Έξυπνα ηχεία – Εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση με αποτέλεσμα να ξεπερνούν σε πωλήσεις ακόμα και τα tablet!

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά ορίζει ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού, που φέρνει τέλος εποχής για ένα από τα κυρίαρχα gadgets, τα tablets.

Το ZDNet αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να υπάρχουν εγκατεστημένα 208 εκατομμύρια έξυπνα ηχεία, όπως είναι το Amazon Echo και το Google Home, μεταξύ άλλων, αριθμός που δείχνει μία σαφέστατη άνοδο σε σχέση με τα 114 εκατομμύρια συσκευές που υπήρχαν εγκατεστημένες σε νοικοκυριά πέρυσι. Η αύξηση, σύμφωνα με τους αναλυτές είναι της τάξης του 82,4%, ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό νούμερο, όπως το βλέπει η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους τα smart speakers θα καταφέρουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τα tablets, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό ορόσημο στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας. Εκτός από το αυξανόμενο εμπορικό ενδιαφέρον για τα έξυπνα ηχεία, τα στοιχεία αυτά δείχνουν και μία σταδιακά αυξανόμενη αδιαφορία των καταναλωτών για τα tablets. Είναι άλλωστε, λογικό να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών συσκευές που μπορούν μέσω φωνητικών εντολών να χειριστούν τα φώτα, ή άλλες συσκευές του σπιτιού.

Την ίδια στιγμή, η αύξηση του μεγέθους της οθόνης των smartphones καθιστά περιττή τη χρήση ενός δεύτερου gadget με μεγαλύτερη οθόνη, όπως είναι το tablet. Ταυτόχρονα, η παρουσία των ψηφιακών βοηθών που υπάρχουν ενσωματωμένοι μέσα σε ένα smart speaker εκτιμάται ότι είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που ενισχύουν την επιτυχημένη εμπορική τους πορεία.

Η αμερικανική αγορά είναι εκείνη που οδηγεί την κούρσα της κατανάλωσης, καθώς τα στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι το 42,2% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς εγκαθίσταται στα αμερικανικά νοικοκυριά. Από την άλλη πλευρά, η Κίνα έχει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης αυτής της αγοράς, επομένως οι ψηφιακοί βοηθοί με τη μορφή των έξυπνων ηχείων σύντομα θα μιλούν τακτικά και την κινεζική γλώσσα.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram