Δακτυλικό αποτύπωμα – Πόσο ασφαλής είμαστε τελικά όταν το χρησιμοποιούμαι στο κινητό!?

Μοίρασε την γνώση...

Διχασμό και ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες το βίντεο ενός ερευνητή ο οποίος χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη εκτυπωμένη πλακέτα αντιγράφει το ίχνος του δακτυλικού του αποτυπώματος από την οθόνη του κινητού του και στη συνέχεια το ξεκλειδώνει.

Το σχετικό δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο για το καινούριο Samsung Galaxy S10, το οποίο έχει πάρει και πιστοποίηση FIDO για την ποιότητα του σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος που διαθέτει.


Μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι από τη στιγμή που το δακτυλικό μας αποτύπωμα είναι μοναδικό θα ήταν ακατόρθωτο κάποιος να μπορέσει να ξεκλειδώσει τη συσκευή μας χωρίς αυτό. Ή μήπως όχι;

Τα ίχνη των δακτυλικών μας αποτυπωμάτων μένουν πάνω στο τζάμι της οθόνης, με αποτέλεσμα να καθίσταται ευκολότερο από κάποιον να τα αποτυπώσει σε άλλο υλικό και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός του.


Η τεχνολογία του 3D Print κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια σε σημείο που πλέον γίνονται σε πειραματικό στάδιο και 3D εκτυπώσεις ανθρώπινου δέρματος, για άτομα που είχαν κάποιο ατύχημα ή μια σοβαρή ασθένεια, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο.

Τι μπορεί να συμβεί;

Βλέποντας ότι ακόμα και στα νεότερα μοντέλα με προηγμένη τεχνολογία υπάρχουν το ίδιο πολλές πιθανότητες «χακαρίσματος» το ζήτημα είναι πλέον και ηθικό. Δεν υπάρχει τίποτα πια που να μπορεί να σταματήσει τους επίδοξους απατεώνες από το να κλέβουν το δακτυλικό σας αποτύπωμα και να το χρησιμοποιούν ακόμα και για να διαπράξουν κάποιο έγκλημα αφήνοντας πίσω τα δικά σας ίχνη!

Στη περίπτωση που κλαπεί το κινητό σας και έχει κλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα ίχνη του δακτυλικού σας αποτυπώματος θα βρεθούν πάνω του. Είναι 3 λεπτά υπόθεση για κάποιον να αποτυπώσει από την οθόνη σε κάποιο άλλο υλικό το δακτυλικό σας αποτύπωμα.

Με την τεχνολογία μάλιστα να δίνει τη δυνατότητα στις ηλεκτρονικές συσκευές να λειτουργούν και απομακρυσμένα, το άτομο που σας έκλεψε το κινητό μπορεί να στείλει εντολή στον 3D εκτυπωτή του να τυπώσει το δακτυλικό αποτύπωμα, από όπου κι αν είναι για να κερδίσει χρόνο.

Huawei OPPLE – Αποκτήστε την όμορφη λάμπα νυκτός στα 11.62€ σε περιορισμένο αριθμό από το GearVita

Ας μη ξεχνάμε ότι οι περισσότερες τραπεζικές εφαρμογές για την είσοδο στο λογαριασμό μας ζητάνε δακτυλικό αποτύπωμα, άρα είναι πολύ εύκολο για κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό μας λογαριασμό απλά κλέβοντας τη συσκευή μας σε ελάχιστο χρόνο!

Το ίδιο μάλιστα έχει συμβεί και σε συσκευές που έχουν αναγνώριση προσώπου (Face ID) με τη χρήση μιας απλής φωτογραφίας.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com