Όλο και λιγότερο εμπιστεύονται πια οι καταναλωτές τις τεχνολογικές εταιρείες

Μοίρασε την γνώση...

Περισσότερη εμπιστοσύνη σε ασφαλιστικές και φαρμακευτικές εταιρείες παρά σε τεχνολογικούς κολοσσούς όπως οι Amazon και Facebook, έχουν οι καταναλωτές όταν πρόκειται για τον διαμοιρασμό των δεδομένων υγείας τους. Κι όλα αυτά την ώρα που τεχνολογικές εταιρείες θεωρούν τον τομέα της υγείας το επόμενο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν.

Το αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε το φθινόπωρο του 2018 σε 4.000 Αμερικανούς από την εταιρεία Rock Health.


Συγκεκριμένα η έρευνα ρωτούσε τους συμμετέχοντες με ποιον από τους παρακάτω κλάδους εταιρειών θα ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τους ιατρικούς τους φακέλους και σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι τεχνολογικές εταιρείες βρίσκονται στην τελευταία θέση των προτιμήσεών τους με ποσοστό 11%.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:


 • Με το γιατρό μου: 72%
 • Με τον προσωπικό μου ασφαλιστή: 49%
 • Με το φαρμακείο μου: 47%
 • Με κέντρα έρευνας: 35%
 • Με φαρμακευτικές εταιρείες: 20%
 • Με κυβερνητικούς οργανισμούς: 12%
 • Με τεχνολογικές εταιρείες: 11%

Αν και πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται η συγκεκριμένη έρευνα, φέτος η Rock Health προχώρησε το ερωτηματολόγιο λίγο περαιτέρω. Για την ακρίβεια ρώτησε αυτό το 11% που θα ήταν πρόθυμο να μοιραστεί τα προσωπικά του δεδομένα για την υγεία με ποιον τεχνολογικό κολοσσό θα το έκανε, ποια δηλαδή εταιρεία εμπιστεύεται περισσότερο.

Επαναφορτιζόμενη αυτόματη ρομποτική σκούπα – Αποκτήστε την με μόλις 21.97€ χάρις το κουπόνι μας μέχρι τέλος του μήνα από το Cafago!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λοιπόν η πιο αξιόπιστη εταιρεία μεταξύ των γνωστών τεχνολογικών κολοσσών είναι η Google ενώ μια θέση πριν το τέλος έχει το Facebook μετά τα σκάνδαλα για κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Ειδικότερα με βάση τις απαντήσεις τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

 • Google: 60%
 • Amazon: 53%
 • Microsoft: 51%
 • Apple: 49%
 • Samsung: 46%
 • Facebook: 40%
 • IBM: 34%

Τα αποτελέσματα στην εν λόγω κατηγορία εξέπληξαν ακόμα και την διευθύντρια της Rock Health, Μέγκαν Σβέιγκ η οποία όπως διευκρίνισε περίμενε η Apple, η οποία στοιχημάτισε από νωρίς στην προστασία των προσωπικών δεδομένων να έχει πολύ καλύτερο σκορ από αυτό που προέκυψε κατά την έρευνα. Ωστόσο η γενικότερη έλλειψη εμπιστοσύνης δεν την εξέπληξε καθόλου. Επιπλέον σημείωσε ότι τα φετινά αποτελέσματα των τεχνολογικών εταιρειών όσον αφορά την εμπιστοσύνη είναι αξιοσημείωτα χαμηλότερα από τις προηγούμενες χρονιές μετά από όλα αυτά τα σκάνδαλα και τις παραβιάσεις ασφαλείας που έχουν καταγραφεί.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com