Η εβραϊκή φωνή της Siri έκανε μήνυση στην Apple

Αποζημίωση ύψους 66.000 δολαρίων ζητάει η «φωνή» της Apple, στην εβραϊκή έκδοση της Siri, ισχυριζόμενη ότι ο τεχνολογικός κολοσσός την χρησιμοποίησε χωρίς άδεια.

Πρόκειται για την ηθοποιό Γκαλίτς Γκουρά-Εϊνί, η οποία υποστηρίζει ότι η Apple χρησιμοποίησε την φωνή της χωρίς άδεια για την εβραϊκή τοπική έκδοση όταν ξεκίνησε το 2016.

Σύμφωνα με την αγωγή, η ηθοποιός έδωσε άδεια στην Nuance για να χρησιμοποιήσει τις ηχογραφήσεις μόνο σε νόμιμες περιπτώσεις το 2007, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, ενώ αναφέρεται ότι «η φωνή είναι ευρέως αναγνωρισμένη και συσχετισμένη» με την προσωπικότητά της.

Η Γκαλίτς Γκουρά-Εϊνί υποστηρίζει επίσης ότι μέσα στο 2018 ζήτησε από την Apple να αποσύρει τη φωνή της από την εφαρμογή, αλλά η εταιρία αρνήθηκε. Ο δικηγόρος της Apple ισχυρίζεται ότι οι φωνητικές ηχογραφήσεις λήφθηκαν νόμιμα και ότι η Γκουρά-Εϊνί δεν έχει νόμιμες αξιώσεις.

Σύμφωνα με απόσπασμα που αποδίδεται σε εκπρόσωπο της εταιρείας «η φωνή της στην εφαρμογή Siri δεν είναι παρά συλλαβές ενωμένες με αλγόριθμο».  Η δίκη λαμβάνει χώρα σε περιφερειακό δικαστήριο του Τελ Αβίβ.

 
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα