Apple – Επανασχεδιασμό του iPhone το 2020 σκέφτεται η εταιρεία. Δείτε τι αλλαγές θα επέλθουν.

Μοίρασε την γνώση...

Η Apple πρόκειται να προχωρήσει σε ριζικό ανασχεδιασμό του iPhone που θα κυκλοφορήσει το 2020, με τις κύριες αλλαγές να έρχονται στην επιλογή της οθόνης και την καθιέρωση της τεχνολογίας OLED.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αναλυτές, οι διαγώνιοι των οθονών θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή τρία μοντέλα, στις 5,8 ίντσες, 6,1 ίντσες και 6,4 ίντσες με την διαφορά ότι όλα τα πάνελ θα είναι τεχνολογίας OLED αφήνοντας πίσω την τεχνολογία LCD. Παράλληλα, θα υπάρχει και αισθητική διαφοροποίηση σε σχέση με τα τωρινά μοντέλα και αυτά που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο του 2019.


Συγκριτικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αλλαγές στα φετινά μοντέλα θα αφήσουν σχεδόν ίδια την εμφάνιση και θα επικεντρωθούν στα εσωτερικά, τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών. Επιπλέον, ο φετινός διάδοχος του iPhone XR αναμένεται να διατηρήσει την LCD οθόνη ενώ η μόνη αλλαγή αναμένεται να είναι η ενσωμάτωση νέας κύριας κάμερας.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν στο Διαδίκτυο, και που συνήθως προέρχονται από τους υπό-κατασκευαστές της Apple ανά τον κόσμο, θέλουν την αμερικανική εταιρεία να απαλείφει ολοκληρωτικά την εγκοπή (notch) στο επάνω τμήμα της οθόνης όπου φιλοξενούνται αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου και η εμπρόσθια κάμερα. Η ειρωνεία στην όλη ιστορία είναι ότι μετά την εμφάνιση της εγκοπής στο iPhone X πολλοί ήταν οι κατασκευαστές που ακολούθησαν τα βήματα της Apple.


Ασιατικά μέσα ενημέρωσης, όπως η ιστοσελίδα Etnews, αναφέρουν ότι ήδη η Apple έχει ξεκινήσει την διανομή του κατασκευαστικού έργου σε ότι αφορά τα πάνελ οθονών που θα χρησιμοποιήσει. Η αμερικανική εταιρεία φέρεται να έχει επιλέξει σαν κύριο προμηθευτή οθονών την κορεατική Samsung, ενώ μικρότερο κατασκευαστικό έργο θα αναλάβουν η επίσης κορεατική LG Display και η κινεζική BOE. Ήδη σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal αναφέρει ότι η ιαπωνική Japan Display που μέχρι τώρα προμηθεύει την Apple με LCD πάνελ για το iPhone XR έχει κλείσει τις συμφωνίες που χρειάζεται για να αναπληρώσει το έργο που θα της αφαιρεθεί από την Apple.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα ακριβότερα μοντέλα του 2020 θα είναι αυτά στις 5,8 και 6,4 ίντσες που θα διαθέτουν σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος μέσα στο πάνελ, ενώ το μοντέλο των 6,1 ιντσών θα διαθέτει μεν οθόνη OLED αλλά με μία πρόσθετη «στρώση» αφής που θα λειτουργεί σαν σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος, μία λύση σημαντικά πιο οικονομική και άρα πιο πρόσφορη για μαζική παραγωγή.

Συνεχίζονται οι εκπτώσεις σε κλειδιά για Windows 10 Pro+office 2016 (από €26.07)

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Apple με την παραγωγή του Face ID για το iPhone X φαίνεται ότι έχουν επιλυθεί και θεωρητικά οι κατασκευαστές που έχουν αναλάβει την συγκεκριμένη παραγωγή δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι το module έχει σμικρυνθεί σημαντικά ώστε να μην απαιτείται η παρουσία εγκοπής μεγάλου μεγέθους, ενώ η Apple ήδη φέρεται να έχει καταθέσει ευρεσιτεχνίες για την χρήση του Face ID χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκοπή.

Η μία ευρεσιτεχνία αφορά οπή στην οθόνη ενώ η δεύτερη αφορά την ύπαρξη ενός υποστρώματος που θα επιτρέπει στον αισθητήρα να «εκπέμπει» ανάμεσα από τα εικονοστοιχεία της οθόνης. Εάν ισχύουν οι αναφορές ότι τα modules που φέρει το iPhone στο εμπρόσθιο τμήμα έχουν σμικρυνθεί, τότε εξηγείται σε μεγάλο βαθμό και η πρόθεση της Apple να πάει το 2020 σε μία all-screen λύση χωρίς την ύπαρξη εγκοπής.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com