Έρχονται τα drones της Amazon

Κάποτε υπήρχαν μόνο ταχυδρόμοι, αργότερα εμφανίστηκαν οι couriers και σε λίγα χρόνια, με βάση τα όσα υποστηρίζει η Amazon, οι παραγγελίες της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου στον κόσμο θα εκτελούνται κατά κύριο λόγο μέσω drones. Ο αμερικανικός κολοσσός τρέχει εδώ και αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο project και, πολύ πρόσφατα, παρουσίασε την τελευταία του εξέλιξη: το νέο drone με το οποίο η Amazon Prime Air ευελπιστεί να αλλάξει τον κόσμο των deliveries μία για πάντα.

Δυστυχώς, όμως, οι προετοιμασίες για αυτήν την επανάσταση τραβούν σε μάκρος ενώ παράλληλα δεν υπάρχει καμία επίσημη ημερομηνία, σε σημείο πια που υπάρχουν ψίθυροι ότι κάτι δεν πάει καλά με το εγχείρημα. “Γνωρίζουμε τους πελάτες μας” δήλωσε ο Jeff Wilke, CEO της Amazon, πριν συνεχίσει: “Είμαστε σίγουροι ότι θέλουν να λαμβάνουν τα δέματα τους με drones, μόνο όμως εφόσον αυτό είναι απολύτως ασφαλές”.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον κόσμο των drones, το μοντέλο που παρουσιάστηκε είναι ικανό να ταξιδεύει σε αποστάσεις έως 25 χλμ. κουβαλώντας έως 2,2 κιλά (περισσότερες από το 75% των παραγγελιών του αμερικανικού κολοσσού δηλαδή), παρ΄ όλα αυτά όμως δεν δείχνουν όμως ακόμα ικανές για να ικανοποιήσουν τα standards της Amazon.

Δεν είναι, όμως, μόνο τεχνικά τα προβλήματα. Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και στις άδειες που πρέπει να εξασφαλίσει η εταιρεία, καθώς τα drones δεν μπορούν να πετούν όπου και όποτε θέλουν λόγω του κινδύνου που διατρέχει το κοινό που βρίσκεται από κάτω τους.

Τελικά, όπως αναφέρει και το πρακτορείο Bloomberg, μία συζήτηση που ξεκίνησε από την ίδια την Amazon με μεγάλες φιλοδοξίες και υποσχέσεις το 2013, συνεχίζεται με μεγάλες καθυστερήσεις που προκαλούν ανησυχία. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι από τότε που ξεκίνησε την πορεία του ο Jeff Bezos μέχρι σήμερα σχεδόν ποτέ δεν βρέθηκε κάτι να τον σταματήσει.

Πηγή: Esquire

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα