Athens Science Festival 2019: «Change is coming! – Κάτι αλλάζει!» στην Τεχνόπολη

Μοίρασε την γνώση...

Το Athens Science Festival 2019 έχει γίνει πλέον θεσμός. Κάθε χρόνια η Τεχνόπολη στο Γκάζι ανοίγει τις πύλες της για το μεγαλύτερο festival τεχνολογίας.

Φέτος είναι 6η φορά που θα πραγματοποιηθεί το festival με πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες με κεντρικό θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου του Athens Science Festival 2019:

Καίμε ακόμα άνθρακα; Πότε σκοπεύουμε να σταματήσουμε; Τι γνωρίζουμε για τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, ανακυκλώνουμε σωστά; Η επίγνωση του σωστού και του λάθους δεν είναι πάντα αρκετή για να γίνουν οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί μας στόχοι πραγματικότητα. Κοινωνικά και οικονομικά εμπόδια έρχονται συχνά αντιμέτωπα και αλληλοσυγκρούονται.

Η λύση βρίσκεται στη βιωσιμότητα και στην “οικονομία της γνώσης” και είναι αυτή που στο Athens Science Festival 2019 θα έχει την τιμητική της. Σας προσκαλούμε να αναδείξουμε τις νέες προκλήσεις για μια βιώσιμη καθημερινότητα, να γνωρίσουμε καλές πρακτικές με σκοπό να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον που η προστασία του πλανήτη θα συμβαδίζει με την ανάπτυξη. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς τους συμμετέχοντες του φετινού φεστιβάλ να σχεδιάσουν τις δράσεις τους δίνοντας προτεραιότητα σε θέματα που να αναδεικνύουν τις παρακάτω επιστημονικές περιοχές:

Πράσινη Ανάπτυξη / Κυκλική Οικονομία/ Βιοοικονομία / Ενέργεια / Βιοποικιλότητα / Κλιματική Αλλαγή / Οικοσυστήματα / Yδάτινοι Πόροι / Έδαφος / Δάση

ΔΡΩΜΕΝΑ

Από το 2014 το Athens Science Festival φέρνει μικρούς και μεγάλους κοντά στην επιστήμη. Αναδεικνύει σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και φέρνει τη νέα γνώση μέσα από έναν συνεχή και ανοιχτό διάλογο με το κοινό.

Ωστόσο φέτος θέτουμε ένα καινούργιο και πιο δελεαστικό στοίχημα: να γίνει ο επισκέπτης μέρος της επιστήμης. Στο ASF2019, η παρατήρηση και η επίδειξη δίνουν τη θέση τους στην εξερεύνηση και τον πειραματισμό. Μέσα από συμμετοχικές και βιωματικές δράσεις, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία και να προσκαλέσουμε το κοινό του φεστιβάλ να πάρει την επιστήμη στα χέρια του. Προτρέπουμε λοιπόν τους συμμετέχοντες του ASF19 να σχεδιάσουν βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια και δρώμενα για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ , προσφέροντας στο κοινό τη χαρά της συμμετοχής.

Στο ίδιο πνεύμα, και λόγω ανακαίνισης του κεντρικού αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης, στο φετινό φεστιβάλ θα περιοριστούν οι ομιλίες, και θα δοθεί έμφαση σε εκπαιδευτικά workshop για ενήλικες και βιωματικά εργαστήρια.

Επιπρόσθετα, ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του κοινού για περισσότερες επιστημονικές δραστηριότητες όχι μόνο για παιδιά αλλά για κάθε ηλικία σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε την απογευματινή ζώνη με εργαστήρια, πειράματα και βιωματικές δράσεις.

VORKE V2 Pro – Δείτε το πιο γρήγορο και το πιο ισχυρό mini pc της αγοράς, σε ειδική τιμή από το Geekbuying, με δύο ημέρες παραλαβή!

Περιμένουμε και τις δικές σας ανανεωμένες προτάσεις για να διοργανώσουμε ένα Φεστιβάλ, ελκυστικό, δυναμικό και φρέσκο, αλλά κυρίως ένα Φεστιβάλ που να διασφαλίζει την ευαισθητοποίηση και τη σωστή ενημέρωση του κοινού για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας!

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Φεστιβάλ το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ

Στο φεστιβάλ υπάρχουν ζώνες στόχευσης: τις καθημερινές, η πρωινή ζώνη για τα σχολεία και  η απογευματινή και βραδινή ζώνη για ενήλικο κοινό, ενώ το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ θα απευθύνεται στις οικογένειες και το ευρύ κοινό.

BINTEO ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ASF

Μία μικρή γεύση από προηγούμενες διοργανώσεις:


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com