Microsoft Black Technology – Κατάφερε να χρησιμοποιήσει DNA σαν σκληρό δίσκο για εγγραφή και ανάγνωση δεδομένων!

Να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ μπήκατε μόλις στην ζώνη του Matrix, ούτε είναι κάποια σκηνή από την ταινία Johnny Mnemonic, αν και με αυτά που διαβάζω δεν ξέρω πόσο μακρυά είμαστε ακόμα! Αυτό γιατί η Microsoft ανακοίνωσε ότι ερευνητές της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, κατάφεραν με επιτυχία να αποθηκεύσουν δεδομένα σε DNA και να τα διαβάσουν μετά. Η Microsoft αναφέρει ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για την απόκτηση αυτής της τεχνολογίας και της μεταφοράς της έξω από το εργαστήριο, σε εμπορική μορφή πια! Βέβαια όπως η ίδια αναφέρει απέχει ακόμα αρκετά μέχρι να γίνει ευρέως εμπορικά διαθέσιμη και αυτό γιατί ακόμα η ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που χρειάζεται ένας υπολογιστής για να δουλέψει κανονικά.

Η Microsoft είπε ότι κατάφεραν να αποθηκεύσουν με επιτυχία την λέξη “hello” (γεια) σαν πληροφορία DNA σε μία δοκιμή, χρησιμοποιώντας ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος και να ξαναδιαβάσουν αυτή την πληροφορία σε ψηφιακή μορφή. Υπόψιν ότι η αποθήκευση δεδομένων σε μορφή DNA, θέλει πολύ μικρότερο χώρο απ’ ότι ένα Ψηφιακό Κέντρο.

Αυτό βέβαια σίγουρα μελλοντικά θα φανεί χρήσιμο, αφού όλοι έχουμε παρατηρήσει την ραγδαία αύξηση του όγκου των δεδομένων που διαχειριζόμαστε καθημερινώς, όταν την ίδια στιγμή ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος μειώνεται.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Microsoft, η τεχνολογία αποθήκευσης μέσω DNA, μπορεί να συμπιέσει όλα τα δεδομένα ενός Ψηφιακού Κέντρου μεγέθους μία μεγάλη αποθήκης, στο όγκο μερικών ζαριών. Επίσης η αποθήκευση σε μορφή DNA, είναι πολύ πιο σταθερή απ’ όποια άλλη μορφή ξέρουμε μέχρι στιγμής. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και τώρα, μπορούμε να εξάγουμε δεδομένα DNA από κύτταρα που υπήρξαν χιλιάδες χρόνια πριν!

Η Microsoft τόνισε ότι ο νέος αυτός τρόπος αποθήκευσης, χρειάζεται να μετακινήσει μόρια ανάμεσα σε υγρά. Πάραυτα, η συμπεριφορά των υγρών και των ηλεκτρονικών είναι τελείως διαφορετική και απαιτεί νέα κατασκευαστικές λύσεις. Επιπρόσθετα, η Microsoft σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αναπτύσσουν ένα σύστημα προγραμματισμού που να μπορεί να μετακινεί το DNA που φέρει την πληροφορία μεταξύ διαφόρων περιοχών, ελέγχοντας τις ιδιότητες των ηλεκτροδίων μέσα στο υγρό.

Όσο για το ποιος είναι τελικά ο τελικός σκοπός όλης αυτής της προσπάθειας της Microsoft και του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, είναι να δημιουργήσουν ένα φθηνό μέσο αποθήκευσης.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram