Huawei – Intel και Qualcomm αναφέρουν ότι και αυτές θα “μπανάρουν” μαζί με την Google

Κάτι μας λέει ότι η Huawei κάτι υποψιαζόταν γιατί τώρα μάθαμε ότι η εταιρεία έκανε στοκ από επεξεργαστές εδώ και καιρό για παν ενδεχόμενο…..

Το κακό Σαββατοκύριακο της Huawei χειροτερεύει, καθώς οι Αμερικανοί προμηθευτές της εταιρείας μειώνονται όλοι με ένα διάταγμα της αμερικανικής κυβέρνησης που τους απαγορεύει να συναλλάσσονται με την εταιρεία. Το Bloomberg αναφέρει τώρα ότι οι Intel, Qualcomm και Broadcom, τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές και προμηθευτές τσιπ, διακόπτουν τις συναλλαγές τους με την Huawei, που είναι άμεσα αποτελεσματικές. Αυτό ακολουθεί τα προηγούμενα νέα της Google που έκανε ανάκληση στην άδεια του Huawei Android και σταμάτησε την πρόσβασή του στις υπηρεσίες Google Play Services και στο Play Store, αποβάλλοντας την από την αγορά Android smartphone και αναγκάζοντας την κινεζική εταιρεία να αναπτύξει τη δική της έκδοση στην κορυφή της ανοικτής πηγής έκδοση του Android.

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, οι υπάλληλοι των μεγάλων αμερικανικών chipmakers ενημερώθηκαν ότι οι εταιρείες τους θα παγώσουν τις συμφωνίες προμήθειας με την Huawei μέχρι νεωτέρας. Η Intel παρέχει στην Huawei τσιπ διακομιστών και τους επεξεργαστές για τη γραμμή φορητών υπολογιστών της, ενώ η Qualcomm παρουσιάζει μικρότερη σημασία στην παροχή μόντεμ και άλλων επεξεργαστών. Η Huawei είναι πραγματικά πολύ καλά μονωμένη από την επίδραση της Qualcomm, καθώς χτίζει τους δικούς της επεξεργαστές και μόντεμ. Μια άλλη έκθεση του Bloomberg δείχνει ότι η Huawei προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο αυτό, αποθηκεύοντας chip από Αμερικανούς προμηθευτές για να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες, πράγμα που θα πρέπει να είναι αρκετό χρόνο για να πει εάν το σημερινό μέτρο είναι μια τακτική τρομοκρατίας ή μόνιμη επιβολή από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η Huawei αναπτύσσει επίσης εσωτερικές εναλλακτικές λύσεις για το Android και τα Windows, ειδικά για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση όπως η παρούσα. Η Microsoft δεν έχει ακόμη σχολιάσει εάν θα συνεχίσει να παρέχει το λειτουργικό σύστημα των Windows για φορητούς υπολογιστές της Huawei, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι και αυτή θα σέβεται τις παραγγελίες της αμερικανικής κυβέρνησης.

Προσφορά: Ulefone Note 7 – Αποκτήστε το σαν δεύτερο κινητό από το Banggood με λιγότερο από 50€!

Η προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να παραγκωνίσει την Huawei συνεχίζεται για πολύ καιρό και η εταιρεία πέρυσι απορρίφθηκε ανεπιφύλακτα στην προσπάθειά της να εισέλθει στην αμερικανική τηλεφωνική αγορά. Η σημερινή κλιμάκωση αποτελεί μέρος μιας όλο και πιο εχθρικής εμπορικής διαμάχης μεταξύ της διοίκησης Trump και της κινεζικής κυβέρνησης, ενώ ο πρώην προσπαθεί να αναγκάσει την επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα