Alfawise X5 – Μία ρομποτική σκούπα που τα κάνει όλα μόνη της! (με φωτογραφίες & βίντεο παρουσίαση)

Μοίρασε την γνώση...

Το ξέρω ότι οι ρομποτικές σκούπες δεν είναι και πολύ διαδεδομένες εδώ στην Ελλάδα. Κατ’ εμέ κακώς, αλλά αυτό θα μπορούσε να το δικαιολογήσει η υψηλή τιμή που έχουν εάν κάποιος τις αγοράσει από εδώ. Πράγματι κοιτώντας σε αλυσίδες, μία απλή ρομποτική σκούπα κάνει το λιγότερο 300€! Εγώ ήμουν τυχερός και είχα ήδη μία, που σας την έχω παρουσιάσει και παλιότερα, την Ilife V1 που την είχα πάρει από την EU αποθήκη του Gearbest. Τώρα, ήθελα να της πάρω μία παρέα, οπότε ψάχνοντας πάλι φυσικά στο Gearbest, αυτή την φορά βρήκα μία καλύτερη, πιο αυτοματοποιημένη και με δυνατότητα να σφουγγαρίζει μάλιστα το πάτωμα! Η σκούπα αυτή είναι η Alfawise X5, μία ρομποτική σκούπα που τα κάνει όλα μόνη της!

Η αλήθεια είναι ότι όταν την είχα παραγγείλει, μου είχε έρθει με EMS, οπότε πλήρωσα κάτι λίγα στο τελωνείο φυσικά, αλλά άνοιξα ticket και πήρα τα λεφτά την επόμενη ημέρα! Οπότε εδώ όλα καλά, μην το φοβάστε πως θα σας έρθει, θα σας τα δώσει πίσω το Gearbest. Η κούτα πάντως που μου ήρθε ήταν μεγάλη! Και λογικό αυτό, όταν οι διαστάσεις του πακέτου ήταν 58.50 x 41.00 x 15.00 cm και ζύγιζε 5.560 kg! Πάντως ήρθε πολύ καλά προστατευμένο, όπως κάνει σε όλα τα πακέτα της το Gearbest. Ανοίγοντας την συσκευασία, είδα το ωραίο κουτί που είχε μέσα την σκούπα μου.


Όπως βλέπετε στην μπροστινή μεριά του κουτιού έχει μία ωραία φωτογραφία της ρομποτικής σκούπας, ενώ πίσω και στο πλάι θα βρούμε χρήσιμες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά για την σκούπα, για το πως λειτουργεί και το τι κάνει.

Ανοίγοντας τώρα το κουτί, μέσα εκτός φυσικά από την Alfawise X5 ρομποτική σκούπα, υπήρχε ακόμα ένα τηλεχειριστήριο, ένα εξάρτημα που το βάζουμε στην σκούπα, με ντεπόζιτο για νερό, ώστε να μπορεί να σφουγγαρίσει, αντίστοιχο, αλλά για σκόνη μόνο, ένα αντάπτορας, 2 ανταλλακτικά βουρτσάκια για σκούπισμα και 2 ανταλλακτικά πανιά για το σφουγγάρισμα, μία βάση για αυτόματη φόρτιση, μία μαγνητική ταινία, ένα βουρτσάκι καθαρισμού και ένα εγχειρίδιο στα αγγλικά!


Η ρομποτικά σκούπα Alfawise X5 σαν συσκευή ζυγίζει 2.5kg και οι διαστάσεις της είναι 32.00 x 32.00 x 8.80 cm. Με το που την ενεργοποιείται, η X5 θα αρχίσει να σας μιλάει στα αγγλικά! Η σκούπα έχει την δυνατότητα να δέχεται φωνητικές εντολές για να την ελέγχετε. Βέβαια για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε και την εφαρμογή που ελέγχει την σκούπα και θα πρέπει να την κατεβάσετε από το Google Playstore – Tuya Smart. Αφού την κατεβάσετε και την εγκαταστήσετε στο κινητό σας, θα πρέπει για αρχή να προσθέσετε την σκούπα. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να πατήσετε για περίπου 3 sec το κουμπί home για να την αναγνωρίσει και να την προσθέσει στην εφαρμογή. Η εφαρμογή συνδέεται με την σκούπα μέσω του ασύρματου δικτύου που έχετε στο σπίτι. Μάλιστα αυτό θα σας δώσει πια την δυνατότητα να ελέγχεται την σκούπα, απ’ όποιο μέρος του σπιτιού είστε ή ακόμα και εκτός, αφού μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να συνδεθείτε με την σκούπα ανά πάσα στιγμή και να της δώσετε τις εντολές που θέλετε!

Ενεργοποιώντας την ρομποτική σκούπα, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι καθαρίζει πάρα πολύ καλά! Και αυτό είναι λογικό, αφού η απορροφητική δύναμη που έχει είναι από τις υψηλότερες στην αγορά και φτάνει τις 1000pa. Για να έχετε μάλιστα το βέλτιστο αποτέλεσμα, έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε σε τι λειτουργία να δουλέψει για να έχει το καλύτερο καθαριστικό αποτέλεσμα. Έτσι έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε το auto, zigzag, σημείο και άκρες. Το X5 είναι εφοδιασμένο με δύο βούρτσες, μία για να αφαιρεί την βρωμιά και μία για να την συλλέγει. Μπορείτε να ορίσετε η ρομποτική σκούπα X5 να σας σφουγγαρίσει τον χώρο και όχι απλώς να τον καθαρίσει. Πάντως σφουγγαρίζει πάρα πολύ καλά, δεν αφήνει νερά πίσω της και θα έχετε ένα πραγματικά πεντακάθαρο πάτωμα μετά! Στην περίπτωση που βρει κάποιο εμπόδιο μπροστά της, μέχρι και 30 μοίρες μπορεί να το ανέβει και να το υπερπηδήσει.

Η ρομποτική σκούπα Alfawise X5, αφού τελειώσει τον καθαρισμό που πρέπει να κάνει, πάει μόνη της σπίτι για να ξαναφορτιστεί και να είναι έτοιμη την επόμενη φορά! Με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία, θα μπορεί να καθαρίζει για 100-120 min, Για να μπορεί να φορτίσει πλήρως την σκούπα, χρειάζεται περίπου 3 ώρες. Για να μπορεί να δουλέψει αυτές τις δύο ώρες, έρχεται με μία μπαταρία 2600mAh που κάνει όλη την δουλειά. Η σκούπα έχει την δυνατότητα να μαζέψει μέχρι και 600 ml σκουπίδια, ενώ το ντεπόζιτο που έχει για το σφουγγάρισμα, μπορεί να δεχθεί 600ml νερό με απορρυπαντικό. Φυσικά όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες από πάνω, έχετε την δυνατότητα να προγραμματίσετε το πως και πότε θα δουλέψει η Alfawise X5. Όσο για τον πιθανό θόρυβο…με ένα επίπεδο θορύβου στα 60 db, δεν θα σας ενοχλήσει καθόλου!

Παρακάτω σας έχω και ένα βίντεο unboxing όπως και τι κάνει εν ώρα λειτουργίας. Όπως θα προσέξετε και στο βίντεο, η ρομποτική σκούπα Alfawise X5 είναι εφοδιασμένη με ειδικούς αισθητήρες που εμποδίζουν την σκούπα από το να χτυπάει πάνω σε διάφορα εμπόδια. Μπορεί επίσης να ανιχνεύσει αντικείμενα μπροστά του και να πάει τριγύρω από αυτά, έτσι ώστε να καταφέρει να καθαρίσει παντού σωστά. Επίσης όταν βρεθεί στην άκρη ενός “γκρεμού”, η σκούπα θα σταματήσει και θα αλλάξει πορεία ώστε να μην πέσει και καταστραφεί!

Όπως βλέπετε και μόνοι σας, η ρομποτική σκούπα Alfawise X5, είναι το ιδανικό εργαλείο για να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό, χωρίς απολύτως κανένα κόπο ή δυσκολία. Θα γίνει ο καλύτερος φίλος της νοικοκυράς στο σπίτι, αφού θα την βοηθήσει πολύ στο να διατηρήσει το σπίτι καθαρό. Μην ξεχνάτε ότι με την δυνατότητα της απομακρυσμένης διαχείρισης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε την εντολή και ας είστε μίλια μακρυά. Έτσι ώστε όταν θα γυρίσετε σπίτι με παρέα, να βρείτε το σπίτι καθαρό! Η ρομποτική σκούπα Alfawise X5 αυτή την στιγμή έχει 198.99€, αλλά εάν χρησιμοποιήσετε το κουπόνι που σας έχω στο τέλος του άρθρου, θα μπορέσετε να την αποκτήσετε με μόλις 149.24€, θα γλυτώσετε δηλαδή περίπου 50€!

Υ.Σ. Όπως βλέπω το συγκεκριμένο μοντέλο δεν βγαίνει πια στο Gearbest, αλλά μπορείτε να δείτε μεταγενέστερα μοντέλα, με καλύτερα χαρακτηριστικά, όπως το Alfawise V8S ή το Alfawise ZK8077.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com