Huawei/ZTE – Ξέρετε πόσο θα κοστίσει στην ΕΕ η απαγόρευση των δύο εταιρειών!? 62 δις δολάρια για αρχή….!

Εάν δεν το έχετε καταλάβει, το μεγάλο παιχνίδι που παίζετε αυτή την στιγμή είναι το 5G. Έτσι αυτή την στιγμή, οι κινεζικές εταιρείες που έχουν υποβάλει αίτηση για παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 5G φτάνουν συνολικά το 34%, η Κορέα είναι το 25%, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Φινλανδία αντιπροσώπευαν το 14%, η Σουηδία αντιπροσώπευε σχεδόν το 8%. Μπορούμε να πούμε ότι στην εποχή των 5G, οι κινέζοι κατασκευαστές έχουν ήδη αναλάβει ηγετικό ρόλο και ξεπέρασαν τις αμερικανικές εταιρείες. Εδώ βέβαια θέλουν να παρέμβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθώντας να μετριάσουν αυτή την κίνηση, με την προσπάθεια τους να αποκλείσουν την Huawei από την παγκόσμια αγορά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο έχουν αποκλείσει οι ίδιοι την Huawei, αλλά το ίδιο έχουν ζητήσει και από άλλες συμμαχικές χώρες. Μεταξύ των παραδοσιακών συμμάχων των ΗΠΑ, είναι οι χώρες της ΕΕ φυσικά. Οι δύο αυτές αγορές είναι από τους καλύτερους τομείς για την εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, οι χώρες της ΕΕ εμφάνισαν μία σχετικά ψυχρή στάση απέναντι στην απαγόρευση κατά της Huawei. Ακόμη και ο βασικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν απαγόρευσε πλήρως την εταιρεία. Απαγόρευσε στην εταιρεία στα βασικά τμήματα όπως το δίκτυο, αλλά σταθμούς βάσης 5G και κινητά τηλέφωνα 5G, δεν έχουν απαγορευτεί και επιτρέπει στη Huawei να συμμετάσχει.

Από την άλλη πλευρά, εάν η ΕΕ ήθελε πραγματικά να εμποδίσει εντελώς την Huawei και την China Telecom μαζί με τους άλλους κινέζους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αυτό θα δημιουργούσε μία πολύ μεγάλη ζημιά για την ίδια. Ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σύνδεσμος GSMA δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση αξιολόγησης των ζημιών που θα μπορούσαν να προκληθούν από την απαγόρευση της ΕΕ σε κινεζικές εταιρείες όπως την Huawei και την ZTE.

Προσφορά: Γιορτή του πατέρα – Γιορτάστε την στις 16 Ιουνίου με δώρα και προσφορές από το Geekbuying!

Σύμφωνα με την έκθεσή τους, όταν η ΕΕ δεχθεί την άσκηση πιέσεων από τις ΗΠΑ για να εμποδίσει τις Huawei και ZTE και να απαγορεύσει πλήρως τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό τους, το κόστος ανάπτυξης δικτύων 5G στην ΕΕ θα αυξηθεί κατά 62 δισεκατομμύρια δολάρια και θα επιβραδύνει την ανάπτυξη για 18 μήνες.

Τα 62 δις και η χρονική καθυστέρηση των 18 μηνών είναι το άμεσο κόστος που θα χρειαστεί να υποστεί η ΕΕ λόγο της Huawei και τη ZTE. Οι δύο εταιρείες κατέχουν μερίδιο αγοράς άνω του 40% στην ΕΕ και η αντικατάσταση του τηλεπικοινωνιακού τους εξοπλισμού απαιτεί ένα πολύ μεγάλο κόστος και πάρα πολύ χρόνο.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα