Kospet Hope: Ένα πλήρες έξυπνο τηλέφωνο που φοριέται στον καρπό μας!

Μοίρασε την γνώση...

Τον τελευταίο καιρό έχουν παρουσιαστεί στην αγορά πολλά μοντέλα έξυπνων ρολογιών με λειτουργικό σύστημα Android που είναι εξοπλισμένα με κάρτα SIM, οπότε μπορούν να λειτουργούν και σαν αυτόνομα κινητά. Τα ρολόγια αυτά διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android, όπως το ξέρουμε από τα κινητά μας. Περιέχουν κανονικό Play Store και μπορούμε να εγκαταστήσουμε σε αυτά σχεδόν όλες τις εφαρμογές που έχουμε και στο τηλέφωνό μας. Το λειτουργικό τους σύστημα είναι προσαρμοσμένο ώστε να εμφανίζει σωστά τις πληροφορίες στην στρογγυλή οθόνη ενός ρολογιού. Οι εταιρείες που αναπτύσσουν και παράγουν τέτοια έξυπνα ρολόγια είναι αρκετές: η LEMFO, η Zeblaze, η IQI, η Kospet, η FINOW, η Microwear, η AllCall και άλλες.

banner

Πριν από δύο μήνες έφτασε στα χέρια μου ένα τέτοιο έξυπνο ρολόι. Πρόκειται για το Kospet Hope. Το αγόρασα από το Banggood στην τιμή των 140 € περίπου, με δώρο δεύτερο δερμάτινο λουράκι, αξίας 9 € περίπου. Δυστυχώς, από ότι είδα, η προσφορά αυτή δεν ισχύει πλέον. Όλα τα ρολόγια αυτού του τύπου έχουν παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Εγώ ξεχώρισα το Kospet Hope γιατί είναι το μόνο που είναι κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό και το μοναδικό με μνήμη RAM 3GB και χώρο αποθήκευσης 32GB. Τα περισσότερα ρολόγια της αγοράς έχουν μνήμη RAM 1GB και χώρο αποθήκευσης 8GB ή 16GB ενώ η τιμή τους είναι λίγο χαμηλότερη από του Hope. Επέλεξα να το αγοράσω από το Banggood παρόλο που υπήρχε αλλού, λίγο φθηνότερα, λόγω του σίγουρου τρόπου αποστολής, Priority Direct Mail, που προσφέρει το Banggood, εγγυημένα χωρίς τελωνείο και παράδοση σε 15 μέρες.

Διαφήμιση

Αφού λοιπόν έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ το ρολόι αυτό, είναι νομίζω καιρός να σας το παρουσιάσω! Όπως συνηθίζω, δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά θα επικεντρωθώ κυρίως στις εντυπώσεις μου από την χρήση του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Google news

Το Smart Watch έφτασε μέσα στην κλασική μαύρη πλαστική συσκευασία που μας έχει συνηθίσει το Banggood. Το κουτί του ρολογιού είναι μαύρο, από σκληρό χαρτόνι. Μπροστά υπάρχει με ασημένια γράμματα το λογότυπο «KOSPET». Μέσα στο κουτί, εκτός από το ίδιο το ρολόι, θα βρούμε ένα μαγνητικό USB καλώδιο φόρτισης, μια ζελατίνα προστασίας για την οθόνη του ρολογιού και ένα αναλυτικό έγχρωμο φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα Αγγλικά. Το ρολόι έχει προ τοποθετημένη μια ακόμη ζελατίνα προστασίας οθόνης. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το μαγνητικό καλώδιο USB της συσκευασίας, χρησιμεύει μόνο για την φόρτιση του ρολογιού και όχι για την μεταφορά δεδομένων σε υπολογιστή. Γι’ αυτή την χρήση θα πρέπει να προμηθευτούμε άλλο καλώδιο που κουμπώνει στην υποδοχή της κάρτας SIM. Το καλώδιο αυτό μπορεί και να φορτίσει το ρολόι αλλά και να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή δεδομένων. Μπορούμε να το βρούμε στο Aliexpress στην τιμή των 3 € περίπου, μαζί με τα έξοδα αποστολής. Εδώ να πούμε ότι το καλώδιο αυτό  δεν είναι τόσο πρακτικό στην χρήση του, όσο το μαγνητικό, αφού κουμπώνει και ξεκουμπώνει σχετικά δύσκολα στο ρολόι. Όμως αν θέλουμε να το συνδέσουμε σε ένα υπολογιστή για ανταλλαγή δεδομένων, η αγορά του είναι απαραίτητη.

Goboo [CPS] Many GEOs Wondershare WW

Εταιρεία Kospet

Η εταιρεία παραγωγής Kospet είναι από την Κίνα και ιδρύθηκε το έτος 2014. Έχει παρουσιάσει, εκτός από το Kospet Hope, άλλα τέσσερα μοντέλα. Το Kospet Brave, το Kospet Hope Lite, το Kospet Oprimus και το Optimus pro. Η Kospet δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες. Ειδικεύεται στην σχεδίαση και την παραγωγή έξυπνων ρολογιών και έχει καταχωρημένες περισσότερες από δέκα πατέντες στην ανάπτυξη software, hardware και στην σχεδίαση για Smart Watches. Μπορούμε να  βρούμε περισσότερα για την εταιρεία στην ιστοσελίδα της.


Περιγραφή

Όπως είπαμε, το Kospet Ηope 4G Smart Watch είναι το πρώτο παγκοσμίως κεραμικό ρολόι. Η χρήση αυτού του υλικού είναι μεγάλο πλεονέκτημα αφού κάνει το ρολόι ανθεκτικό, διατηρώντας το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα. Διαθέτει οθόνη 1.39″ AMOLED, με υψηλή αντίθεση και χαμηλή κατανάλωση. Η ανάλυση της οθόνης είναι 400 Χ 400 και είναι αφής μονού σημείου. Το κυρίως ρολόι είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και κεραμικό υλικό, ενώ το λουράκι είναι από σιλικόνη. Το βάρος του είναι στα 265 gr. Το λουράκι αλλάζει με οποιοδήποτε άλλο με το ίδιο πλάτος των 24 mm.

Το Kospet Ηope διαθέτει, στο αριστερό πλάι, δύο κουμπιά. Το πάνω χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση του ρολογιού. Ακόμα λειτουργεί ως πλήκτρο «Home». Αν το πατήσουμε παρατεταμένα, εμφανίζεται μια οθόνη επιλογών για απενεργοποίηση, επανεκκίνηση, επιλογή λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας  και για διαχείριση των ανοιχτών εφαρμογών. Σε αυτή την οθόνη μας δίνεται και η επιλογή στρογγυλής ή τετράγωνης απεικόνισης, ανάλογα με το τι βολεύει για να φαίνεται σωστά η εφαρμογή που χρησιμοποιούμε. Το κάτω κουμπί λειτουργεί όπως το «Back» του κινητού μας. Ανάμεσα στα κουμπιά βρίσκεται και η κάμερα. Στην κάτω πλευρά του ρολογιού υπάρχει η υποδοχή της κάρτας nano SIM, ο αισθητήρας των καρδιακών παλμών και η υποδοχή της μαγνητικής φόρτισης.

Ο επεξεργαστή του smart watch είναι ο MTK6739, με 4 πυρήνες Α53 στα 1.3GHz, ενώ όπως είπαμε, διαθέτει 3GB RAM και 32 GB ROM. Το λειτουργικό του είναι το  Android 7.1.1 και υπάρχει εγκατεστημένο το Google Play Store για να μπορούμε να εγκαθιστούμε ότι εφαρμογές θέλουμε. Το Kospet Hope διαθέτει κάμερα με ανάλυση 5MP που γίνεται 8MP μέσω της εγκατεστημένης εφαρμογής της κάμερας. Το ρολόι δέχεται nano SIM κάρτα για να μπορούμε να κάνουμε κλήσεις, ενώ υποστηρίζει και την μπάντα 4G Β20, γεγονός πολύ θετικό για τους πελάτες της Wind και για τους κατοίκους της επαρχίας.

Ενσωματώνει GPS + GLONASS με διπλή ανίχνευση της θέσης, ενώ συνδέεται με το κινητό μας, μέσω Bluetooth, ανεξάρτητα εάν είναι iOS ή Android. Διαθέτει φυσικά όλα τα χαρακτηριστικά ενός Smart Watch, όπως μέτρηση βημάτων, καταγραφή απόστασης, θερμίδων που κάψαμε, παλμών καρδιάς, φέρνει τις ειδοποιήσεις από το κινητό και άλλα πολλά. Το ρολόι διαθέτει πιστοποίηση IP67 οπότε είναι ανθεκτικό στο νερό, χωρίς όμως να είναι αδιάβροχο. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 620mAh, και φορτίζει πλήρως σε μια ώρα κι ένα τέταρτο, περίπου.

Επιδόσεις

Δεν θα επιμείνουμε περισσότερο στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ρολογιού. Ας περάσουμε λοιπόν στις εντυπώσεις μου από την χρήση του Kospet Ηope. Το χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και δύο μήνες περίπου. Το Smart Watch κρατάει πραγματικά την εμπειρία χρήσης σε πολύ υψηλά επίπεδα. Παρόλο που είναι σχετικά μεγάλο, δεν κουράζει το χέρι, όταν το φοράμε, γιατί είναι ελαφρύ. Η οθόνη του είναι μεγάλη και φωτεινή. Είναι ορατή ακόμα και στον δυνατό ήλιο. Η φωτεινότητά της όμως ρυθμίζεται μόνο από τον χρήστη και όχι αυτόματα. Η απόκριση της  οθόνης αφής είναι καλή.

Στο Antutu Χ έδωσε μια συνολική επίδοση 14.695. Είναι μια πολύ καλή επίδοση για τέτοιου είδους συσκευές. Αυτό φαίνεται και στην χρήση της. Όλες οι λειτουργίες στο ρολόι γίνονται αρκετά γρήγορα. Εφαρμογές, διαδίκτυο, τηλεφωνικές κλήσεις λειτουργούν πολύ καλά. Εδώ να αναφέρουμε ότι στο Smart Watch δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε την τελευταία έκδοση του Antutu, από το Google Play γιατί αναφέρει ότι δεν είναι συμβατή. Η τελευταία συμβατή έκδοση είναι το Antutu X.

Η αυτονομία χρήσης του ρολογιού είναι η τυπική για τέτοιου είδους συσκευές. Με μικρή χρήση μπορεί να φτάσει και τις δύο μέρες. Με μεγάλη όμως χρήση, κλήσεις, διαδίκτυο, συνεχής καταγραφή δραστηριοτήτων και παλμών, GPS κλπ δεν βγάζει ούτε την μια μέρα! Εγώ τις μέρες που ξέρω ότι θα ασχοληθώ πολύ μαζί του, το βάζω για φόρτιση και το μεσημέρι, για είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργεί μέχρι το βράδυ.

Λειτουργίες – Χαρακτηριστικά

Το Kospet Ηope φοράει την έκδοση 7.1.1 του Android. Η έκδοση είναι προσαρμοσμένη ώστε να λειτουργεί σε στρογγυλές οθόνες, όπως του ρολογιού. Η εγκατεστημένη έκδοση είναι πολύ κοντά στο καθαρό Android, με όλα τα απαραίτητα, χωρίς άχρηστες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Το ρολόι μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα χωρίς την ανάγκη να είναι συνδεδεμένο με κάποιο κινητό. Αλλά μπορούμε να το έχουμε και μόνιμα συνδεδεμένο με το κινητό μας μέσω Bluetooth. Για να γίνε αυτό θα πρέπει να εγκαταστήσουμε στο κινητό μας την εφαρμογή WiiWatch 2 από το Google Play ή το App Store.  Η εφαρμογή WiiWatch 2 προσφέρει κάποιες πληροφορίες για το ρολόι, όπως την κατάσταση σύνδεσης και την στάθμη της μπαταρίας, τις μετρήσεις βημάτων και παλμών, κάποιες βασικές ρυθμίσεις και την δυνατότητα επιλογής διαφόρων καντράν ρολογιού, τα οποία είναι περισσότερα από 250! Η εφαρμογή προσφέρει μόνο τα βασικά και θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Συμπληρωματικά σε αυτήν, μπορούμε να εγκαταστήσουμε στο κινητό μας και στο ρολόι την εφαρμογή Watch Droid Phone και να αυξήσουμε έτσι την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Με την χρήση αυτής της εφαρμογής έχουμε στο ρολόι περισσότερες ειδοποιήσεις που θα έρχονται από το κινητό και μπορούμε να διαχειριστούμε τις κλήσεις, την κάμερα και την μουσική του κινητού. Ακόμα μπορούμε να στείλουμε αρχεία από το κινητό προς το ρολόι, μέσω Bluetooth. Το Watch Droid Phone είναι νομίζω μια εφαρμογή που πρέπει να εγκαταστήσουμε, αν διαθέτουμε ένα Android Smart Watch.

Η οθόνη του Kospet Ηope είναι εξαιρετική, πολύ φωτεινή και με ζωηρά χρώματα. Έχει μεγάλη ευκρίνεια ακόμα και στο φως του ήλιου. Το Kospet Hope υποστηρίζει την λειτουργία ενεργοποίησης της οθόνης με το ανασήκωμα του χεριού μας. Έτσι δεν χρειάζεται να πατήσουμε κανένα κουμπί για να δούμε την ώρα. Εναλλακτικά μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία «Always On» και να μένει η οθόνη συνέχεια ενεργοποιημένη, σε μειωμένη φωτεινότητα. Αυτό βέβαια θα μειώσει δραστικά την αυτονομία του.

Ο ήχος του Kospet Hope από το ενσωματωμένο ηχείο είναι καθαρός και δυνατός. Τόσο οι συνομιλίες μας, αν το χρησιμοποιούμε για κλήσεις, όσο και οι υπόλοιποι ήχοι πχ τραγούδια ή βίντεο, ακούγονται μια χαρά. Αλλά και το ενσωματωμένο μικρόφωνο λειτουργεί άριστα. Ο συνομιλητής μας ακούει καλά και οι ηχογραφήσεις που πραγματοποιούμε είναι πολύ καθαρές και δυνατές. Βέβαια μπορούμε να συνδέσουμε στο ρολόι Bluetooth ακουστικά για τηλεφωνικές συνομιλίες ή αναπαραγωγή ήχου. Οι συνδέσεις είναι σταθερές και χωρίς διακοπές. Το ίδιο σταθερή είναι και η Bluetooth σύνδεση με το κινητό μας τηλέφωνο. Το ρολόι από τότε που το έχω, έχει πάρει τρεις ενημερώσεις λογισμικού. Μάλιστα, με την δεύτερη, απέκτησε την δυνατότητα κλήσεων μέσω Bluetooth, κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερη την χρηστικότητά. Εδώ να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα δεν υπάρχει στα περισσότερα Smart Watches του ανταγωνισμού.

Το ρολόι υποστηρίζει κανονικά την Ελληνική γλώσσα, ενώ προστέθηκε με την τρίτη αναβάθμιση και ένα εικονικό Ελληνικό πληκτρολόγιο, για να μπορούμε να γράφουμε Ελληνικά. Η έλλειψη του Ελληνικού πληκτρολογίου ήταν μεγάλο μειονέκτημα. Είχα επικοινωνήσει για το θέμα αυτό με την εταιρεία και στην τελευταία αναβάθμιση το πρόσθεσαν. Πραγματικά η Kospet ακούει τους πελάτες της! Η ανταπόκρισή της με εξέπληξε!

Ο ενσωματωμένος Launcher, αν και είναι καλοσχεδιασμένος και γρήγορος, δεν προσφέρει την δυνατότητα επιλογής καντράν ρολογιών διαφορετικών από αυτά που περιέχει η εφαρμογή WiiWatch 2. Όμως μπορούμε να εγκαταστήσουμε τον Universal Launcher New Gen από το Play Store. Αυτός ο Launcher έχει πολλές λειτουργίες και είναι επίσης γρήγορος. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι με την χρήση του, μπορούμε να εγκαταστήσουμε στο ρολόι μας άπειρα καντράν ρολογιών που είναι συμβατά με το format WatchMaker. Αυτό το format χρησιμοποιείται κυρίως στο Smart Watches με λειτουργικό σύστημα WearOS και υπάρχουν στην κυριολεξία χιλιάδες! Μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν τέτοια καντράν για το Kospet Ηope από την ιστοσελίδα watchfaces.be. Ακόμα με την χρήση του Universal Launcher, το ρολόι αποκτά την δυνατότητα απεικόνισης widgets, κάτι που δεν είναι δυνατό με τον ενσωματωμένο Launcher.

Στο ρολόι αυτό λειτουργούν πολύ καλά όλες οι δημοφιλείς Android εφαρμογές. Το Facebook, το Messenger, το Chrome, το Spotify, το Netflix, το YouTube, οι Χάρτες, Παιχνίδια κ.λπ. λειτουργούν μια χαρά. Στην περίπτωση που δεν μπορούν να εμφανιστούν όλα τα στοιχεία μιας εφαρμογής, απλά αλλάζουμε την απεικόνιση από στρογγυλή σε τετράγωνη ή το ανάποδο και το πρόβλημα λύνεται! Ένα αρνητικό χαρακτηριστικό του ρολογιού είναι ότι στις ταινίες ή στα βίντεο του YouTube, αν επιλέξουμε πλήρη οθόνη, η εικόνα περιστρέφεται κατά 90 μοίρες, οπότε δεν μπορούμε να την δούμε σωστά, χωρίς να βγάλουμε το ρολόι μας από το χέρι. Όμως και γι’ αυτό το πρόβλημα υπάρχει λύση! Με την χρήση μιας εφαρμογής που κλειδώνει την περιστροφή της οθόνης, όπως η Control Screen Orientation το πρόβλημα λύνεται!

Ακόμα το WiFi, το 4G και το GPS λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Δεν είναι βέβαια μια τόσο μικρή οθόνη κατάλληλη για πολύωρη πλοήγηση στους δρόμους ή στο διαδίκτυο. Όμως σε κάποια περίπτωση που θα χρειαστεί, η δουλειά μας θα γίνει χωρίς προβλήματα.

Η κάμερα που διαθέτει το Kospet Hope πραγματικά με άφησε άφωνο! Βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες την ημέρα και αποδεκτές σε χαμηλό φωτισμό. Ο φακός της κάμερας είναι πολύ ευρυγώνιος. Αυτό σε γενικές γραμμές είναι θετικό αλλά δημιουργεί και ένα πρόβλημα. Αν βγάζουμε φωτογραφίες ενώ φοράμε το ρολόι, είναι πολύ δύσκολο να μην φωτογραφίσουμε και τμήμα του χεριού μας! Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να κεντράρουμε σωστά το θέμα μας. Αυτό οφείλεται στην θέση της κάμερας σε σχέση με την οθόνη του ρολογιού. Με το ρολόι αυτό μπορούμε να τραβάμε και βίντεο ανάλυσης 720p με ήχο, σε επίσης καλή ποιότητα. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς μια τόσο ποιοτική φωτογραφική μηχανή σε μια τόσο μικρή συσκευή!

Όπως είπαμε ήδη, το ρολόι διαθέτει 3GB μνήμη RAM και 32GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Αυτές οι χωρητικότητες μπορούν να θεωρηθούν τεράστιες για μια τέτοια συσκευή. Το ότι δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε στο ρολόι έξτρα κάρτα μνήμης micro-SD, πραγματικά δεν αποτελεί πρόβλημα. Εγώ έχω μέχρι στιγμής εγκαταστήσει 82 εφαρμογές, 127 καντράν ρολογιού και 43 φωτογραφίες και χρησιμοποιώ μόνο το 16% του αποθηκευτικού χώρου του κινητού. Μια χαρά δηλαδή!

Συμπεράσματα

Το Kospet Hope είναι ένα έξυπνο ρολόι που σίγουρα αξίζει την προσοχή μας. Ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό γιατί διαθέτει καλή ποιότητα κατασκευής, έχει μια καταπληκτική οθόνη, καλή κάμερα και τεράστια μνήμη και χώρο αποθήκευσης. Είναι εύκολο στην χρήση και δεν μας κουράζει όταν το φοράμε. Κατασκευάζεται από μια εταιρεία που υπολογίζει τους πελάτες της, προσφέροντάς τους συχνές ουσιαστικές ενημερώσεις λογισμικού. Μόνο του μειονέκτημα, η όχι τόσο καλή αυτονομία της μπαταρίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αυτόνομη συσκευή, αντικαθιστώντας με μεγάλη επιτυχία το έξυπνο κινητό μας τηλέφωνο. Όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνεργασία μαζί του, προσφέροντας όλες τις λειτουργίες ενός σύγχρονου Smart Watch.

Και μην ξεχνάτε! Επιλέξτε να το παραγγείλετε από το Banggood για να έχετε εγγυημένη παράδοση σε 15 μέρες χωρίς έξτρα χρεώσεις τελωνείου!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram