Ιατρικά δεδομένα – Πως και γιατί μερικοί θέλουν τα δικά σας στοιχεία να τα κάνουν δικά τους!

Οι hackers βρίσκουν συνεχώς νέες μεθόδους για να πραγματοποιούν επιθέσεις και να κλέβουν τα δεδομένα των χρηστών. Οι πληροφορίες, που βρίσκονται συνήθως σε κίνδυνο είναι τα ονόματα, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, οι διευθύνσεις κατοικίας, οι ημερομηνίες γέννησης, οι αριθμοί πιστωτικών καρτών. Ωστόσο, οι hackers κλέβουν συχνά και ιατρικές πληροφορίες, το οποίο είναι εξίσου ή και περισσότερο επικίνδυνο, σε σχέση με τα άλλα δεδομένα.

Η εταιρεία Carbon Black δημοσίευσε μια έκθεση, η οποία δείχνει πώς χρησιμοποιούν οι hackers τα κλεμμένα ιατρικά δεδομένα προς όφελός τους.

H Carbon Black σημειώνει, στην έκθεσή της, τέσσερα διαφορετικά είδη κλοπής πληροφοριών:

  • Κλοπή δεδομένων της υπηρεσίας υγειονομικής περίθαλψης: οι hackers κάνουν τέτοιες επιθέσεις για να κλέψουν έγγραφα, όπως ιατρικές άδειες, και να κλέψουν την ταυτότητα γιατρών. Στη συνέχεια, πουλούν τα κλεμμένα δεδομένα στο dark web. Αυτές οι πληροφορίες κοστίζουν, συνήθως, γύρω στα 500$.
  • Hacking των πληροφοριών σύνδεσης ενός χρήστη σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα: Οι hackers μπορούν να κλέψουν τα credentials και να τα πουλήσουν. Ο αγοραστής, στη συνέχεια, πορεί να πάρει την ταυτότητα ενός θύματος, για να διεκδικήσει μια ασφάλεια.
  • Κλοπή καρτών ασφάλισης υγείας και ετικετών από φάρμακα.
  • Κλοπή και χρήση ιατρικών πληροφοριών ασθενών, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με σκοπό να τους εκβιάσουν για χρήματα.
  • Σύμφωνα με την έκθεση, το 83% των ερωτηθέντων οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν ότι υπήρξε αύξηση των επιθέσεων τους τελευταίους 12 μήνες. Το 45% αντιμετώπισαν επιθέσεις, που στόχο είχαν την καταστροφή των πληροφοριών τους.

Ακόμη και μετά την ενίσχυση των πρακτικών τους, οι περισσότεροι οργανισμοί δεν θεωρούν ότι είναι πλήρως ασφαλείς.

Προσφορά: Xiaomi 20W Fast Charging Qi Wireless Charger – Αποκτήστε τον από το Banggood με λιγότερο από 15€ με το κουπόνι μας!

Με τις νέες τεχνολογίες, οι ιατρικοί οργανισμοί έχουν στη διάθεση τους έναν τεράστιο αριθμό δεδομένων των ασθενών. Αυτό τους καθιστά ελκυστικό στόχο για τους hackers, αφού μια επίθεση σε έναν τέτοιο οργανισμό μπορεί να τους δώσει πρόσβαση σε εκατομμύρια πληροφορίες.

Με την αυξημένη υιοθέτηση εξελιγμένων ιατρικών και IoT συσκευών, οι επιθέσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται συνεχώς. Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι οργανισμοί δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας και δεν επενδύουν σε προγράμματα προστασίας από τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

Οι εταιρείες και οι οργανισμοί, που ασχολούνται με την υγεία, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης και να κινητοποιηθούν, ώστε να προστατεύσουν τα συστήματά τους. Όπως λένε και στον τομέα της υγείας, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Επομένως, όλοι οι οργανισμοί θα πρέπει να φροντίσουν για την ασφάλεια των δεδομένων τους, πριν να είναι αργά. Μια επίθεση θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην υγεία πολλών ασθενών.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα