Απίστευτο και όμως….έδωσε 1.3 εκ δολάρια για ένα laptop γεμάτο malware!

Μοίρασε την γνώση...

Μπορεί να φαίνεται σε πολλούς παρανοϊκό να δοθούν εκατομμύρια για ένα laptop και μάλιστα γεμάτο malware, αλλά αυτό έχει ήδη συμβεί.

banner

Μία δημοπρασία που ολοκληρώθηκε πρόσφατα για ένα laptop Samsung NC10 είχε ως αποτέλεσμα ένας ιδιοκτήτης να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, προκειμένου να επενδύσει το εξωφρενικό ποσό των 1,345 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά ενός laptop που είναι φορτωμένο με έξι ιούς που έχουν καταφέρει να προκαλέσουν ζημιές ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.

Ο υπολογιστής αυτός θεωρείται ως ένα έργο τέχνης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που τον θέλουν να λειτουργεί και ως αντικείμενο μελέτης για ακαδημαϊκούς σκοπούς.

Google news
Προσφορά: Microwear L7 – Ένα πλήρες smartwatch σε τιμή που θα θέλεις κι άλλο…μόνο 31€ αλλά για λίγους από το GearVita!

Ο τίτλος του έργου τέχνης αυτού είναι “The Persistence of Chaos”, ή αλλιώς “η επιμονή του Χάους” και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ειδική καραντίνα προκειμένου να διατηρούνται ενεργοί στο εσωτερικό του όλοι οι ιοί που περιέχει, αλλά με κανένα τρόπο σύνδεσης με το Διαδίκτυο ή κάποιο άλλο δίκτυο, ώστε να μην ξεφύγει το κακόβουλο λογισμικό.

Blackshark WW Banggood WW

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί είναι τέτοια που ο υπολογιστής αυτός στην παρούσα του μορφή μοιάζει με ένα αρχαίο πολεμικό αντικείμενο που συλλέγει ένας αρχαιολόγος.

Το έργο αυτό το έχει υλοποιήσει o καλλιτέχνης Guo O Dong, με σκοπό να δώσει φυσική μορφή στην αφηρημένη έννοια της κυβερνοαπειλής. Στην εσωτερική του μνήμη μπορεί να βρει κανείς τον ιό WannaCry, ο οποίος κατάφερε να μολύνει περισσότερους από 200.000 υπολογιστές σε 150 διαφορετικές χώρες του κόσμου, αλλά και τον BlackEnergy, που έχει στο καταστροφικό ενεργητικό του την παύση λειτουργίας του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας.


Μερικά άλλα κακόβουλα προγράμματα που περιλαμβάνει ο υπολογιστής αυτός είναι τα ILOVEYOU, MyDoom, SoBig και DarkTequila. Όπως σχολιάζει το Engadget, αυτός ο υπολογιστής αποτελεί μία υπενθύμιση για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα malware, ειδικά στον διασυνδεδεμένο κόσμο μας.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram