Κίνα – Γεννήθηκαν τα δύο πρώτα γενετικώς τροποποιημένα μωρά

Μοίρασε την γνώση...

Σήμερα είναι να γίνει το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετιστών, αλλά χθες έσκασε η “μεγάλη βόμβα” θα έλεγα. Το άρθρο αυτό μπορεί να μην είναι τόσο τεχνολογικό, αλλά χάρις στην τεχνολογία έχουμε το αποτέλεσμα της “βόμβας”. Χθες λοιπόν ένα Κινέζος επιστήμονας, ο He Jiankui, ανακοίνωσε στην επιστημονική κοινότητα ότι ένα ζευγάρι γενετικός τροποποιημένα μωρά, με την ονομασία Lulu και Nana, γεννήθηκαν στην Κίνα μέσα στον μήνα. Το γονίδιο που τροποποιήθηκε στα μωρά αυτά είναι αναφορικά με την καταπολέμηση του AIDS, ώστε να μπορεί φυσικά ο οργανισμός να το καταπολεμεί φυσικά, από μόνος του.

Το γεγονός αυτό φυσικά δημιούργησε πάρα πολύ μεγάλο θόρυβο με την ανακοίνωσή του στην επιστημονική κοινότητα και όλες οι πλευρές το καταδίκασαν. Το νοσοκομείο που αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Κινέζου επιστήμονα, αρνήθηκαν την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού.


Xiaomi Mi 8 Pro – Αποκτήστε την έκδοση 8/128GB με το κουπόνι μας με μόλις 444€ από το Coolicool και ασφάλεια τελωνείου

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το γραφείο του He Jiankui στο Τμήμα της Βιολογίας στο Νότιο Πανεπιστήμιο της Επιστήμης και Τεχνολογίας, ήταν κλειστό και η πόρτα είχε απαγορευτικό απ’ έξω με πολύ αυστηρή προειδοποίηση, φέροντας την σφραγίδα του Πανεπιστημίου.

Την ίδια στιγμή οτιδήποτε είχε σχέση με την εταιρεία του He Jiankui, που πριν ήταν απ’ έξω από την πόρτα, είχαν αφαιρεθεί.


Nankeda seized He Jiankui office: poster was removed

Χθες, μετά την ανακοίνωση, το Πανεπιστήμιο Nanke απάντησε ότι δεν είχε απολύτως καμία γνώση σχετικά με το γενετικός τροποποιημένο μωρό και ότι η πράξη αυτή του Jiankui είναι μία πολύ σοβαρή παραβίαση των ακαδημαϊκών ηθών και κανόνων.

Την ίδια ημέρα, 122 επιστήμονες υπέγραψαν μία ανακοίνωση όπου καταδικάζουν το όλο περιστατικό. Η επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει ξεκινήσει ε΄ρευνα σχετικά με το περιστατικό και τι ποσοστό ευθύνης φέρουν το νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο.

Ο He Jiankui απάντησε σε όλο αυτό τον θόρυβο λέγοντας: “Ξέρω ότι θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή, αλλά είμαι έτοιμος να δεχτώ το κατηγορίες που μπορεί να προκύψουν…η ιστορία θα δείξει ότι τελικά η ηθική είναι με το μέρος μας… παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν εκεί έξω πάρα πολλές οικογένειες που υποφέρουν από αυτές τις γενετικές αρρώστιες.”


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com