Ρομπότ για μπουγάδα από ιαπωνική startup

Μοίρασε την γνώση...

Η μπουγάδα και όσα σχετίζονται με αυτήν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των πιο χαρακτηριστικών οικιακών εργασιών. Μια ιαπωνική startup θεωρεί πως θα μπορούσε να αποτελέσει «πύλη» για την είσοδο των ρομπότ-οικιακών βοηθών στα σπίτια.

Σύμφωνα με τους The Japan Times, η Mira Robotcs αποκάλυψε πρόσφατα ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ, το οποίο κάνει μια σειρά εργασιών που σχετίζονται με τη μπουγάδα. Η νέα αυτή υπηρεσία, ονόματι ugo, ελπίζει να βοηθήσει να ξεπεραστούν δύο μεγάλα εμπόδια για την ευρεία υιοθέτηση των ρομπότ για οικιακές εργασίες, η ιδιωτικότητα και το απαγορευτικό κόστος.


Στο πλαίσιο της υπηρεσίας ugo, τα ρομπότ θα ενοικιάζονται στους πελάτες για χρήση στα σπίτια τους, και ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές θα τα ελέγχουν εξ αποστάσεως, κάνοντας, μέσω του ρομπότ, δουλειές στο σπίτι κι απαλλάσσοντας από αυτές τους ιδιοκτήτες των σπιτιών. Θεωρείται ότι το κόστος θα μπορούσε να μειωθεί εάν οι χειριστές ελέγχουν πολλαπλά ρομπότ ταυτόχρονα, στα 20.000 με 25.000 γιεν τον μήνα, συγκριτικά με τα 50.000-100.000 που κοστολογούνται σήμερα οι «συμβατικές» υπηρεσίες τέτοιου είδους από οικονόμους, σύμφωνα με τη Mira Robotics.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η ιδιωτικότητα των χρηστών θα προστατεύεται όσο λείπουν από το σπίτι, καθώς ο ρόλος του ρομπότ περιορίζεται σε εργασίες και είναι αυστηρά προγραμματισμένο να αντιλαμβάνεται τα περιγράμματα των αντικειμένων και να «φιλτράρει» λεπτομέρειες που δεν είναι απαραίτητες. Επίσης, περιορίζεται η πρόσβασή του σε συγκεκριμένες ζώνες του σπιτιού.


«Πιστεύουμε πως η ζήτηση για οικιακή βοήθεια στο σπίτι μεταξύ των νοικοκυριών και των ηλικιωμένων αυξάνεται» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κεν Ματσούΐ, σε event στο Τόκιο.

Dash Camera – Αποκτήστε μία 720p κάμερα για το αυτοκίνητό σας μισοτιμής με μόλις 10.4€ με το κουπόνι μας από το Cafago!

Το ρομπότ διαθέτει δύο χέρια, αναπτύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 κι έχει βάρος 72 κιλά. Το ύψος του είναι παραμετροποιήσιμο (από 110 εκατοστά μπορεί να πάει στα 180), κάτι που του επιτρέπει ένα μεγάλο εύρος εργασιών. Τα χέρια του έχουν μήκος 60 εκατοστά.

Όσον αφορά στις εργασίες που μπορεί να αναλάβει, έγιναν επιδείξεις πάνω σε τρεις εξ αυτών: Έβγαλε τα ρούχα από το πλυντήριο, τα κρέμασε για να στεγνώσουν και τα δίπλωσε. Κατά τη διάρκεια του διπλώματος ο Ματσούι είπε πως ο χρόνος που απαιτείται για αυτό θα βελτιωθεί, χάρη σε μεταβολές στα χέρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τηλεχειρισμός είναι απλά το πρώτο βήμα, καθώς, με τη συλλογή επαρκών δεδομένων, η εταιρεία ελπίζει να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία.

Ως προς την κίνησή του, μπορεί να κινείται σε επίπεδες επιφάνειες, αλλά δεν μπορεί να ανεβαίνει σκάλες. Προς το παρόν προορίζεται για άτομα που ζουν σε διαμερίσματα.

Η Mira Robotics σχεδιάζει «κλειστό» beta testing τον Αύγουστο και έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας κανονικά τον Μάιο του 2020, με στόχο μερικές χιλιάδες χρήστες ως το 2021. Η εταιρεία ελπίζει να επεκτείνει την υπηρεσία και σε άλλες εργασίες, όπως η φροντίδα κατοικίδιων κ.α.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com