Hikvision – Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καμερών παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο η επόμενη εταιρεία στη λίστα μετά την Huawei!?

Μετά την απαγόρευση της συνεργασίας μεταξύ Huawei και αμερικανικών εταιρειών, η κυβέρνηση Trump βάζει στη μαύρη λίστα και την κινεζική εταιρεία επιτήρησης, Hikvision. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι New York Times.

Αν εγκριθεί η απόφαση απαγόρευσης, η Hikvision δεν θα μπορεί να προμηθεύεται εξαρτήματα και τεχνολογικά προϊόντα, που χρειάζεται, από την Αμερική. Οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να ζητούν ειδική άδεια από την κυβέρνηση, για να συνεργαστούν με την κινεζική εταιρεία και να της πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Για αρκετά χρόνια, από το 2011 έως το 2017, η Hikvision ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καμερών παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο. Μια έρευνα της IHS Markit, έδειξε ότι η Hikvision διέθετε το 38% της αγοράς, παγκοσμίως, το 2017.

Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει μια λίστα με ξένες εταιρείες, τις οποίες θεωρούν επικίνδυνες για την ασφάλεια της χώρας. Σε αυτή τη λίστα έχει μπει η Huawei και τώρα, όπως φαίνεται, θα μπει και η Hikvision. Οι εταιρείες, που υπάρχουν σε αυτή τη λίστα, θα πρέπει να ζητήσουν ειδική άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση, αν θέλουν να συνεργαστούν με κάποια αμερικανική εταιρεία.

Προσφορές και κουπόνια από το Banggood με καθημερινή ενημέρωση για τους αναγνώστες μας (23/05/2019)

Μια άλλη εταιρεία, που θεωρείται επικίνδυνη από τις ΗΠΑ, είναι η επίσης κινεζική εταιρεία DJI. Η DJI είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής drones, κατέχοντας σχεδόν το μισό μερίδιο της αγοράς. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι τα drones της εταιρείας, είναι πιθανόν να παρακολουθούν τους Αμερικανούς πολίτες και την κυβέρνηση και να μεταφέρουν μυστικές πληροφορίες στην Κίνα.

Μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης των ΗΠΑ, να απαγορεύσουν τη συνεργασία με τη Hikvision, η κινεζική εταιρεία δήλωσε ότι ελπίζει να έχει δίκαιη αντιμετώπιση από τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει παραβιάσει ποτέ τους κανονισμούς, που επιβάλλονται στις εμπορικές εταιρείες.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι μετά την έκθεση των New York Times, η εταιρεία παρουσίασε μια πτώση στις μετοχές της.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Lu Kang, δήλωσε ότι η Κίνα εναντιώνεται στην κατάχρηση της εξουσίας από την αμερικανική κυβέρνηση και στις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να δυσφημίσουν και να καταστείλουν τις πρακτικές των κινεζικών εταιρειών.

Από τη μεριά της, η Hikvision δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη απαγόρευση από τις ΗΠΑ, δεν θα της προκαλούσε μεγάλα προβλήματα, καθώς η εταιρεία προμηθεύεται εξοπλισμό και από τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και από άλλες χώρες.

Η Hikvision είναι μια πολύ σημαντική εταιρεία, καθώς στην Κίνα χρησιμοποιούνται πάρα πολύ τα συστήματα και οι κάμερες παρακολούθησης. Σε όλη τη χώρα, υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια κάμερες, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για λόγους ασφάλειας και ελέγχου της κυκλοφορίας, καθώς και για τη σύλληψη εγκληματιών.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα