Κινητά – Η πτώση στις πωλήσεις συνεχίζει με τις πωλήσεις σε λευκά είδη να σώζει την κατάσταση!

Η άνοδος -για ένα ακόμη τρίμηνο- στις πωλήσεις λευκών συσκευών αλλά και το ενισχυμένο ενδιαφέρον για το gaming αποδείχθηκε ικανή να εξισορροπήσει την πτώση στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα η ελληνική αγορά καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας για το α’ τρίμηνο του 2019 να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία του GfK Temax, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Συγκεκριμένα, η συνολική αγορά έφθασε σε αξία στα 499 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 0,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Η μεγαλύτερη κατηγορία παραμένει αυτή των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων που διαμορφώθηκε στα 147 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 5,3% λόγω της πτώσης στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων.

Τα προϊόντα πληροφορικής παρουσίασαν αύξηση 2,9% στα 113 εκατ. ευρώ λόγω των ενισχυμένων πωλήσεων σε είδη που σχετίζονται με το gaming (φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές, οθόνες, περιφερειακά κ.ά.), ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των tablets. Σημειωτέον πάντως πως σύμφωνα με την GfK, οι παιχνιδομηχανές, οι οποίες ανήκουν σε άλλη κατηγορία προϊόντων (ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά), παρουσίασαν πτώση.

Προσφορά: Xiaomi Mi Pad 4 Plus – Αποκτήστε τις εκδόσεις 4+64GB ή 4+128GB στο Flash Sales του Cafago στα 287.67€ ή 332.62€ αντιστοίχως με το κουπόνι μας!

Μάλιστα, η πτώση των παιχνιδομηχανών ήταν ο λόγος που η κατηγορία των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών παρουσίασε πτώση 1,8% στα 72 εκατ. ευρώ παρά τις ενισχυμένες πωλήσεις των τηλεοράσεων.

Οι λευκές συσκευές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, δικαιολογώντας και το ενισχυμένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Οι μεγάλες οικιακές συσκευές ενισχύθηκαν κατά 7,2% στα 113 εκατ. ευρώ με τους καταναλωτές να αρχίζουν να προτιμούν καλύτερες και μεγαλύτερης χωρητικότητας συσκευές σε κατηγορίες όπως πλυντήρια, στεγνωτήρια και απορροφητήρες. Αντίστοιχα, οι μικρές οικιακές συσκευές αυξήθηκαν κατά 5,1% στα 40 εκατ. ευρώ με προϊόντα όπως οι μηχανές καφέ, οι τοστιέρες και οι συσκευές προετοιμασίας φαγητού.

Από τις υπόλοιπες κατηγορίες, τα είδη εξοπλισμού γραφείου και αναλωσίμων μειώθηκαν κατά 2,8% στα 8 εκατ. ευρώ, ενώ τα φωτογραφικά είδη αυξήθηκαν κατά 7,2% στα 6 εκατ. ευρώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα