Έχετε προσέξει ένα κύλινδρο που υπάρχει στο καλώδιο φόρτισης!? Δείτε για ποια δουλειά πρέπει να είναι εκεί!

Όλοι γνωρίζουμε για τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή μας, τους φορητούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά. Γνωρίζουμε το σκοπό τους. Κάποια φέρνουν ισχύ ενώ άλλα τη μεταδίδουν. Αλλά, όσον αφορά την εμφάνιση, μερικά καλώδια είναι λίγο διαφορετικά.

Ας μιλήσουμε για το καλώδιο φόρτισης του φορητού υπολογιστή για παράδειγμα. Ίσως να έχετε παρατηρήσει ένα κύλινδρο στο τέλος του καλωδίου. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το σκοπό του!? Λοιπόν, αν δεν το έχετε, τότε δεν χρειάζεται ν\ αγχώνεστε άλλο (όχι ότι ήσασταν κιόλας…), γιατί εμείς ψάξαμε και βρήκαμε το γιατί!

Λοιπόν, οι κύλινδροι στα καλώδια φόρτισης δεν είναι παρά σφαιρίδια φερρίτη. Τι είναι ο φερρίτης θα μου πείτε!? Ο φερρίτης είναι ένας ειδικός τύπος ηλεκτρονικού τσοκ που χρησιμοποιείται για την καταστολή του θορύβου υψηλής συχνότητας σε ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Το σφαιρίδιο φερρίτη χρησιμοποιείται για την αποτροπή ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών (EMI) σε μια συσκευή. Ο κύλινδρος μειώνει επίσης τις παρεμβολές ραδιοσυχνοτήτων (RFI). Ο λόγος πίσω από την παρεμπόδιση των σημάτων είναι να τους εμποδίσει να παρεμβαίνουν σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές κοντά.

Η χάντρα δημιουργεί ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης στο καλώδιο για την εξάλειψη του θορύβου υψηλής συχνότητας. Επίσης, σταματά το καλώδιο να λειτουργεί ως κεραία έτσι ώστε να μην υπάρχει παρεμβολή από άλλες συσκευές τριγύρω της.

Ο φερρίτης που περιέχει ο κύλινδρος είναι μια κεραμική ένωση που αποτελείται από μικτό οξείδιο σιδήρου και άλλων μετάλλων. Οι φερρίτες τοποθετούνται μέσα σε ένα ελαστικό ή πλαστικό υλικό για να το διατηρούν ασφαλές.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα