Smartwatch – Με πωλήσεις που εμφανίζουν άνοδο της τάξεως του 48% το πρώτο τρίμηνο του 2019, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή!

Μοίρασε την γνώση...

Την ανοδική της πορεία συνεχίζει η παγκόσμια αγορά «έξυπνων» ρολογιών, οι πωλήσεις των οποίων ενισχύθηκαν κατά 48% τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Η σχετικά νεόκοπη αγορά των smartwatches βρίσκεται συγκεντρωμένη στα χέρια των βασικών «πρωταγωνιστών» του κλάδου, καθώς οι πωλήσεις των εννέα πιο δημοφιλών brands αντιπροσώπευαν το εξεταζόμενο διάστημα το 75% της συνολικής αγοράς.

Οι πρωτοπόροι

Στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, η Apple οδήγησε την αγορά των «έξυπνων» ρολογιών, πετυχαίνοντας άνοδο πωλήσεων κατά 49%, γεγονός που της εξασφάλισε μερίδιο 35,8% της συνολικής αγοράς (από 35,5% έναν χρόνο νωρίτερα). Σύμφωνα με σχετικό report της Counterpoint (Global Smartwatch Tracker), η Samsung ακολούθησε – σε σημαντική απόσταση από την Apple – με μερίδιο αγοράς μόλις 11,1% (από 7,2% έναν χρόνο νωρίτερα), με την εταιρεία να πετυχαίνει εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 127%.

Σύμφωνα με αναλυτές η αλματώδης αύξηση των πωλήσεων συνδέεται με την τελευταία σειρά ρολογιών Galaxy, που έχει καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και έναν ελκυστικό σχεδιασμό. Όπως προκύπτει από την ανάλυση της Counterpoint, την τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς «έξυπνων» ρολογιών κατέκτησε το 1ο τρίμηνο του έτους η εταιρεία Imoo με μερίδιο αγοράς 9,2%, ενώ η Fitbit έχει το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και συγκεκριμένα 5,5%, επίδοση σημαντικά καλύτερη από την αντίστοιχη έναν χρόνο νωρίτερα, όταν κινούνταν στα επίπεδα του 3,7%. Άλλοι ισχυροί κατασκευαστές της αγοράς είναι η Amazfit (με μερίδιο 3,7%), η Huawei (με 2,8%), η Fossil (με μερίδιο αγοράς 2,5%) και η Garmin (με 1,5%).

Redmi K20 – Μαζί με τα Mi MIX 3 5G και Mi 9 μπαίνει στο Android Q Beta πρόγραμμα. Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες. Δείτε που θα το βρείτε…

Δημοφιλείς χρήσεις

Ο αισθητήρας καρδιακού ρυθμού για παρακολούθηση της υγείας, οι αισθητήρες GPS, οι βηματομετρητές και οι πληρωμές με τη χρήση τεχνολογίας NFC είναι μερικές από τις βασικές ολοκληρωμένες χρήσεις των «έξυπνων» ρολογιών. Αυτές, άλλωστε, οι περιπτώσεις χρήσεων είναι που ωθούν την περαιτέρω διείσδυση των smartwatches. Ωστόσο, η περιορισμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας παραμένει ένα γκρίζο σημείο, που αποθαρρύνει τους καταναλωτές από την αγορά ενός «έξυπνου» ρολογιού.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι κατασκευαστές πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους σε ορισμένα χαρακτηριστικά, που είναι μείζονος σημασίας για τον καταναλωτή: «Οι συσκευές πρέπει να είναι λιγότερο ογκώδεις, να παραμείνουν ανθεκτικές, αλλά ταυτόχρονα να είναι κομψές και να διαθέτουν ένα λιγότερο κατακερματισμένο λογισμικό. Εκτιμούμε ότι τα ευέλικτα smartwatches θα γίνουν πιο mainstream μετά το 2025».


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com