5G εποχή: Πρέπει να εξαλειφθεί το Wi-Fi!?

Μοίρασε την γνώση...

Τώρα που έχει εισέλθει το 2019, είμαστε ουσιαστικά στην τελική ευθεία για να εμφανιστεί εμπορικά πια το εμπορικό σήμα 5G. Οι τρεις μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις έχουν ήδη ανοίξει τους δικούς τους σταθμούς βάσης 5G στο Πεκίνο. Από την άλλη πλευρά, η Wi-Fi Alliance ξεκίνησε επίσης το πρότυπο Wi-Fi 6 το τελευταίο εξάμηνο του περασμένου έτους και θα προωθήσει δυναμικά τη δημοτικότητα των τερματικών προϊόντων Wi-Fi 6. Είναι σύμπτωση που ο ρυθμός προόδου των δύο λειτουργιών είναι τόσο κοντά!?

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συνέχεια πια, υπάρχουν φήμες ότι το “5G θα αντικαταστήσει το Wi-Fi”. Έτσι, υπάρχει μια σχέση “ανταγωνισμού” μεταξύ των δύο!? Από αυτή την άποψη, έχουμε κάτι να πούμε. Ας δούμε σημείο-σημείο κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή δυνατό αυτή την στιγμή…


1. Η αγορά Wi-Fi δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται.

Από τα τελευταία δεδομένα του IDC, η αγορά Wi-Fi εξακολουθεί να αυξάνεται, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης είναι κάπως πιο αργός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από τη σκοπιά ολόκληρης της αγοράς, στην πραγματικότητα όχι μόνο η ανάπτυξη της αγοράς Wi-Fi επιβραδύνεται, αλλά η κατασκευή 4G έως 5G βρίσκεται επίσης στο στάδιο αναμονής και η σχετική επένδυση στο 5G επιβραδύνεται επίσης.


2, 5G και W-iFi δεν είναι υποκατάστατα αλλά συμπληρωματικά

Οι τεχνολογίες υλοποίησης 5G και WLAN είναι διαφορετικές.Τα υποστηριζόμενα σενάρια και η δυνατότητα εφαρμογής είναι διαφορετικά και η εμπειρία υλοποίησης είναι διαφορετική Από την άποψη της διαχείρισης και της επέκτασης των υπηρεσιών, το WiFi είναι πιο ευέλικτο από 5G.

3. Σε σύγκριση με το 5G, το Wi-Fi μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερο εύρος ζώνης και καλύτερη εμπειρία σε σενάρια υψηλής ζήτησης.

Για να ανταποκριθεί σε περίπτωση υψηλής ζήτησης, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός βάσεων, που να μπορούν ν’ αντέξουν όλο αυτό το φορτίο. Είναι λοιπόν το κόστος δημιουργίας βάσεων 5G πιο χαμηλό απ’ ότι για Wifi ή το ανάποδο!? Τουλάχιστον με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι σταθμοί 5G κοστίζουν πολύ περισσότερο απ’ ότι των WiFi, οπότε δεν είναι κάτι που θα μπορεί να γίνει για τώρα. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι και μαζική κατασκευή σταθμών δεν αναμένεται πριν από το 2022.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com