1 στους 3 καταναλωτές δηλώνουν πρόθυμοι να πουλήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα!

Μοίρασε την γνώση...

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της Kasperskey Lab, σύμφωνα με τα οποία σχεδόν το 40% των χρηστών δηλώνει ότι με το ανάλογο χρηματικό ποσό θα παρείχε πλήρη πρόσβαση σε κάποιον εντελώς ξένο στους ιδιωτικούς τους λογαριασμούς. Κι όλα αυτά την στιγμή που η ανησυχία γύρω από σκάνδαλα ανταλλαγής σημαντικών δεδομένων που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας είναι έντονη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν μια βραχυπρόθεσμη προσέγγιση των χρηστών στο ευαίσθητο αυτό θέμα, η οποία όμως μπορεί να αποβεί μοιραία μακροπρόθεσμα, πλήττοντας την φήμη, την καριέρα ή και την κοινωνική ζωή των χριστών.


Ειδικότερα η έρευνα της Kaspersky Lab έδειξε ότι:

  • ένας στους πέντε (18%) θα θυσίαζε ευχαρίστως το απόρρητο του και θα μοιραζόταν τα δεδομένα του αν επρόκειτο να κερδίσει κάτι δωρεάν.
  • περισσότερο από το ένα τρίτο (39%) θα δεχόταν ακόμη και χρήματα σε αντάλλαγμα για την παροχή πλήρους πρόσβασης σε κάποιον εντελώς ξένο στους ιδιωτικούς του λογαριασμούς.

Όμως, είτε τα μοιραζόμαστε ανοιχτά είτε όχι, αν τα δεδομένα μας πέσουν σε λάθος χέρια στο διαδίκτυο, μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από ένας στους τέσσερις (26%) διαπίστωσε ότι κάποιος τρίτος είχε πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεσή του – αγγίζοντας σχεδόν τον έναν στους τρεις (31%) στις ηλικίες 16-24. Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος ήταν ευρείες και ποικίλες, με περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) να αισθάνεται άγχος για το συγκεκριμένο λόγο. Το συγκεκριμένο ποσοστό αυξάνει στο 42% σε μεγαλύτερες ηλικίες όπου ένας στους πέντε (21%) έχει βιώσει οικονομική ζημία, ενώ το ένα τέταρτο (25%) έχει λάβει ενοχλητικά spam email και διαφημίσεις.


Cubot X19 – Αποκτήστε το από το Cafago με μόλις 110€ την έκδοση 4GB+64GB, Android 8.1 και Helio P23 με το κουπόνι μας!

Αυτές οι συνέπειες έρχονται παρά το γεγονός ότι πολλοί από εμάς λαμβάνουμε μέτρα για να κρατήσουμε μυστικές πληροφορίες ή για να εμποδίσουμε άλλους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά και εμπιστευτικά δεδομένα. Με τους ψηφιακούς εγκληματίες να είναι πρώτοι στη λίστα με αυτούς που φοβόμαστε περισσότερο να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα – ακολουθουμενος από το διαδίκτυο γενικότερα και την κυβέρνηση – το 62% των ανθρώπων προστατεύει με κωδικό πρόσβασης τις συσκευές του για να κρατήσει τις πληροφορίες ιδιωτικές. Ένα τρίτο (35%) ελέγχει τακτικά και αλλάζει ρυθμίσεις απορρήτου στις συσκευές, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί (φτάνοντας το 42% για τις ηλικίες 16-24 και λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο (28%) για τα άτομα άνω των 55 ετών). Ένας στους τέσσερις (25%) καλύπτει τις κάμερες για να διατηρεί τα δεδομένα ιδιωτικά και ένας στους πέντε (21%) άντρες κρυπτογραφεί τα δεδομένα του σε σύγκριση με μόνο μία στις δέκα (11%) γυναίκες.

Οι λύσεις που προτείνει η Kaspersky Lab για τη διατήρηση του ιδιωτικού κόσμου σε προσωπικό επίπεδο και την αποφυγή να πέσουμε θύματα κακής χρήσης δεδομένων περιλαμβάνουν:

  • Σκεφτείτε δύο φορές προτού δημοσιεύσετε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα μπορούσαν να υπάρξουν ευρύτερες συνέπειες από τη δημοσίευση των απόψεών σας ή των πληροφοριών; Μπορεί το περιεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας τώρα ή στο μέλλον;
  • Μην μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασης των online λογαριασμών σας με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα ή ένας βολικός τρόπος για να μοιραστείτε λογαριασμούς με τους αγαπημένους σας, αλλά προσθέτει επίσης στην πιθανότητα να αποκαλύπτονται οι κωδικοί πρόσβασης στους απατεώνες. Κρατήστε τους για τον εαυτό σας και διαφυλάξτε τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Πάρτε στα σοβαρά το ηλεκτρονικό σας απόρρητο και μην μοιράζεστε ή επιτρέπετε την πρόσβαση στις πληροφορίες σας με τρίτους, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα έκθεσής τους σε λάθος χέρια.
  • Πραγματοποιήστε λήψη μόνο νόμιμων εφαρμογών για την αποθήκευση και προστασία των ευαίσθητων δεδομένων σας – όπως το Kaspersky Password Manager – ώστε αυτές οι πληροφορίες να παραμένουν ασφαλείς από πιθανές απειλές.
  • Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες λύσεις ασφάλειας για ολοκληρωμένη προστασία από ένα ευρύ φάσμα απειλών με στόχο την παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων, όπως το Kaspersky Security Cloud και το Kaspersky Internet Security.

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com