Gmail – Το ξέρατε ότι η Google παρακολουθεί τις αγορές σας στο email σας!?

Πιστεύετε ότι το email σας στο Gmail είναι ιδιωτικό; Αν ναι, ίσως να θέλετε να ξανασκεφτείτε, καθώς τα μηνύματα σας στο Gmail σαρώνονται από την Google για αγορές, τα οποία στη συνέχεια εμφανίζονται στο λογαριασμό σας

Αυτή την εβδομάδα, ένας χρήστης αναρτήθηκε στο Reddit για το πώς ανακάλυψε ότι η σελίδα Αγορών του Λογαριασμού του Google περιείχε όλες τις αγορές που πραγματοποίησε από το Amazon και άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα, παρόλο που δεν χρησιμοποίησε το Google Pay.

Όταν το είδε αυτό, έλεγξε τη σελίδα Αγορών Λογαριασμού Google που βρίσκεται στη διεύθυνση https://myaccount.google.com/purchases και είδε ότι περιείχε επίσης τις αγορές που έκανε από υπηρεσίες online όπως Dominos, Steam, 1-800- Flowers.com, Amazon, Adidas και πολλές άλλες. Όπως και ο χρήστης Reddit, δεν χρησιμοποιώ το Google Pay φυσικά και έχει καταγράψει βλέπω ότι έχω παραγγείλει online μέσω e-food και άλλων ιστοσελίδων.

Η γενική ιδέα είναι ότι το Gmail αναλύει τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις αποδείξεις αγοράς και στη συνέχεια εξάγει τις πληροφορίες αυτές.

Όταν έγινε επικοινωνία με την Google σχετικά με αυτό, επιβεβαίωσαν ότι οι πληροφορίες προέρχονταν από μηνύματα του Gmail. Επίσης δήλωσαν ότι αυτό έγινε για να βοηθήσει τους χρήστες τους να βρουν τα δεδομένα τους και ότι δεν χρησιμοποιούν καμία πληροφορία που αποθηκεύεται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, συμπεριλαμβανομένων των αγορών σας, σε διαφημίσεις.

Προσφορά: Tronsmart Element T6 Plus – Αποκτήστε το αδιάβροχο ηχείο με πολλά έξτρα, πιο οικονομικά από Κίνα ή Ευρώπη χάρις τα κουπόνια του Geekbuying!
“Για να μπορείτε εύκολα να βλέπετε και να παρακολουθείτε τις αγορές, τις κρατήσεις και τις συνδρομές σας σε ένα μέρος, δημιουργήσαμε έναν ιδιωτικό προορισμό που μπορείτε να τον δείτε μόνο εσείς. Μπορείτε να διαγράψετε αυτές τις πληροφορίες ανά πάσα στιγμή. Δεν χρησιμοποιούμε καμία πληροφορία από τα μηνύματά σας στο Gmail για να σας προβάλλουμε διαφημίσεις και αυτό περιλαμβάνει τις αποδείξεις και τις επιβεβαιώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζονται στη σελίδα Αγορά. Εργαζόμαστε πάντα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τα δεδομένα τους. “

Ενώ μπορεί να μην χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να σας προβάλλουν διαφημίσεις, πως είμαστε σίγουροι ότι δεν το χρησιμοποιούν για κάτι άλλο!? Δεν απέκλεισαν την γενική χρήση των συγκεκριμένων πληροφοριών, αλλά μόνο όσο αφορά την χρήση τους σε διαφημίσεις!

Η διαγραφή των δεδομένων είναι δύσκολη!

Ενώ λοιπόν η Google μας ενημερώνει ότι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να διαγράψουμε μόνοι μας τα δεδομένα αυτά, φυσικά δεν λένε πόσο δύσκολο και επίπονο είναι αυτό, ως και αποτρεπτικό θα έλεγε κάποιος….

Έτσι αντί να έχουν μία απλή ρύθμιση όπου με το πάτημα ενός κουμπιού να κάνουν την διαδικασία εύκολη, για να τις διαγράψετε τις ειδοποιήσεις θα πρέπει να μπείτε σε κάθε μία ξεχωριστά και να πατήσετε το κουμπί ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ. Με το που θα το πατήσετε, θα δείτε ένα νέο παράθυρο που θα λέει να δείτε το email που σας είχε σταλθεί τότε. Εφόσον διαγράψετε και αυτό το email, τότε το ιστορικό σας από την συγκεκριμένη αγορά καθαρίστηκε. Υπόψιν εάν θέλετε να έχετε ένα καθαρό ιστορικό, θα πρέπει να κάνετε αυτή την διαδικασία ξανά ξανά σε ΟΛΕΣ τις αγορές σας!

Άσχετο, αλλά τα συγκεκριμένα ασύρματα ακουστικά της BlitzWolf μιας και είδα ξανά την αγορά που είχα κάνει τότε, τα έχω ευχαριστηθεί πολύ και υπάρχουν και σαν παρουσίαση φυσικά εδώ στο iTechNews.gr.

Υπόψιν, επειδή την αρχική ιστορία την είδα σε site του εξωτερικού και είπα να σας την γράψω και εδώ, απ’ ότι διάβασα μόνιμη λύση δυστυχώς δεν υπάρχει σε αυτό, εκτός από το να μην χρησιμοποιείτε το Gmail.

Θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό και εάν εκπλαγήκατε και εσείς όσο και εγώ όταν τ’ ανακάλυψα όλα αυτά….. Απ’ ότι φαίνεται ο Big Brother υπάρχει παντού, όχι ότι δεν το ήξερα ή δεν το πιστεύω.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα