Google Chrome – Πόσοι σίγουροι είστε ότι η ανώνυμη περιήγηση είναι ανώνυμη!? Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να είστε 100% σίγουροι!

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι τεχνολογικοί κολοσσοί χρησιμοποιούν τα δεδομένα από τις περιηγήσεις μας, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πάρει μέτρα για να ενισχύσουν την ιδιωτικότητα τους στο διαδίκτυο.

Καθώς μεγαλώνει η δυσπιστία, επειδή συγκεκριμένες ιστοσελίδες και εταιρίες χρησιμοποιούν τα δεδομένα μας στο διαδίκτυο, πολλοί άνθρωποι στράφηκαν προς τη λύση της ανώνυμης περιήγησης ώστε να επανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν κάνει τη δουλειά που πολλοί από εμάς υποθέτουμε ότι κάνει.

Η ανώνυμη περιήγηση απλώς σβήνει τα ίχνη της δραστηριότητάς σας στο διαδίκτυο από αυτούς που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας, όχι από το διαδίκτυο γενικά.

Σταματάει την καταγραφή των cookies όπως και του ιστορικού περιήγησης,αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τον Πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) σας και τη δυνατότητα των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε να βλέπουν τη δραστηριότητά σας.

Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν συνδέεστε σε μια ιστοσελίδα, ανεξάρτητα αν το κάνετε πριν ή αφότου μπείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Οι εταιρείες μπορούν και πάλι να παρακολουθούν οποιαδήποτε τοποθεσία επισκέπτεστε στο διαδίκτυο.

Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να είναι δυσκολότερο για τις εταιρείες να παρακολουθούν τι κάνουμε στο διαδίκτυο;

Σύμφωνα με τον Independent, η κατηγοριοποίηση κατά την περιήγηση είναι μια τεχνική η οποία έχει κερδίσει έδαφος τελευταία.

Γενικά μιλώντας, ο,τι συμβαίνει σε έναν περιηγητή (browser) μένει σε αυτόν τον περιηγητή.

Έτσι, ακολουθώντας αυτήν την τεχνική για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, μπορείτε να κατεβάσετε διάφορους περιηγητές όπως ο Chrome, ο Firefox και ο Internet explorer και να μοιράσετε την διαδικτυακή σας δραστηριότητα.

  1. Πρώτον, αποφασίστε ποιον browser θέλετε να χρησιμοποιείτε για κάθε ιστοσελίδα που χρειάζεται να συνδέεστε, όπως για παράδειγμα τα social media και οι λογαριασμοί που σχετίζονται με οικονομικές συναλλαγές.
  2. Δεύτερον, επιλέξτε έναν διαφορετικό browser όπου θα κάνετε όλες σας τις αναζητήσεις χωρίς να χρειαστείτε να συνδεθείτε με κάποιον λογαριασμό.

Πλέον θα έχετε τον περιηγητή για τους λογαριασμούς και τον περιηγητή για τις καθημερινές σας αναζητήσεις, πράγμα που θα το κάνει πολύ δύσκολο για τους τεχνολογικούς κολοσσούς να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας.

Προσφορά! XIAOMI Mi Mijia QUARTZ Smart Watch – Αποκτήστε το με λιγότερα από 40€ για λίγο ακόμα σε Flash Sales!

Για εσάς που θέλετε να έχετε το κεφάλι σας εντελώς ήσυχο, να έχετε υπόψη σας και το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN), αν δεν το έχετε ήδη.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να νιώθετε ασφαλείς ότι το Facebook δεν θα ξέρει τις ώρες που ξοδεύετε κοιτώντας χαβανέζικα μπλουζάκια για το σκυλί σας.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα