Σύντομα θα υπάρχει δυνατότητα μέσω του ΑΙ και της οπτικής αναγνώρισης για να γίνεται διάγνωση ασθενειών!

Όλοι θα συμφωνήσετε ότι η όψη ενός ασθενούς, πολλές φορές μας δείχνει τι πάθηση μπορεί να έχει, χρόνια ή οξεία. Εξάλλου ένα καλό ιστορικό και μια καλή φυσικά εξέταση, είναι συνήθως η μισή διάγνωση πολλές φορές.

Σήμερα διάβαζα στον ξένο τύπο, ότι από επιστήμονες έχει δημιουργηθεί μία εφαρμογή με την ονομασία DeepGestalt που έχει αρχίσει να μπαίνει σε δοκιμαστική φάση.

Η βάση δεδομένων του προγράμματος περιέχει περισσότερες από 17000 φωτογραφίες ασθενών που έχουν εκδηλώσει κάποια από τις 200 και σπάνιες παθήσεις, χρησιμοποιώντας ειδικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπα, μπορεί να τις διαχωρίσει ανάμεσα στις εκατοντάδες νόσους σχετιζόμενες με γονίδια.

Ειδικότερα κάποιες σπάνιες παθήσεις που εκδηλώνονται χωρίς στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, όπως το σύνδρομο Noonan, μία γενετική νόσο όπου υπάρχει δυσμορφία στην ανάπτυξη του σώματος και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως την μεγάλη απόσταση μεταξύ των κόγχων.

Σύμφωνα με άρθρο στο Nature Medicine, το τεστ περιελάμβανε 502 νέες εικόνες, από τις οποίες το πρόγραμμα DeepGestalt κατάφερε επιτυχώς να βρει τις 10 πιο συχνές με βαθμό επιτυχίας το 91%, ένα ποσοστό μεγαλύτερο ακόμα και από κάποιο ειδικό.

Στο μέλλον δεν θα είναι καθόλου απίθανο να δούμε βάση αυτή την διαδικασία, ιατροί να κάνουν διάγνωση πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, μειώνοντας έτσι τον χρόνο αλλά και τα έξοδα μέχρι να βρεθεί η τελική διάγνωση.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram