Huawei – Άνοιξε ο δρόμος για το Hongmeng. Ο Ark compiler έρχεται επίσημα τον Αύγουστο

Στη σειρά P30 τον Απρίλιο, η Huawei ανακοίνωσε το επαναστατικό “Ark Compiler”, το οποίο βελτίωνε σημαντικά την απόδοση μέσω της βελτιστοποίησης της αρχιτεκτονικής. Αυτό γινόταν με την εφαρμογή του κώδικα μηχανής καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, με αποτελεσματική λειτουργία στις εφαρμογές και την πλήρη επίλυση της οποιαδήποτε ανεπάρκειας που μπορεί να εμφανιστεί κατά την εκτέλεση της.

Η Huawei ισχυρίζεται ότι ο Ark Compiler μπορεί να βελτιώσει την ευελιξία του συστήματος κατά 24%, την ταχύτητα απόκρισης του συστήματος κατά 44%, και οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να λειτουργήσουν πιο άνετα, μετά την ανασύνθεση, κατά 60%!

Όχι μόνο αυτό, ο Yu Chengdong ανακοίνωσε την εποχή εκείνη ότι ο Ark Compiler της Huawei, θα δώσει τον κώδικα στη βιομηχανία και θα απευθύνει έκκληση στους προγραμματιστές των APP και στους προγραμματιστές να τον χρησιμοποιήσουν το συντομότερο δυνατό.

Στη διάσκεψη κορυφής China Open 2019 που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη, ο Xiao Ran, αντιπρόεδρος της στρατηγικής και ανάπτυξης της βιομηχανίας της Huawei, δήλωσε ότι ο μεταγλωττιστής της Ark Huawei θα είναι επίσημα διαθέσιμος ο κώδικας του τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η Xiao Ran δήλωσε ότι η πλειοψηφία των εταίρων και των προγραμματιστών εφαρμογών μπορούν να ενταχθούν μαζί στον “Φιλικό κύκλο του Ark”, «ώστε να εργαστούμε μαζί για να οικοδομήσουμε ένα τερματικό οικολογικό σύστημα Ark, για να οικοδομήσουμε ένα δίκαιο, ανοιχτό, υγιές και κερδοφόρο παγκόσμιο οικοσύστημα».

Αυτή είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη ανοιχτή πρωτοβουλία της Huawei στο οικοσύστημα των τερματικών εφαρμογών και το άνοιγμα του compiler του Ark είναι στενά συνδεδεμένο με την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Hongmeng, κάτι που κάνει τους ανθρώπους να προσβλέπουν στο ανεξάρτητο σύστημα Hongmeng της Huawei.

Είναι κατανοητό ότι ο μεταγλωτιστής Huawei Ark είναι από το Huawei Ark Lab, το οποίο αναπτύχθηκε από τον Zhou Zhide, κορυφαίο συντάκτη και έγκυρο εμπειρογνώμονα στον κόσμο. Χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια για να οικοδομηθεί.

Επιπλέον, η υπηρεσία μεταγλωττιστή Ark είναι κάτι περισσότερο από ένα σύστημα Android. Ως τεχνολογία χαμηλότερου επιπέδου από το λειτουργικό σύστημα κινητού τηλεφώνου, το APP που μετατράπηκε από τον μεταγλωττιστή της κιβωτού μπορεί να τρέξει 100% χωρίς προβλήματα στο σύστημα Hongmeng στο μέλλον. Υπάρχουν ακόμη και φήμες ότι το μοντέλο που υποστηρίζει τον μεταγλωττιστή της κιβωτίου μπορεί να αναβαθμιστεί στο σύστημα Hongmeng στο μέλλον.

Επί του παρόντος, ο μεταγλωττιστής Ark είναι δημοφιλής μεταξύ των μοντέλων Huawei και Honor. Εκτός από την πρώτη σειρά P30, Honor 20, Honor 20 PRO, Nova 5 και Nova 5 Pro που έχουν εισάγει όλα τα στοιχεία του Ark compiler, περισσότερα μοντέλα αναμένεται στο μέλλον να κάνουν το ίδιο πράγμα.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα