Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι επιθέσεις phishing το 2018!

Μοίρασε την γνώση...

Από ένα νέο ρεκόρ επιθέσεων phishing σηματοδοτείται το 2018 σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Kaspersky. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το σύστημα της Kaspersky Lab κατά των επιθέσεων phishing εμπόδισε περισσότερες από 482 εκατομμύρια προσπάθειες επίσκεψης πλαστών ιστοσελίδων κατά τη διάρκεια του 2018, υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με το 2017, όπου είχαν εμποδιστεί 236 εκατομμύρια παρόμοιες προσπάθειες.

banner

Η αλματώδης αύξηση των επιθέσεων phishing το 2018 είναι μέρος μίας μεγάλης τρέχουσας τάσης (το 2017 και το 2016 παρατηρήθηκαν συναπτές αυξήσεις της τάξεως του 15% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές). Ωστόσο για το 2018 διαφαίνεται σημαντική αύξηση τέτοιου είδους επιθέσεων.

Διαφήμιση

Να υπενθυμίσουμε ότι το phishing είναι ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία επιθέσεων που χρησιμοποιούν τη μέθοδο του “social engineering”, καθώς μπορεί να συγκαλυφθεί με πολλούς τρόπους και να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς σκοπούς. Για να δημιουργήσει κάποιος μία σελίδα phishing, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να φτιάξει ένα αντίγραφο κάποιας έμπιστης ιστοσελίδας, να προσελκύσει τους απρόσεκτους χρήστες στην τοποθεσία και να τους παραπλανήσει ώστε να εισάγουν προσωπικές πληροφορίες.

Google news

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας αναφοράς της Kaspersky Lab, Spam και Phishing το 2018, ιδιαίτερα σκληρά πλήγματα δέχτηκε ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Ειδικότερα, πάνω από το 44% του συνόλου των εντοπισμένων -από την Kaspersky Lab- επιθέσεων ηλεκτρονικού «ψαρέματος» στόχευαν τράπεζες, συστήματα πληρωμών και ηλεκτρονικά καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ο αριθμός οικονομικών επιθέσεων phishing ήταν ίδιος με τον συνολικό αριθμό επιθέσεων phishing που εντοπίστηκαν το 2017.

AliExpress WW Cafago WW

Άλλα ευρήματα της έκθεσης για το spam και το phishing το 2018 περιλαμβάνουν:

  • Το ποσοστό των spam στην κίνηση των email άγγιξε το 52,48%.
  • Η μεγαλύτερη πηγή spam αυτή τη χρονιά ήταν η Κίνα (11,69%).
  • Το 74,15% των ανεπιθύμητων email ήταν μικρότερα από 2 KB σε μέγεθος.
  • Κακόβουλο spam εντοπίστηκε πιο συχνά με την ονομασία Win32.CVE-2017-11882.
  • Το σύστημα Anti-Phishing ενεργοποιήθηκε 482.465.211 φορές.
  • 18,32% μοναδικών χρηστών αντιμετώπισαν phishing επιθέσεις.

«Η αύξηση στον αριθμό των επιθέσεων phishing μπορεί να επηρεαστεί από την αυξανόμενη αποδοτικότητα των μεθόδων social engineering που χρησιμοποιήθηκαν για να δελεάσουν τους χρήστες ώστε να επισκεφθούν επισφαλείς σελίδες. Το 2018 σημαδεύτηκε από την ενεργή εκμετάλλευση νέων σχημάτων και κόλπων, όπως οι παραπλανητικές ενημερώσεις, σε συνδυασμό με την τελειοποίηση παραδοσιακών μεθόδων, όπως για παράδειγμα απάτες κατά τη διάρκεια του Black Friday και άλλων εθνικών εορτών. Συμπερασματικά, οι επίδοξοι hackers γίνονται καλύτεροι όταν εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα σημαντικών περιστάσεων ανά τον κόσμο, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου», δήλωσε η Tatyana Scherbakova, ερευνήτρια ασφάλειας της Kaspersky Lab.


Οι ειδικοί της Kaspersky Lab συμβουλεύουν τους χρήστες να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα για την προστασία τους από επιθέσεις phishing:

Να ελέγχετε πάντα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις σε άγνωστα ή απροσδόκητα μηνύματα, είτε πρόκειται για τη διεύθυνση ιστού του ιστότοπου στον οποίο απευθύνονται, είτε για τη διεύθυνση του link σε ένα μήνυμα, είτε για τη διεύθυνση email του αποστολέα, για να βεβαιωθείτε ότι είναι αυθεντικοί και ότι το link στο μήνυμα δεν καλύπτει άλλο hyperlink.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι ο ιστότοπος είναι γνήσιος και ασφαλής, μην καταχωρήσετε ποτέ τα στοιχεία σύνδεσής σας. Αν νομίζετε ότι ίσως έχετε εισάγει τα στοιχεία σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασής σας σε μια πλαστή σελίδα, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό σας και καλέστε την τράπεζά σας αν νομίζετε ότι τα στοιχεία της κάρτας σας έχουν παραβιαστεί.

Xiaomi Yeelight – Φωτίστε τον χώρο σας με φωτιστικά οροφής της Xiaomi σε χαμηλή τιμή και ΧΩΡΙΣ τελωνείο, μόνο από το Cafago!

Χρησιμοποιείτε πάντα ασφαλή σύνδεση, ειδικά όταν επισκέπτεστε ευαίσθητους ιστότοπους. Μην χρησιμοποιείτε άγνωστο ή δημόσιο Wi-Fi που δεν προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Αν χρησιμοποιείτε μια επισφαλή σύνδεση, οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να σας ανακατευθύνουν σε σελίδες phishing χωρίς να το γνωρίζετε. Για μέγιστη προστασία, χρησιμοποιήστε λύσεις VPN που κρυπτογραφούν την κίνησή σας, όπως το Kaspersky Secure Connection.

Χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη λύση ασφάλειας με τεχνολογίες αντιμετώπισης ηλεκτρονικού «ψαρέματος» που βασίζονται στη συμπεριφορά, όπως το Kaspersky Security Cloud και το Kaspersky Total Security, οι οποίες θα σας προειδοποιήσουν εάν προσπαθείτε να επισκεφθείτε μια ιστοσελίδα phishing.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram