Choetech BH-002 Δέκτης και Πομπός Bluetooth V4.1, αξιόπιστος και οικονομικός

Μοίρασε την γνώση...

Σε παλιότερο άρθρο είχαμε δείξει πώς μπορούμε προσθέσουμε στις ηχητικές μας συσκευές δυνατότητα διασύνδεσης Bluetooth ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα. Θυμίζω ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε με την χρήση συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δέκτες ή πομποί Bluetooth, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αυτές οι συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος και επαναφορτιζόμενες. Μπορούμε να τις συνδέσουμε σε ενεργά ηχεία ή ακουστικά ή στην θύρα AUX ή Line-in του στερεοφωνικού μας ή του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου μας και να στέλνουμε ήχο από κινητά, tablets κλπ μέσω Bluetooth (λειτουργία δέκτη). Ή μπορούμε να τις συνδέσουμε στην θύρα ακουστικών ή Line-out του στερεοφωνικού μας ή της τηλεόρασής μας και να στέλνουμε τον ήχο τους ασύρματα σε ηχεία ή ακουστικά Bluetooth (λειτουργία πομπού).

Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια τέτοια συσκευή. Πρόκειται για τον Choetech BH-002 Δέκτη και Πομπό Bluetooth V4.1. Η συγκεκριμένη συσκευή ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό για πολλούς λόγους. Έχει μοναδική σχεδίαση, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, πολύ μεγάλη αυτονομία, μπορεί να λειτουργήσει είτε σαν πομπός Bluetooth είτε σαν δέκτης (είναι δηλαδή δύο σε ένα), υποστηρίζει το πρωτόκολλο Qualcomm artX και είναι πολύ οικονομική.


Το Choetech BH-002 έρχεται σε μια κομψή ορθογώνια συσκευασία από χαρτόνι. Στο κουτί υπάρχει μια φωτογραφία της συσκευής και αναφέρονται όλα τα βασικά της χαρακτηριστικά. Μέσα σε αυτό θα βρούμε, εκτός από το ίδιο το Choetech BH-002, ένα καλώδιο φόρτισης micro USB, ένα καλώδιο ήχου mini jack stereo 3.5mm, ένα καλώδιο ήχου από mini jack stereo  σε RCA κόκκινο – μαύρο και ένα αναλυτικό φυλλάδιο οδηγιών στα Αγγλικά. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από καλής ποιότητας πλαστικό σε χρώμα μαύρο γυαλιστερό, ενώ περιμετρικά έχει χρώμα γκρι – ανθρακί. Το σχήμα του είναι τριγωνικό με στρογγυλεμένες πλευρές  και έχει μικρό μέγεθος. Οι διαστάσεις του είναι μόλις 4,7 Χ 5,0 Χ 0,9 cm. Η εμφάνισή του είναι πραγματικά μοναδική! Στην μπροστινή όψη υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας, το βασικό κουμπί On/Off, Play/Pause και άνοιγμα/κλείσιμο της τηλεφωνικής γραμμής και η ενδεικτική λυχνία λειτουργίας. Στην κάτω πλευρά βλέπουμε την θύρα φόρτισης micro USB, στην αριστερή την θύρα 3,5mm εισόδου/εξόδου του ήχου και στην δεξιά τα δύο κουμπιά αύξησης/μείωσης του ήχου και επιλογής επόμενου/προηγούμενου τραγουδιού. Στην πάνω πλευρά υπάρχει το κουμπί διασύνδεσης Bluetooth, το μικρόφωνο και ο διακόπτη επιλογής πομπού/δέκτη. Το Choetech BH-002 διαθέτει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 150 mAh που του δίνει αυτονομία περίπου 10 ώρες. Η φόρτισή του ολοκληρώνεται σε 1,5 ώρα περίπου.

Όπως είπαμε το Choetech BH-002 λειτουργεί με δύο τρόπους. Ως δέκτης, για σύνδεση σε ενεργά ηχεία ή ακουστικά ή στην θύρα AUX ή Line-in του στερεοφωνικού μας ή του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου και στέλνουμε ήχο από κινητά, tablets κλπ μέσω Bluetooth. Σε αυτή την λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Bluetooth hands-free, αφού διαθέτει, όπως αναφέραμε, ενσωματωμένο μικρόφωνο. Σε αυτή την λειτουργία υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα αποστολής του ήχου συγχρόνως σε δύο διαφορετικές συσκευές αναπαραγωγής (π.χ. ένα κινητό και ένα tablet). Στην λειτουργία δέκτη η ενδεικτική λυχνία ανάβει με μπλε χρώμα. Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πομπός, για σύνδεση στην θύρα ακουστικών ή Line-out του στερεοφωνικού μας ή της τηλεόρασής μας και στέλνουμε τον ήχο τους ασύρματα σε ηχεία ή ακουστικά Bluetooth. Στην λειτουργία πομπού η ενδεικτική λυχνία ανάβει με πράσινο χρώμα.


Το Choetech BH-002 λειτουργεί υποδειγματικά. Η ποιότητα του ήχου είναι πάρα πολύ καλή. Η υποστήριξη του πρωτοκόλλου Qualcomm artX προσφέρει βελτιωμένο ήχο, ίδιας ποιότητας με της ενσύρματης σύνδεσης. Βέβαια προϋπόθεση ενεργοποίησης αυτής της δυνατότητας είναι να υποστηρίζεται και από την συνδεδεμένη συσκευή. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές σήμερα, υποστηρίζουν την τεχνολογία Qualcomm artX. Η έκδοση Bluetooth V4.1 που διαθέτει το Choetech BH-002, δημιουργεί σταθερές συνδέσεις με όλες τις συσκευές, χωρίς αποσυνδέσεις και διακοπές στην μετάδοση του ήχου. Αν υποστηρίζεται από το κινητό μας, μπορούμε να δούμε και το ποσοστό της μπαταρίας του BH-002 στην γραμμή ειδοποιήσεων του τηλεφώνου μας αλλά και στις ιδιότητες της σύνδεσης. Η εμβέλεια της σύνδεσης φτάνει στα 10 μέτρα. Το Choetech BH-002 λειτουργεί πολύ καλά και ως Bluetooth hands-free. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες πραγματοποιούνται άριστα και με πολύ αποτελεσματική μείωση του θορύβου από το περιβάλλον.

Αν επιθυμούμε να μπούμε στον κόσμο της ασύρματης διασύνδεσης μέσω Bluetooth, να αυξήσουμε τις δυνατότητες των συσκευών μας και να μειώσουμε δραστικά τον όγκο των καλωδίων μέσα στο σπίτι μας, το Choetech BH-002 είναι μια άριστη επιλογή. Τώρα μάλιστα που μπορούμε να το αποκτήσουμε με έκπτωση 69% από το διαδικτυακό κατάστημα της Choetech και με τιμή μικρότερη των 5 €, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην το παραγγείλουμε αμέσως!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com