Κρήτη – Με οπτικές ίνες η διασύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης από την ΕΤΕΠ της λεγόμενης μικρής ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης, ενός έργου που μέχρι το 2020 θα καλύψει το 30% των αναγκών σε ρεύμα του νησιού αποφορτίζοντας ένα μέρος των προβλημάτων ενεργειακής ασφάλειας που αντιμετωπίζει το νησί.

Εκτός όμως από το ηλεκτρικό κομμάτι, όπως αποκαλύφθηκε από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ στο περιθώριο της εκδήλωσης, το έργο θα περιλαμβάνει παράλληλα και καλώδιο οπτικών ινών που θα συνδέσει και τηλεπικοινωνιακά την Κρήτη με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι αντίστοιχο καλώδιο οπτικών ινών θα υπάρξει και στη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης που αναμένεται να ολοκληρωθεί από το 2022 και μετά.

Το καλώδιο οπτικών ινών αποτελεί και το πρώτο νέο μεγάλο έργο που θα αναπτυχθεί και θα αξιοποιηθεί από τη νέα θυγατρική του ΑΔΜΗΕ Grid Telecom, την εταιρεία που δημιουργήθηκε με στόχο να εκμεταλλευτεί το το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών που ήδη διαθέτει ή προτείνεται να αναπτύξει η εταιρεία. Σημειώνεται ότι ήδη ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει δίκτυο οπτικών ινών μήκους 2.500 χλμ., το οποίο επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς με δεδομένο ότι τα νέα έργα διασυνδέσεων και γραμμών μεταφοράς του διαχειριστή περιλαμβάνουν και οπτικές ίνες.

Προσφορά! Xiaomi QCY T2C – Αποκτήστε τα ασύρματα ακουστικά από το Flash Sales του Cafago με μόλις 24.26€!

Η δραστηριοποίηση του ΑΔΜΗΕ στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα δεν είναι μια καινούργια δραστηριότητα, φαίνεται όμως ότι πλέον μπαίνει σε διαφορετική ρότα, με τη δημιουργία της νέας θυγατρικής. Εκείνο που δεν φαίνεται να αλλάζει είναι η μέθοδος αξιοποίησης, η οποία γίνεται μέσω της ενοικίασης του δικτύου σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μέχρι το 2017 ο ΑΔΜΗΕ είχε μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασης με τη Wind, ενώ και τα νέα δίκτυα που κατασκευάζονται προορίζονται για χρήση από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που θα ενδιαφερθούν να αξιοποιήσουν τις γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα