Η νέα έκδοση Chrome για Android καθιστά το σκοτεινό θέμα (Dark Mode) πιο προσβάσιμο!

Το Chrome για Android πήρε ένα νέο σκοτεινό θέμα στην έκδοση 74 τον Απρίλιο, αλλά ήταν κρυμμένο πίσω από ένα flag, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα δεν ξέραμε ότι υπήρχε.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Google εμφάνισε αυτές τις μέρες το Chrome 75 για Android και τελικά φέρνει τη σκοτεινή επιλογή θέματος στο μενού “Ρυθμίσεις” του προγράμματος περιήγησης, ώστε όλοι να μπορούν να βλέπουν (και να ενεργοποιούν κατά βούληση). Από προεπιλογή, το Chrome θα αλλάζει αυτόματα σε σκοτεινό θέμα όταν θα έχετε ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση μπαταρίας της συσκευής σας, αλλά φυσικά θα μπορείτε να το έχετε πάντα ανοιχτόχρωμο ή πάντα σκοτεινό, αν εσείς το επιθυμείτε. Και για να αποδείξει η Google ότι έχει πάρει στα σοβαρά το όλο θέμα του “Dark mode”, η ομάδα Chrome της Google έχει σταθερό κείμενο στους τίτλους των καρτελών – αυτό είναι τώρα λευκό, ώστε να είναι πραγματικά αναγνώσιμο στο σκοτεινό φόντο.

Η Google έχει επίσης προσθέσει μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης στο Chrome. Όταν πατήσετε ένα πλαίσιο εισαγωγής κωδικού πρόσβασης, θα εμφανιστεί μια νέα γραμμή στο κάτω μέρος, με ένα εικονίδιο κλειδιού που μπορείτε να αγγίξετε για να λάβετε μια λίστα με όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης για αυτόν τον ιστότοπο. Δίπλα σε αυτό υπάρχει η επιλογή “Προτείνετε ισχυρό κωδικό πρόσβασης” και αν το επιλέξετε, αυτό θα δημιουργήσει αυτόματα έναν ισχυρό κωδικό για εσάς.

Το Chrome 75 φέρνει το Level 2 Web Share API, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιστότοποι μπορούν τώρα να μοιράζονται αρχεία (όπως εικόνες) με το μενού “Κοινή Χρήση” στο Android. Προηγουμένως, υπήρχε η δυνατότητα διαμοίρασης με αυτόν τον τρόπο, μόνο για κείμενα και διευθύνσεις URL . Ωστόσο, ο αγαπημένος σας ιστότοπος θα χρειαστεί να το υποστηρίζει ως λειτουργία.

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες, αναρίθμητες βελτιώσεις στο Chrome 75… Εμείς σας αναφέραμε κάποιες βασικές.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Μπορείτε επίσης να κάνετε SUBSCRIBE στη Youtube σελίδα μας “Couple Unboxing” και να πατήσετε το “καμπανάκι” () για να ενημερώνεστε για τα νέα μας video.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Επιχείρηση... Unboxing!!! Δυναμικά και κωμικά δίδυμα, κάνουν παραγγελίες online και σας τις παρουσιάζουν χωρίς ενδοιασμούς!

Σχετικά άρθρα