Microsoft – Παραδέχεται ότι για άλλη μία φορά η ενημέρωση κρασάρει υπολογιστές με Windows 10 (τι πρωτότυπο!) Δείτε πως θα το φτιάξετε.

Σας είχαμε πει πριν λίγο καιρό να ΜΗΝ αναβαθμίσετε στην τελευταία έκδοση τα Windows 10, γιατί λόγο του Antivirus θα κρασάρει ο υπολογιστή σας. Βγήκε λοιπόν νέα ενημέρωση, και η Microsoft παραδέχτηκε για άλλη μία φορά ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να κρασάρει ο υπολογιστή σας (αλήθεια πρώτη φορά τ’ ακούω αυτό!).

Ενώ το προηγούμενο ζήτημα αφορούσε μόνο τους χρήστες που εκτελούσαν συγκεκριμένες λύσεις προστασίας από ιούς, αυτή τη φορά αφορά όλους! Ή για να είμαστε πιο ακριβής, αυτούς τουλάχιστον που θέλουν να επαναφέρουν τον υπολογιστή πίσω σε ένα σημείο πριν εγκατασταθεί η τελευταία ενημέρωση των Windows 10, μέσω των Windows Restore. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα αρκετά κοινό σενάριο λαμβάνοντας υπόψη την προβληματική φύση της διαδικασίας ενημέρωσης.

Η Bleeping Computer ήταν η πρώτη που διαπίστωσε ότι η Microsoft είχε ενημερώσει ένα έγγραφο υποστήριξης σχετικά με προβλήματα επαναφοράς του συστήματος αποκατάστασης. Εφόσον έχετε ενεργοποιήσει την προστασία του συστήματος στα Windows 10 και έχετε δημιουργήσει ένα σημείο επαναφοράς συστήματος πριν εφαρμόσετε την τελευταία ενημερωμένη έκδοση, τότε κινδυνεύετε να παγώσει (κρασάρει) ο υπολογιστή σας. Απλά η Microsoft επιβεβαιώνει ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο υπολογιστής ενδέχεται να παρουσιάσει “σφάλμα διακοπής (0xc000021a)” και όταν κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής “το σύστημα δεν θα μπορεί να επιστρέψει στην επιφάνεια εργασίας των Windows”. Με άλλα λόγια, ο υπολογιστής σας θα κολλήσει σ’ ένα αποτυχημένο σενάριο επανεκκίνησης που προκαλείται από την ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 που προορίζεται να προστατεύσει το σύστημά σας από πιθανή βλάβη….αστείο ε!?

Τι πήγε στραβά;

Η Microsoft παραδέχεται ότι αυτό είναι “ένα γνωστό ζήτημα” στα Windows 10. Βέβαια αυτό για να είμαι ειλικρινής εμένα προσωπικά δεν με κάνει αισθάνομαι καλύτερα και είμαι σίγουρος ούτε και εσάς. Το έγγραφο υποστήριξης που ανέφερα προηγουμένως δηλώνει ότι το πρόβλημα είναι μέχρι τη διαδικασία αποκατάστασης του συστήματος που αναπαράγει την αποκατάσταση των αρχείων που χρησιμοποιούνται. Αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται στο μητρώο συστήματος και μετά την επανεκκίνηση ολοκληρώνεται η σταδιακή λειτουργία. Ή τουλάχιστον αυτό πρέπει να συμβεί. Στο σενάριο της επαναφοράς, ως ένα σημείο επαναφοράς πριν την ενημέρωση, τα Windows καθορίζουν τα αρχεία .sys του οδηγού, αλλά στη συνέχεια φορτώνουν πρώτα τα υπάρχοντα προγράμματα οδήγησης και αργότερα φορτώνουν τις νεότερες εκδόσεις. “Επειδή οι εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης δεν ταιριάζουν με τις εκδόσεις των αρχείων καταλόγου που έχουν αποκατασταθεί”, εξηγεί η Microsoft, “η διαδικασία επανεκκίνησης σταματά.”

Προσφορά: Tronsmart Element T6 Plus – Αποκτήστε το αδιάβροχο ηχείο με πολλά έξτρα, πιο οικονομικά από Κίνα ή Ευρώπη χάρις τα κουπόνια του Geekbuying!

Πώς το διορθώνετε;

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και μπείτε σε περιβάλλον αποκατάστασης των Windows (WinRE) το οποίο λογικά γίνεται και αυτόματα μετά από δύο συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες εκκίνησης των Windows 10. Από την οθόνη WinRE, επιλέξτε “Αντιμετώπιση προβλημάτων | Επιλογές για προχωρημένους” Περισσότερες επιλογές αποκατάστασης “Ρυθμίσεις εκκίνησης” και μετά επιλέγετε το “Επανεκκίνηση τώρα”. Θα είναι διαθέσιμες πολλές ρυθμίσεις εκκίνησης και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το”Απενεργοποίηση επιβολής υπογραφής προγράμματος οδήγησης”. Η Microsoft αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε το F7 για να επιλέξετε αυτήν τη ρύθμιση. Η διαδικασία εκκίνησης θα συνεχιστεί και η επαναφορά του συστήματος θα επαναληφθεί και θα ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα