Huawei – Θα κοστίζει ακριβότερα στις Αμερικάνικες εταιρείες η χρήση των πατεντών της!?

H Huawei εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει μεγαλύτερο αντίτιμο από αμερικανικές εταιρείες που χρησιμοποιούν πατέντες, καθώς ο κινεζικός κολοσσός προσπαθεί να αντισταθεί στις πιέσεις της Ουάσιγκτον, αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC. Εάν οι εκτιμήσεις αυτές επαληθευθούν, τότε θα είναι μια μεγάλη αλλαγή στη στρατηγική της Huawei. Μέχρι σήμερα, ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός δεν ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός στους όρους που αφορούσαν την εκχώρηση των πνευματικών του δικαιωμάτων σε τρίτους, παρά το γεγονός πως κατέχει ορισμένες πατέντες που παίζουν κρίσιμο ρόλο στον παγκόσμιο κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Αυτό επιβεβαιώνει, εξάλλου, ο Ρεν Τσένγκφεϊ, ιδρυτής και πρόεδρος της Huawei. «Τα προηγούμενα χρόνια δεν διεκδικούσαμε σχολιαστικά αντίτιμο για την εκχώρηση πνευματικών δικαιωμάτων σε άλλες εταιρείες – αυτό συνέβαινε διότι μας ενδιέφερε η ανάπτυξη της εταιρείας. Μόλις, όμως, αποκτήσουμε τον απαραίτητο χρόνο μπορεί να ζητήσουμε ανταμοιβή για τις πατέντες μας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Huawei ζήτησε από την αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon να της καταβάλει ένα δισ. δολάρια για πάνω από 230 πατέντες της. Πληροφορίες της Wall Street Journal επισημαίνουν δε ότι οι πατέντες της Huawei επεκτείνονται από τις υποδομές δικτύων κινητής τηλεφωνίας μέχρι το Διαδίκτυο.

Η Huawei μπορεί να ζητήσει ανταμοιβή για τις πατέντες της παρά τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον από την αγορά των ΗΠΑ, διότι η τεχνολογία της χρησιμοποιείται από αμερικανικές εταιρείες μέσω τρίτων.

Προς το παρόν, η Huawei έχει κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα σε 69.000 πατέντες, παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Relecura. Εκκρεμούν ακόμη 49.379 αιτήσεις. Μετά την Κίνα, οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά που χρησιμοποιεί πατέντες του κινεζικού κολοσσού. Κατά κοινή ομολογία, η Huawei δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά εταιρειών για τα πνευματικά της δικαιώματα όπως έχουν κάνει ανταγωνιστές στο παρελθόν.

Όμως, η στάση του Λευκού Οίκου απέναντι στη Huawei μπορεί να αλλάξει τη στάση του ομίλου. «Στο εγγύς μέλλον, η Huawei θα ενημερώνει τους μετόχους και τον Τύπο για τα μέτρα που λαμβάνει σε ό,τι αφορά τις πατέντες της στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς», δήλωσε ανώνυμη πηγή της Huawei.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα