Huawei – Παρόλο τον πόλεμο και την καθυστέρηση στο Mate X, μόλις κατάθεσε αίτηση για νέο αναδιπλούμενο κινητό!

Η Huawei, ο τεράστιος αυτός κινέζικος γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών, που ο Πρόεδρος Trump έβαλε σε μια μαύρη λίστα των ΗΠΑ, όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές, ανέβαλλε την επίσημη κυκλοφορία του πρώτου αναδιπλόμενου κινητού της Mate X για τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να ξοδέψει περισσότερο χρόνο για τον έλεγχο της συσκευής μέσω ακόμα πιο αυστηρών δοκιμών, μετά και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο Samsung Fold, μια ακόμα επιπλοκή που έρχεται σε μια εποχή που η Huawei προσπαθεί να δει ποια θα είναι η μελλοντική της πορεία από τότε που η αμερικανική απαγόρευση τελικά θα της κόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα με την Google, για την ακρίβεια την πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα Android της Google, αν και έχει αναφέρει ότι έχει ήδη φτιάξει δικό της και θα είναι έτοιμο από Σεπτέμβριο.

Παρ ‘όλα αυτά, παρόλο που η Huawei καθυστέρησε το Mate X, φαίνεται ότι έχει ακόμα περισσότερες πτυσσόμενες συσκευές στο μανίκι της. Η εταιρεία έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 31 Μαΐου από το Παγκόσμιο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας για ένα σχεδιασμό φορητού τηλεφώνου που δείχνει μια διπλή αναδιπλούμενη οθόνη, επιτρέποντας στο τηλέφωνο να λειτουργεί ως τηλέφωνο, tablet και οθόνη που μπορεί να στηριχθεί σε ένα γραφείο.

Βάση της φωτογραφίας που βρήκαμε στο ενημερωτικό site LetsGoDigital, σχετικά με το πρόσφατα δημοσιευμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το σχέδιο σε αντίθεση με το Mate X δείχνει επίσης μια εναλλακτική λύση της Huawei που ήρθε από το πλάι. Επιπλέον, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας απεικονίζει τρία μοντέλα της προτεινόμενης συσκευής.

Στην πρώτη, ένα ευρύχωρο περίγραμμα που στεγάζει την κάμερα, τους αισθητήρες και το κουμπί του κεντρικού μενού,  μπορεί να δει κάποιος κατά μήκος του επάνω και στο κάτω μέρους του τηλεφώνου. Το δεύτερο μοντέλο περιλαμβάνει μόνο μια κορυφαία στεφάνη που στεγάζει την εμπρός κάμερα και τους σχετικούς αισθητήρες, ενώ το τρίτο προτεινόμενο μοντέλο παρουσιάζει ένα σχέδιο πλήρους οθόνης χωρίς καθόλου άκρα. Από εμπρός προς τα πίσω, η συσκευή είναι 100% επιφάνεια προβολής.

Με βάση την τεκμηρίωση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, φαίνεται ότι η ευέλικτη οθόνη αυτού του τηλεφώνου κρατιέται στη θέση της από τους μαγνήτες. Η συσκευή βασίζεται επίσης σε δύο μεντεσέδες, έτσι ώστε όταν το τηλέφωνο είναι διπλωμένο, οι μεντεσέδες να παρέχουν επιπλέον υποστήριξη για την οθόνη.

Παραπέμπουμε σε αυτό ως τηλέφωνο, αλλά όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει επίσης έναν τρόπο λειτουργίας “γραφείου” με αυτό το σχέδιο. Εάν διπλώσετε μόνο ένα μέρος της οθόνης, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα φορητό υπολογιστή, με προσαρμογή της διεπαφής χρήστη ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο διπλώνεται η συσκευή.

Φυσικά, ενώ αυτή η νέα συσκευή ακούγεται σίγουρα ενδιαφέρουσα, η εταιρεία έχει πολύ πιο πιεστικά θέματα που την απασχολούν αυτή τη στιγμή. Οι επιπτώσεις της αμερικανικής απαγόρευσης είναι οι πιο σοβαρές απ’ ότι υπολόγιζε η εταιρεία, ειδικά δεδομένου ότι μια νέα έκθεση από το Bloomberg αποκαλύπτει τις εσωτερικές εκτιμήσεις της Huawei με μείωση κατά 60% στις αποστολές των διεθνών τηλεφωνικών. Αυτό θα ήταν ένα συντριπτικό πλήγμα για μια εταιρεία που στηρίζεται περίπου κατά το ήμισυ στην πώληση smartphone εκτός Κίνας. Μην ξεχνάτε ότι η Huawei ήλπιζε να εκτοπίσει τη Samsung ίσως και φέτος από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο, αφού κατέχει την δεύτερη θέση.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα