Chrome – Έρχεται με δύο νέα χαρακτηριστικά του Firefox

Μοίρασε την γνώση...

Μετά την κυκλοφορία του Chrome 69 με ένα νέο περιβάλλον εργασίας πολλοί από τους χρήστες της εφαρμογής αντιλήφθηκαν ότι η Google προσπαθούσε να αντιγράψει το παλιό περιβάλλον του Firefox.

Οι προγραμματιστές της Google φαίνεται να θέλουν να προσθέσουν άλλες δύο λειτουργίες του Firefox στον Chrome: τα tab groups και το scrollable tabs bar.


Και οι δύο λειτουργίες βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης αυτή τη στιγμή και δεν γνωρίζουμε πότε θα τα δούμε να έρχονται στη σταθερή έκδοση του Chrome, τουλάχιστον προς το παρόν.

Τα νέα εμφανίστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν ένας δημοσιογράφος από το Chrome Story blog παρατήρησε ένα πρόβλημα στον Chrome issue tracker με το όνομα “tab groups”.


Ο προγραμματιστής της Google, που δημοσίευσε το πρόβλημα, δεν περιέγραφε επακριβώς τον τρόπο λειτουργίας του επερχόμενου χαρακτηριστικού, αλλά ανέφερε ότι “οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν τις καρτέλες σε οπτικά διακριτές ομάδες, για καρτέλες που σχετίζονται με διαφορετικές εργασίες.”

Η περιγραφή του χαρακτηριστικού είναι αρκετά αόριστη, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδρυμα Mozilla διέθετε ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στον Firefox το 2010. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επέτρεπε στους χρήστες να οργανώνουν καρτέλες μέσα σε ομάδες, εμφανίζοντας μόνο μια καρτέλα από κάθε ομάδα.

Το χαρακτηριστικό ήταν εξαιρετικό για τους χρήστες που τους άρεσε να εργάζονται με δεκάδες ή εκατοντάδες καρτέλες, αλλά οι προγραμματιστές του Firefox το αφαίρεσαν στα τέλη του 2015, επειδή το χρησιμοποιούσαν πολύ λίγοι χρήστες.

Η Google από την άλλη θα μπορούσε να προσθέσει τον μηχανισμό ομαδοποίησης καρτελών που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi. Δεν μένει πάρα να περιμένουμε και θα δούμε.

Android Authority – Ελέγχει 30 κινητά και βγάζει το καλύτερο για το 2018!

Η προσθήκη υποστήριξης για τις ομάδες καρτελών έχει νόημα, αφού θα βοηθήσει στην βελτίωση της συσσώρευσης tab που αντιμετωπίζει ο Chrome.

Η συσσώρευση καρτελών συμβαίνει όταν ανοίγετε πάρα πολλές καρτέλες, γεγονός που οδηγεί έμμεσα στην μείωση του πλάτους κάθε καρτέλας. Αυτό καθιστά αδύνατη την ανάγνωση του τίτλου της καρτέλας ή την προβολή του favicon της ιστοσελίδας. Η εύρεση δε μιας σελίδας ανάμεσα στις δεκάδες μικροσκοπικές καρτέλες είναι τρομερά ενοχλητική.

Ωστόσο, ο Chrome δεν είναι ο μόνος browser που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα σχεδίασης. Οι browsers Vivaldi, Opera, και Brave, έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά, ενώ ο Firefox και Edge τις Microsoft δεν το κάνουν. Και τα δύο προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν μια λειτουργία που ονομάζεται κύλιση στη γραμμή καρτελών (scrollable tabs bar), η οποία διατηρεί το πλάτος της καρτέλας σε ένα συγκεκριμένο ελάχιστο μέγεθος, αλλά επιτρέπει στον χρήστη να ψάχνει αριστερά και δεξιά χρησιμοποιώντας τα βελάκια κύλισης.

Σύμφωνα με την Techdows, η Google θα προσθέσει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό σε κάποια επερχόμενη έκδoση του Chrome. “To scrollable tabs bar είναι σε ανάπτυξη”, δήλωσε ο Peter Casting, ένας προγραμματιστής του Google Chrome, σε ένα χρήστη του Reddit.

Αναζητώντας στον issue tracker του Chrome/Chromium, διαπιστώνουμε ότι οι καρτέλες με δυνατότητα κύλισης ήταν μία από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες του Chrome τα τελευταία χρόνια και ότι υπάρχουν δημοσιεύσεις από τον Σεπτέμβριο του 2008, με την κυκλοφορία του Chrome 1.0.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή

 


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com