Η Γερμανία κυκλοφόρησε κατάλογο με μεγέθη ακτινοβολίας των κινητών (SAR). Xiaomi A1 στη πρώτη θέση, Samsung Galaxy Note 8 στη τελευταία!

Μοίρασε την γνώση...

Πρόσφατα, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία εξέδωσε δύο λίστες αποτελεσμάτων δοκιμών σχετικά με την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων , οι οποίες απαριθμούσαν τις τιμές ακτινοβολίας αρκετών γνωστών μοντέλων κινητών τηλεφώνων σε W/kg.

Ο κατάλογος χωρίζεται στα δύο, έχοντας μία λίστα με την υψηλότερη ακτινοβολία ανά κινητό και προς τα κάτω και μία άλλη λίστα ξεκινώντας από την πιο μικρή ακτινοβολία και πηγαίνοντας προς τα πάνω. Σε κάθε λίστα υπάρχουν από 16 κινητά τηλέφωνα.


Η Γερμανία κυκλοφόρησε τον κατάλογο ακτινοβολίας κινητού τηλεφώνου: Xiaomi A1 υψηλότερη Samsung Σημείωση 8 ελάχιστο

Όπως βλέπουμε στην λίστα με την υψηλότερη ακτινοβολία, στην πρώτη θέση είναι το Xiaomi Mi Α1, στη δεύτερη θέση είναι ένα OnePlus 5T, στη τρίτη θέση είναι το Mi Max 3, στη τέταρτη θέση το OnePlus 6Τ και συνεχίζει. Συνολικά από τα 16 κινητά, θα βρούμε 4 κινητά από την Xiaomi, 4 επίσης της OnePlus, από την HTC θα βρούμε 2, 2 από την Apple, 2 από την Google, 1 από την Sony και 1 από την ZTE.

Η Γερμανία κυκλοφόρησε τον κατάλογο ακτινοβολίας κινητού τηλεφώνου: Xiaomi A1 υψηλότερη Samsung Σημείωση 8 ελάχιστο

Στην αντίθετη λίστα, στα κινητά με την χαμηλότερη ακτινοβολία θα βρούμε στην πρώτη θέση το Samsung Galaxy Note 8, στη δεύτερη θέση το ZTE Axon Elite και στη τρίτη θέση το LG G7. Από τα 16 κινητά που θα βρούμε σε αυτή την λίστα, τα οκτώ ανήκουν στη Samsung, τα τρία είναι της ZTE, δύο είναι της LG, δύο είναι της Motorola και ένα είναι της HTC.


Προσφορές και κουπόνια από το Banggood με καθημερινή ενημέρωση για τους αναγνώστες μας

Υπόψιν οι ακτινοβολίες αυτές είναι εντός ορίων που έχουν τεθεί από τα αρμόδια τμήματα της ΕΕ, πάλι καλό είναι να έχουμε την προσοχή μας μιας και δεν ξέρουμε ακριβώς ακόμα ποια είναι η χρόνια επίδραση πάνω στον οργανισμό η ακτινοβολία, εκτός ή εντός ορίων.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

2 Άποψη για τα “Η Γερμανία κυκλοφόρησε κατάλογο με μεγέθη ακτινοβολίας των κινητών (SAR). Xiaomi A1 στη πρώτη θέση, Samsung Galaxy Note 8 στη τελευταία!”

 1. Kamui Shiro

  Πριν τρομάξουμε βεβαια να παραθέσω μερικές σημειώσεις.

  1) Το SAR value βγαίνει κατα τη διαδικασία των τεστ που περνάει μία συσκευή για να πάρει την πιστοποίηση Radio Equipment Directive (RED) CE. Αυτό σημαίνει πως η συσκευή βρίσκεται εντός τον επιτρεπτών ορίων για να βρίσκεται σήμερα στα ράφια της Ευρωπαϊκής ένωσης. Φυσικά όμως είναι καλό να προσέχουμε και να αποφεύγουμε όσο μπορούμε υψηλές εκπομπές.

  2) Το SAR value δεν είναι 1 τιμή. Κατά τα test η συσκευή υποβάλεται σε “στρεσάρισμα” με σκοπό να κάνει τη ΜΕΓΙΣΤΗ δυνατή εκπομπή σήματος (σε περιοχές με χαμηλή κάλυψη σήματος) και φυσικά το test γίνεται για ΚΑΘΕ ΜΠΑΝΤΑ ξεχωριστά.
  Το αποτέλεσμα που εμείς γνωρίζουμε είναι το υψηλότερο εκ τον όλων για κεφάλι και σώμα κάτι φυσικά που μπορεί να μην μας επηρεάζει γιατί μπορεί να αφορά διαφορετική μπάντα από αυτή που χρησιμοποιεί ο πάροχός μας ή οι συνθήκες που βρισκόμαστε να είναι ευνοϊκές με το κινητό να μην “στρεσάρεται” για έχει σήμα (όπως είπα παραπάνω ισχύς σήματος στη περιοχή που βρισκόμαστε).

  Το κακό είναι πως πολλά από αυτά τα test reports δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια μας, για να τα μελετήσουμε.

  1. Σωστά, γι’ αυτό γράφω στο τέλος…”Υπόψιν οι ακτινοβολίες αυτές [b]είναι εντός ορίων που έχουν τεθεί από τα αρμόδια τμήματα της ΕΕ[/b], πάλι καλό είναι να έχουμε την προσοχή μας μιας και δεν ξέρουμε ακριβώς ακόμα ποια είναι η χρόνια επίδραση πάνω στον οργανισμό η ακτινοβολία, εκτός ή εντός ορίων.”

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com