Iliad(Ιλιάδα) – Η Γαλλική εταιρεία που θέλει να μπει ανάμεσα στις Vodafone, Wind και Cosmote

Την είσοδό της ως τέταρτος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην ελληνική αγορά εξετάζει πολύ σοβαρά η γαλλική Iliad, που πρόσφατα αποβιβάστηκε και στην Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα γράφει το BnB Daily, εκπρόσωποι των Γάλλων έχουν προσεγγίσει ελληνική δικηγορική εταιρεία, στην οποία και παρήγγειλαν γνωμοδότηση επί του ελληνικού πλαισίου τηλεπικοινωνιών και επί του απαιτούμενου κόστους και χρόνου για την ίδρυση και πλήρη αδειοδότηση νομικού προσώπου, που θα χρησιμοποιηθεί σαν φορέας της Iliad στη χώρα μας.

Εκτιμήσεις στελεχών, που γνωρίζουν καλά την αγορά, υποστηρίζουν ότι, εάν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, ενδεχομένως να διαταραχτεί κάθε ισορροπία στην ελληνική αγορά, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία τριών παικτών, της Cosmote, της Vodafone και της Wind.

Δυνατότητα εντατικοποίησης του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας με όφελος στους καταναλωτές δίνει απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τη δραστηριοποίηση εικονικών παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Προσφορά: Xiaomi FIMI X8 SE 4K – Αποκτήστε το από την Ισπανική αποθήκη του Geekbuying ΧΩΡΙΣ τελωνείο με μόλις 433€ με το κουπόνι μας!

Πρόκειται για ένα μοντέλο λειτουργίας που δεν είναι απολύτως ξένο στην Ελλάδα, καθώς έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να ταράξει τα νερά όπως έχει συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μία προσπάθεια, έγινε από την Cyta, την εταιρεία του κυπριακού οργανισμού τηλεπικοινωνιών, που λειτουργούσε ως εικονικός πάροχος και η οποία πριν από λίγους μήνες εξαγοράστηκε από την Vodafone.

Η πλευρά που θεωρεί πως οι εικονικοί πάροχοι μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τους καταναλωτές, σημειώνει πως οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν έχουν την υποχρέωση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας που βαρύνονται από επενδύσεις σε υποδομές.

Σήμερα υπολογίζεται ότι σε όλη την Ευρώπη λειτουργούν 585 εικονικοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας που ελέγχουν μεταξύ 15% και 20% της συνολικής αγοράς. Μόνο στη Βρετανία δραστηριοποιούνται 100 εταιρείες με 13,5 εκατ. συνδρομητές, αν και το 90% αυτής της συνδρομητικής βάσης μοιράζονται μόλις έξι εταιρείες στις οποίες περιλαμβάνεται η αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα