Ευρώπη – Θα υπερδιπλασιαστούν οι χρήστες οπτικής ίνας έως το 2025!

Μοίρασε την γνώση...

Περισσότεροι από 59,6 εκατ. Ευρωπαίοι έκαναν χρήση μιας σύνδεσης οπτικής ίνας το 2018.

Σε ταχύτητες οπτικής ίνας (FTTH/FTTB) κινείται όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ευρώπης. Ο αριθμός των συνδρομητών FTTH/FTTB-Fiber to the Home/Fiber to the Building) αυξήθηκε επί ευρωπαϊκού εδάφους κατά 6% το 2018, καθώς περισσότεροι από 59,6 εκατ. Ευρωπαίοι έκαναν χρήση μιας σύνδεσης οπτικής ίνας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Idate για το ευρωπαϊκό Συμβούλιο FTTH, ο αριθμός των συνδρομητών σε υπηρεσίες FTTH/FTTB αναμένεται να αυξηθεί στα 168 εκατ. το 2025. Αυτό μεταφράζεται σε υπερδιπλασιασμό των χρηστών στις σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, που συμμετείχαν στην έρευνα.


Lenovo A5 – Κάντε δικιά σας την Global έκδοση με μόλις 73€!

Οι Ευρωπαίοι συνδρομητές σε υπηρεσίες FTTH/FTTB αυξήθηκαν κατά 16% σε ετήσια βάση το 2018, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ. Στο μεταξύ, στην ΕΕ28 το 36,4% των σπιτιών είχε πρόσβαση σε FTTH/FTTB πέρυσι και περίπου 30 εκατ. συνδρομητές έκαναν χρήση των σχετικών υπηρεσιών. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι η Ισπανία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των συνδρομητών FTTH/FTTB, καθώς 1,86 εκατ. συνδρομητές προστέθηκαν το 2018, με τη Γαλλία να ακολουθεί με 1,48 εκατ. νέους συνδρομητές και τη Ρωσία με 1,26 εκατ. Άλλες χώρες, που κατέγραψαν αξιοσημείωτη άνοδο του αριθμού των χρηστών FTTH/FTTB ήταν η Τσεχία με 523.950 νέους συνδρομητές και η Ιταλία με 449.637. Η Ιταλία σημείωσε, επίσης, έντονη αύξηση του αριθμού των κατοικιών που πέρασαν στην οπτική ίνα, από 4,4 εκατ. το Σεπτέμβριο του 2017 σε 6,3 εκατ. ένα χρόνο αργότερα.

Ηγέτης η Λετονία


Όσον αφορά τη διείσδυση, το ποσοστό αυξήθηκε στο 37,4% στην ΕΕ39 το 2018 από 34,8% το προηγούμενο έτος και ήταν ακόμη υψηλότερο στην ΕΕ28, φθάνοντας στο 38,2%. Η Λετονία κατάφερε και το 2018 να τερματίσει πρώτη μεταξύ των 39 ευρωπαϊκών χωρών, που εξετάζει η μελέτη όσον αφορά τη διείσδυση του FTTH/FTTB και μάλιστα, για τρίτη συνεχή χρονιά. Τη Λετονία διαδέχεται η Λιθουανία, ενώ ακολουθούν η Ισπανία – που έκανε ένα τεράστιο άλμα το 2018 – και η Σουηδία.

Σε τεχνικό επίπεδο, οι αναλυτές του Idate διαπιστώνουν ένα προβάδισμα του FTTH έναντι του FTTB, 56% vs 44%, στην αγορά και προβλέπουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ορισμένες από τις χώρες που μέχρι σήμερα παρουσιάζουν υστέρηση στη διείσδυση της οπτικής ίνας, θα μπορούσαν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο τα επόμενα χρόνια, με βάση τα τρέχοντα σχέδια ανάπτυξης. Για παράδειγμα, στη Μεγάλη Βρετανία το ποσοστό διείσδυσης τοποθετείται στο 72% το 2025 από μόλις το 1,5%, στις Κάτω Χώρες στο 70% από μόνο 20% το 2018, στη Γαλλία από 19,4% σε 62,6% το 2025, ενώ στην Ιταλία η διείσδυση σε επίπεδο νοικοκυριών προβλέπεται να αγγίξει το ένα τρίτο έναντι μόλις 4% το 2018.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com