AMD Ryzen 3ης γενιάς – Έρχεται με καλύτερες επιδόσεις από τον i9-9900K και με 30% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας!

Η AMD στην CES 2019 έδειξε δημόσια και έκανε επίδειξη του νέου Ryzen Opteron τρίτης γενιάς. Ο επεξεργαστής αυτός έχει βάση τα 7 nm νέα τεχνολογία και την νέα Zen 2 αρχιτεκτονική, έχει τρεις πυρήνες με 16 threads, ενώ μπορεί να ξεπεράσει τον i9-9900K, αλλά με μία κατανάλωση ενέργειας λιγότερη κατά 30%.

Ένα παλιός γνώστης των πραγμάτων, ο blogger DannyPlays, είπε ότι η AMD είχε πρόσφατα μία συνάντηση στο Toronto στον Καναδά, για να συζητήσουν εκεί τις λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο Ryzen 3ης γενιάς, αλλά δεν αποκαλύφθηκε κάτι.

Ο blogger έμαθε λοιπόν από δικές του πηγές, ότι η επιδόσεις του 3ης γενιάς Ryzen που εμφανίστηκε στην CES, δεν ήταν στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά επίτηδες ήταν πιο χαμηλά για να δείχνει μία κατανάλωση πιο χαμηλή της τάξεως του 30 – 40%. Τώρα εάν αυτό ισχύει επειδή ουσιαστικά αυτό είναι εργοστασιακό δείγμα ή με αυτόν τον τρόπο δεν θέλουν να δείξουν στους αντιπάλους τους όλες τις δυνατότητες του επεξεργαστή, κανείς δεν το ξέρει.

Εάν λοιπόν δεν έχουν δει την πλήρη ισχύ του νέου Ryzen, φανταστείτε τι πίεση δέχεται αυτή την στιγμή η Intel! Εξάλλου τα 10nm που θα παρουσιάσει η Intel, θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του 2019! Μάλιστα αυτό που θα παρουσιάσει θα είναι η mobile έκδοση, όταν η αντίστοιχη desktop είναι άγνωστο πότε και εάν θα την βγάλει και στο μεσοδιάστημα δεν βγάλει η AMD 4ης γενιάς Ryzen!

AMD Ruilong three generations hidden strength 40%: B350 motherboard compatible into a mystery

Δυστυχώς όμως την ίδια στιγμή υπάρχουν νέα που δεν είναι ευχάριστα. Έτσι ενώ οι μητρικές X370, B450 και X470 μπορούν μέσω αναβάθμισης να δεχθούν τους νέους Ryzen 3ης γενιάς, οι πρώτης γενιάς φθηνών μητρικών όπως η B350 θα πρέπει να εγκαταλειφθεί!

Αυτό βέβαια είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουμε, αφού η AMD πάντα έλεγε ότι θα παραμείνει στο AM4 μέχρι και το 2020, ενώ θα διατηρεί την προς τα πίσω συμβατότητα σε όλες τις πλατφόρμες.

Geekbuying Mega Sales Μαρτίου – Κάντε αγορές μέχρι την 1η Απριλίου με δώρα, κουπόνια και χαμηλές τιμές!

Βέβαια θα μου πείτε ειδικά η Β350 μητρική είναι αρκετά παλιά και low-end, οπότε ίσως και λογικό. Μένει να δούμε πως θα κινηθεί σχετικά και εάν θα αφήσει τους κατασκευαστές τους ίδιους να αποφασίσουν εάν θα μπορεί να υποστηρίξει τους νέους επεξεργαστές ή θα σταματήσει.

Όσο για το πότε θα τους δούμε στην αγορά τους νέους Ryzen 3ης γενιάς, ο DannyPlays είπε ότι να τους περιμένουμε στο 2ο μισό του 2019, ίσως μέσα στο καλοκαίρι δηλαδή!

AMD Ruilong three generations hidden strength 40%: B350 motherboard compatible into a mystery

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram