Η Cray ανακοινώνει την πρώτη πλατφόρμα υπερυπολογιστών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα δημιουργηθεί με την βοήθεια του AMD EPYC.

Η εταιρεία Cray είναι μία πολύ γνωστή εταιρεία στο εξωτερικό, ότι εξειδικεύεται στην δημιουργία supercomputers. Πρόσφατα λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μία νέα πλατφόρμα υπερυπολογιστών επόμενης γενιάς, που θα φέρει την κωδική ονομασία “Shasta”. Μετά την ανακοίνωση αυτή, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE), ανακοίνωσε και αυτό με την σειρά του ότι θα δημιουργήσει το δικό τους νέο σύστημα υπερυπολογιστή με την κωδική ονομασία “Perlmutter”, που θα βασίζεται πάνω στην νέα πλατφόρμα της Cray.

Η Cray ισχυρίζεται, ότι ο Shasta θα είναι ο πρώτος υπερυπολογιστής κλίμακας hexa. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πλατφόρμα της Cray, Shasta θα υποστηρίζει ένα ευέλικτο σύστημα επεξεργαστή, με προγράμματα επιτάχυνσης, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών AMD EPYC, AMD Radeon, Intel Xeon, NVIDIA Tesla επιταχυντών, κλπ. Όπως όμως ανακοίνωσε η εταιρεία, για την κατασκευή του Perlmutter, μόνη της επιλέξτε τον επεξεργαστή επόμενης γενιάς AMD EPYC. Η χρήση αυτού του επεξεργαστή σημαίνει ότι η τελική του δύναμη θ’ αυξηθεί κατά τρεις φορές σε σχέση με την τρέχουσα πλατφόρμα.

Σημειώστε εδώ ότι η επόμενη γενιά EPYC, όχι μόνο είναι κατασκευασμένοι στα 7nm, φέρουν την αρχιτεκτονική Zen2, αναμένεται επίσης να διαθέτει μέχρι και 64 πυρήνες με 128 threads. Υπόψιν η Intel έχει 48 πυρήνες με 96 threads.

O Perlmutter θα αναπτυχθεί στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιστημονικών Υπολογιστικών Υπηρεσιών Ενέργειας στο Υπουργείο Lawrence Berkeley National Laboratory Ενέργειας (NERSC), και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικός το 2020 στις ΗΠΑ.

Xiaomi Mi Max 3 – Αποκτήστε σήμερα και για περιορισμένο αριθμό την Global έκδοση 4/64GB στα 206€ με το κουπόνι μας από το Gear Vita!

Με την ολοκλήρωσή του, περισσότερο από 600 ερευνητικά έργα και πάνω από 7.000 επιστήμονες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν, για την ανάπτυξη νέων πηγών ενέργειας, βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την ανακάλυψη νέων υλικών, καθώς ο υπερυπολογιστής αυτός θα μπορεί να κάνει πολύ απαιτητικές αναλύσεις και συγκρίσεις δεδομένων.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram