Apple – Μήπως θα έπρεπε να σχεδιάσει τα δικά της τσιπάκια 5G!?

Υπάρχουν φήμες που θέλουν την Apple να προτίθεται να αγοράσει βασικά τμήματα της δραστηριότητας της γερμανικής μονάδας της Intel στα smartphone, καθώς φαίνεται να θέλει να κατασκευάσει τα δικά της 5G τσιπ για το iPhone. Η Trefis Team αξιολογεί την πιθανή οικονομική ανοδική πορεία για την Apple από το σχεδιασμό των δικών της modems και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τα iPhones γενικότερα.

Η κίνηση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Apple

-Η Apple χρησιμοποιεί σήμερα 4G τσιπάκια της Intel στα iPhones και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τσιπάκια της Qualcomm για τα iPhone 5G της, το οποίο θα μπορούσε να βγει στην αγορά μέχρι το 2020 ή το 2021.

-Ωστόσο, η εταιρεία χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερα τσιπάκια που έχει σχεδιάσει η ίδια για τις συσκευές της, μειώνοντας την εξάρτησή της από άλλους προμηθευτές, καθώς επιδιώκει να βελτιώσει την απόδοση των προϊόντων της μέσω αυστηρότερης ολοκλήρωσής τους.

-Η ομάδα παραγωγής εσωτερικού σχεδιασμού τσιπ αναπτύσσει επί του παρόντος τους επεξεργαστές σειράς Α, ασύρματα τσιπάκια για προϊόντα ήχου και επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στη διαχείριση ενέργειας.

-Τα μόντεμ είναι από τα πιο σύνθετα και ακριβά μέρη μιας ασύρματης συσκευής, καθώς παρέχουν τη μεταφορά δεδομένων με κυψελοειδή και άλλα δίκτυα.

-Με την ανάπτυξη δικών της μόντεμ, η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει την ασύρματη απόδοση καθώς και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις συσκευές της.

Τα μόντεμ θα καταστούν πιο ακριβά

-Ο ανταγωνισμός στον σχεδιασμό και την παραγωγή εξαρτημάτων smartphone είναι αρκετά περιορισμένος, λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά στάνταρντς για την είσοδο τόσο στην εν λόγω τεχνολογία όσο και στις επενδύσεις κεφαλαίου, και αυτό σημαίνει ότι τα εξαρτήματα γίνονται όλο και πιο ακριβά.

– Ενώ τα τσιπάκια 4G κοστίζουν την Apple περίπου 18 δολάρια για τη σειρά iPhone X, τα τσιπς 5G αναμένεται να κοστίζουν διπλάσια, αν και πιστεύουμε ότι οι τιμές θα μειωθούν με το χρόνο.

-Με το σχεδιασμό των δικών της τσιπς, η Apple θα μπορούσε να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους της και να εξαρτάται λιγότερο από πωλητές όπως η Qualcomm.

Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στα μικτά περιθώρια της Apple εάν εισαγάγει το δικό της 5G τσιπάκι μέχρι το 2024;

-Η Treflis Team εκτιμά ότι ένα τσιπ 5G από άλλη εταιρεία θα κοστίσει περίπου $25 ανά μονάδα το 2024 και ότι το τσιπ της Apple θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 20% λιγότερο.

-Αυτό μεταφράζεται σε μια εξοικονόμηση περίπου $5 ανά iPhone.

-Υπολογίζοντας μια μέση τιμή πώλησης $740 ανά iPhone το 2024, εκτιμούμε ότι τα μικτά περιθώρια του iPhone θα μπορούσαν να επεκταθούν κατά περίπου 70 μονάδες βάσης, αν η Apple χρησιμοποιεί ιδιόκτητα τσιπάκια.

– Εκτιμούμε ότι τα συνολικά ακαθάριστα κέρδη της Apple θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα κατά περίπου 1,2 δισ. δολ., δεδομένου ότι οι πωλήσεις iPhone θα ανέλθουν στα 230 εκατ. συσκευές το 2024.

-Τα συνολικά μικτά κέρδη θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 1%, εάν η Apple υιοθετήσει τα δικά της τσιπάκια.

-Συνολικά, είναι ασφαλές να υποθέσει κανείς ότι μια πιθανή μετάβαση σε δικά της μόντεμ θα έχει περισσότερο να κάνει με το σχεδιασμό και τη στρατηγική του προϊόντος παρά με οικονομική αποταμίευση.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα