MediaTek – Ανακοίνωσε 7nm 5G με Cortex-A77 CPU και κάρτα γραφικών Mali-G77

Σήμερα η MediaTek έκανε μια ασυνήθιστη ανακοίνωση: Η εταιρεία είναι η πρώτη που ανακοινώνει ένα SoC με ένα ενσωματωμένο μόντεμ 5G. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το νέο chipset, είναι ο πρώτος σχεδιασμός που ανακοινώθηκε για να χρησιμοποιήσει τους ολοκαίνουριους πυρήνες Cortex-A77 του Arm και τη νέα GPU Mali-G77 που είχαν ανακοινωθεί μόλις πριν από δύο ημέρες.

Το περίεργο πράγμα για τη σημερινή ανακοίνωση είναι ότι αυτό φαίνεται σαν μια σχετικά πρόωρη ανακοίνωση. Η MediaTek δεν αποκαλύπτει το πραγματικό όνομα του προϊόντος του νέου SoC ούτε περιγράφει λεπτομερώς τις προδιαγραφές. Ωστόσο, αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι το chipset βασίζεται στον νέο επεξεργαστή TSMC 7nm και ενσωματώνει το δικό του Helio M70 modem IP του MediaTek.

Το μόντεμ M70 υποστηρίζει 5G NR στο φάσμα υπο-6GHz με έως και 2 φορές συνάθροιση φορέα. Το μόντεμ υποστηρίζει τόσο αυτόνομες όσο και μη αυτόνομες αρχιτεκτονικές δικτύου 5G. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα δούμε mmWave από την MediaTek νωρίς. Στις αγορές στις οποίες η εταιρεία βλέπει το SoC, δεν θα δούμε δίκτυα mmWave να αναπτύσσονται για αρκετά ακόμη χρόνια και γενικά οι ΗΠΑ είναι με τις πρώιμες υλοποιήσεις mmWave, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος επικεντρώνεται στην κάλυψη υπο-6GHz.

Προσφορά: Zeblaze Thor 5 – Αποκτήστε δωρεάν ή στα 125€ εάν δεν είστε τυχερός….από το Banggood!

Η χρήση των νέων GPU Cortex-A77 και Mali-G77 της Arm σημαίνει ότι το SoC θα έχει την πιο ενημερωμένη IP κατά την απελευθέρωσή του, κάτι που η MediaTek δεν κατάφερε να επιτύχει εδώ και κάποιες γενιές. Παράλληλα με την CPU και τη GPU, η MediaTek θα χρησιμοποιήσει το σχεδιασμό APU τρίτης γενιάς, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια IP της εταιρείας.

Τέλος, οι δυνατότητες απεικόνισης του SoC λέγεται ότι έχουν ενισχυθεί σημαντικά και τώρα υποστηρίζουν [email protected] αποκωδικοποίηση και κωδικοποίηση μαζί με δυνατότητα 80MP ISP.

Δεν γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για το SoC και για ποια κατηγορία προϊόντων στοχεύει, αλλά αναμένουμε ότι η MediaTek θα εξακολουθήσει να στοχεύει σε μεγάλο βαθμό στο μεσαίο εύρος. Θα πρέπει να δούμε συσκευές με το νέο SoC να κυκλοφορούν το 2020 και λογικά όχι πιο πριν.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα