Εκτός ελέγχου ο διαμοιρασμός δεδομένων από εφαρμογές για κινητά

Μοίρασε την γνώση...

Σχεδόν το 90% των δωρεάν εφαρμογών στο Google Play μοιράζονται δεδομένα με την Alphabet, στην οποία υπάγεται η Google, αναφέρουν οι Financial Times. H Google υπογραμμίζει ότι έχει ξεκάθαρες πολιτικές ως προς το πώς διαχειρίζονται τα δεδομένα οι developers, και ότι η έρευνα αυτή έχει δεν έχει χαρακτηρίσει σωστά κάποιες «συνηθισμένες λειτουργίες» εφαρμογών.

banner

Η συλλογή και ο διαμοιρασμός δεδομένων από εφαρμογές για φορητές συσκευές είναι «εκτός ελέγχου», προειδοποιούν ερευνητές του University of Oxford.

Διαφήμιση

«Αν μια εφαρμογή παραβιάζει τις πολιτικές μας, αναλαμβάνουμε δράση» τόνισε ο κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας.

Google news

Πολλές δωρεάν εφαρμογές παρακολουθούν συμπεριφορές σε ένα εύρος διαφορετικών ψηφιακών υπηρεσιών, κάτι που δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να δημιουργούν λεπτομερή προφίλ για τους χρήστες των εφαρμογών τους. Τα δεδομένα αυτά μπορεί να περιέχουν στοιχεία όπως η ηλικία, το φύλο, η τοποθεσία και άλλες εφαρμογές στο τηλέφωνο των χρηστών.

Geekmaxi Many GEOs Lightinthebox WW

Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως στοχευμένη διαφήμιση, εξατομικευμένα πολιτικά μηνύματα κ.ά., όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές σε σχετικό paper, τονίζοντας πως τα έσοδα από την online διαφήμιση στις ΗΠΑ και μόνο ξεπερνούν τα 59 δισ. δολάρια ετησίως.

XIAOMI Mi TV Box – Αποκτήστε το τώρα από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του Coolicool άμεσα χωρίς τελωνείο!

Πολλοί, επίσης, δε γνωρίζουν πώς τα δεδομένα από τα smartphones τους καταλήγουν σε διαφημιστές, data brokers και άλλους μεσάζοντες, είπε στο BBC ο καθηγητής Νάιτζελ Σάντμπολτ, που ηγήθηκε της ομάδας των ερευνητών. «Οι άνθρωποι στις επιχειρήσεις επιδιώκουν απεγνωσμένα να πάρουν όσα περισσότερα βλέμματα και κλικ μπορούν» είπε σχετικά, με τον ερευνητή Μαξ βαν Κλέεκ να εκτιμά πως «δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος, οποιοσδήποτε έλεγχος».


Τα δεδομένα αυτά τείνουν να συγκεντρώνονται από μεγάλες εταιρείες και τις θυγατρικές τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως πάνω από το 88% των δωρεάν εφαρμογών στο Google Play μοιράζονται δεδομένα με εταιρείες που ανήκουν στην Alphabet. Σχεδόν το 43% των εφαρμογών μοιράζονταν δεδομένα με το Facebook, ενώ υψηλά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά και για το Twitter, τη Verizon, τη Microsoft και την Amazon. Οι ενημερωτικές εφαρμογές και οι εφαρμογές για παιδιά μοιράζονταν πληροφορίες με τον μεγαλύτερο αριθμό trackers, όπως διαπιστώθηκε

Όπως προαναφέρθηκε, η Google εξέφρασε τη διαφωνία της για τη μεθοδολογία της μελέτης, λέγοντας ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος που χαρακτηρίζονται «συνηθισμένες λειτουργικές υπηρεσίες όπως η αναφορά κολλημάτων και τα analytics» και το «πώς οι εφαρμογές μοιράζονται δεδομένα για να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες».

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram