκαθαρίσω μόνο κάτι…αυτό πρέπει να γίνει ΜΟΝΟ εφόσον έχετε κινέζικη έκδοση και όχι Global. Πως μπορείτε να το δείτε αυτό!? Εάν δεν το ξέρετε ήδη, υπάρχουν κάποια σημάδια. Στο Mi 8 η Global έκδοση αναγράφεται πάνω στο κουτί με κόκκινο πλαίσιο. Επίσης ο φορτιστής είναι EU και όχι κινέζικος όπως εμένα. Τελευταία λύση είναι να μπείτε εδώ και να σας το επιβεβαιώσει η Xiaomi – Product Authenticator.


Όπως βλέπετε σ’ εμένα που ξέρω σίγουρα ότι είναι China Version, έχω κινέζικο φορτιστή. Ανοίγοντας το κινητό, είδα ότι είχαν πράγματι ξεκλειδώσει τον bootloader με δικό τους λογαριασμό και είχαν περάσει MIUI 9.5 Global Stable, για να έχω ελληνικά. Έπρεπε λοιπόν να κινηθώ άμεσα!

Μάλιστα υπήρχε και ενημέρωση να κατεβάσω όπως βλέπετε…

 

Για να μπορέσω να κλειδώσω πάλι τον bootloader, χρειαζόμουν κάποια πράγματα….

 1. Το τελευταίο Mi Flash
 2. China Dev Fastboot Rom

Το Mi Flash μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: Mi Flash

Στο ίδιο site θα βρείτε και την China Dev που χρειάζεστε. Υπόψιν, μην ψάχνετε να την βρείτε στο en.miui. Επειδή καταλαβαίνει μέσω ip ότι δεν είστε Κίνα, δεν θα σας εμφανίσει τις κινέζικες ROM εκεί. Η Fastboot ROM δεν έχει κατάληξη το αρχείο zip όπως την Recovery ROM, αλλά σε tgz. Οπότε αναγκαστικά την κατεβάζετε από το Link που θα σας δώσω: China Fastboot Dev.

Αφού κατεβάσουμε τα δύο αρχεία, την Fastboot rom την αποσυμπιέζουμε πλήρως σε ένα φάκελο μόνη της. Εγώ την είχα βάλει στον φάκελο D:\Aa. Τρέχουμε το Mi Flash σαν Admin για καλύτερα. Έχοντας φορτίσει καλά το κινητό, το βάζουμε σε Fastboot. Σε Fastboot μπαίνει είτε εάν πατήσετε το Volume- και Power ή πατώντας το Volume- και ταυτόχρονα συνδέετε το κινητό με το καλώδιο που είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή που θα κάνετε όλη την διαδικασία. Μόλις το συνδέσετε, πατάτε Select, επιλέγετε τον φάκελο που έχετε αποσυμπιέσει την Fastboot ROM, Refresh και εφόσον είναι όλα εντάξει από θέμα drivers, θα δείτε το κινητό στην λίστα. Επιλέγουμε από τις επιλογές που έχει κάτω δεξιά “Clean All and lock” και πατάμε Flash! Η διαδικασία θα κρατήσει κάμποσα λεπτά! Εμένα όπως θα δείτε και στο βίντεο, τελείωσε, το κινητό έκανε επανεκκίνηση και έδειχνε ακόμα να τρέχει ο χρόνος. Εσείς εφόσον δείτε το κινητό να κάνει επανεκκίνηση, αποσυνδέστε το από το καλώδιο.

Με το που θα μπουτάρει, θα έχετε πια China Developers ROM στο Mi 8 σας.

Η αλήθεια είναι ότι πριν προχωρήσω σε ξεκλείδωμα bootloader και να βάλω την EU ROM που έχω τώρα, το είχα κάμποση ώρα με την αγγλοκινέζικη. Στην αγγλοκινέζικη ROM βρήκα χαρακτηριστικά που δεν τα έχω βρει στην αντίστοιχη ROM από το Xiaomi.eu. Έτσι μέσα στα μενού υπήρχε επιλογή για να γίνει αυτόματα root το κινητό! Ενεργοποιώντας την επιλογή, γίνεται root μόνο του το κινητό χωρίς να χρειάζεστε εφαρμογές όπως το SuperSu ή το Magisk!

Επίσης η ΑΙ της κάμερας, μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πολύ καλύτερη από αυτή της Xiaomi.eu. Έτσι στην κινέζικη έκδοση, ενεργοποιήθηκε κάποιο μενού, όπου στην παρακάτω φωτογραφία μελέτησε καμιά 30 σημεία, για να βγάλει την φωτογραφία. Υπόψιν η φωτογραφία αυτή είναι όπως κατέβηκε από το Facebook, γιατί δυστυχώς την αυθεντική την έχασα. Το γιατί θα σας το πω πιο κάτω…

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί βράδυ, χωρίς φως, μ’ ενεργοποιημένο και το HDR αλλά και το ΑΙ. Σαν φωτογραφία έχω να πω ότι ήταν η καλύτερη που έχω τραβήξει βράδυ. Αλλά αυτά στην παρουσίαση του Mi 8.

Όπως είπαμε με την China Developers Fastboot, κλείδωσα τον bootloader. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ν’ ακολουθήσω την διαδικασία ξεκλειδώματος. Για ότι χρειάζεστε, απλώς πάτε στο αντίστοιχο link του en.miui και ακολουθείται την διαδικασία που σας λέει. Unlock Bootloader.

Πριν κάνετε την όλη διαδικασία, θα σας πω ένα μικρό μυστικό, για να γλυτώσετε κάποια ταλαιπωρία. Ξεκινώντας την διαδικασία θα βρεθείτε μπροστά σ’ ένα πρόβλημα. Παρόλο που θα έχετε κάνει log-in με τον Mi λογαριασμό σας, παρόλο που μπορεί μέσα στις συσκευές σας στον λογαριασμό σας να βλέπετε το Mi 8, δεν έχετε συσχετίσει το συγκεκριμένο κινητό με τον λογαριασμό σας. Αποτέλεσμα να βλέπετε αυτό το μήνυμα λάθους.

Εμένα ξεκινούσε κανονικά την διαδικασία ελέγχου, αλλά έβλεπα συνέχεια αυτό το μήνυμα λάθους. Τι πρέπει να κάνετε….Βάζετε την SIM κάρτα στο κινητό και το ανοίγετε κανονικά. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και πατήστε πάνω στο κείμενο που λέει την έκδοση MIUI. Θα δείτε σε λίγο ότι θα σας βγάλει μήνυμα ότι είστε πια προγραμματιστής. Πηγαίνετε μετά στην επιλογή Προγραμματιστής και βρείτε την επιλογή που φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.

Πατάτε εκεί που λέει Mi Unlock status (σε εσάς θα λέει Locked), τρέχετε μέσα την εντολή και αυτό είναι, τώρα θα είναι όπως την φωτογραφία και έχετε συσχετίσει το κινητό με τον Mi λογαριασμό σας. Υπόψιν, θέλει απαραίτητα την SIM κάρτα, αλλιώς δεν θα τρέξει. Αφού το κάνετε αυτό, ξανατρέχετε την διαδικασία ξεκλειδώματος. Δυστυχώς σε πάρα πολλούς όταν θα πάτε να το κάνετε αυτό θα σας βγάλει ότι θα μπορείτε να το κάνετε μέχρι και σε δύο μήνες. Εγώ ήμουν τυχερός και έγινε αμέσως!

Αφού λοιπόν ξεκλειδώσετε τον bootloader, μπορείτε μετά να βάλετε TWRP και μετά όποια ROM θέλετε. Εγώ αυτή την στιγμή φοράω από την Xiaomi.eu, μιας και έτσι έχω ΟΤΑ χωρίς πρόβλημα.

Δείτε και το σχετικό βίντεο με την όλη διαδικασία…

Ελπίζω να σας βοήθησα κάπως στο πως να το κάνετε. Υπόψιν καλό είναι να το κάνετε ειδικά τώρα που υπάρχει το πρόβλημα με τον διαχωρισμό των Global/China Rom.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

7 Άποψη για τα “Xiaomi Mi 8 – Τι πρέπει να κάνουμε εάν το παραλάβουμε με Global και ξεκλείδωτο Bootloader”

 1. s.vob

  Καλημέρα και απο εμένα. Μετα τον ομολογουμενως μεγαλο σαλο που εχει προκληθει εχω αφησει αθικτη τη συσκευη του μι8 που μου εχει ερθει μεχρι να βρω μια τελειωτικη λυση. Επειδή ειναι ιδια η περιπτωση με το κινητο του αρθρου θα ήθελα να ρωτησω τι προβλημα υπαρχει εαν φλασαρω εντελει την global rom με τον ηδη υπαρχοντα ξεκλειδωτο bootloader? αποτι εχω καταλαβει εαν καποιος τον κλειδωσει χωρις να κανει τη διαδικασια παραπανω θα αντιμετωπισει προβλημα recovery mode.

  1. Να στο πω απλά…αν για τον οποιοδήποτε λόγο κλειδώσει ο bootloader με global rom και δεν είναι ξεκλειδωμένος από εσένα, την έκατσες! Η διαδικασία αυτή προτείνεται απ’ όλους για την περίπτωση αυτή, που ακόμα δεν ξέρουμε εάν μπορεί να μας συμβεί κάπως.

   1. s.vob

    Ναι σε ευχαριστώ το καταλαβαίνω αυτο που λες απλώς όντας βασικος σχετικα χρηστης δεν κατανοω σχετικως με ποιον τροπο μπορει να κλειδωθει ο BL απο λάθος. Εν πάση περιπτώση θα προσπαθήσω να το κάνω με τη βοηθεια κάποιου πιο σχετικου. Κάτι αλλο τελευταιο…όταν θα ερθει η ωρα να ξεκλειδωσω με δικο μου account και να φλασαρω rom μπορω να βαλω τη miui global ξανα με OTA updates ή δεν το προτείνεις? γτ διαβαζω σε συζητησεις οτι εμπεριέχει ρισκο.

 2. Αν είναι ξεκλείδωτος, ενώ μπουτάρει το κινητό βλέπει ένα μήνυμα που λέει unlocked

 3. pad21r

  Γεια χαρά έχω το mi note 3 (jason) το οποίο είναι chima version κ του έχει περάσει το banggood την global rom! Θα έχω πρόβλημα? Κ θα πάρει αναβαθμίσει το κινητό μου σε miui 10 global stable rom με OTA? Ευχαριστώ υ.γ. δεν θεωρώ το εαυτό μου χαζό αλλά η διαδικασία μοιάζει βουνό κ δύσκολη .

  1. Το έχεις ξεκλειδώσει με τον δικό σου λογαριασμό? Απ’ ότι διαβάζω και στο ελληνικό φόρουμ, αλλά και στο επίσημο αγγλικό, μέχρι στιγμής όσοι το είχαν ξεκλειδώσει με τον δικό τους λογαριασμό, με το που κλείδωσε, το ξεκλείδωσαν αμέσως με την ίδια διαδικασία. Για το τι θα γίνει, ακόμα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο. Ακούγονται διάφορα, αλλά εκτός από αυτή την ανακοίνωση, δεν έχουμε κάποια σαφή απάντηση. Γι’ αυτό αυτό που προτείνω είναι όσοι εμπλέκεστε στην ανακοίνωση της Xiaomi, να είστε σίγουροι ότι έχετε ξεκλειδώσει τον bootloader εσείς.

   1. Nick Fakinos

    Τον bootloader βλέπουμε αν είναι κλειδωμένος στις ρυθμίσεις για προγραμματιστές εκεί που λέει «κατάσταση mi ξεκλειδώματος» ?

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com